Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس آمارهای موجود:  ۳۵ درصد جمعیت ۲۲۰ هزار نفری شهر بجنورد حاشیه نشین هستند که این میزان،  بیشترین نسبت جمعیت ساکن در سکونتگاه های غیررسمی کشور است.

دکتر ابراهیم بازخانه ای روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ارائه خدمات درمانی مادران باردار هم اکنون در این مناطق هم اکنون ۱۰۰ درصد است و این خدمات برای کودکان زیر ۵ سال و زیر یک سال به صورت ویژه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه با اجرای برنامه های مختلف بهداشتی اجازه نمی دهیم هیچ کودکی دچار مشکل شود، اظهار داشت: حتی در صورت نیاز این قشر به خدمات درمانی،  گروه های ویژه بهداشتی به صورت فعال وارد عمل شده و در صورت مراجعه نکردن برخی بیماران یا پرهیز خانواده ها و تهدید جان بیماران و یا اطرافیان با دستور مقام قضایی وارد عمل می شویم.

وی همکاری ساکنان این مناطق را خوب ارزیابی کرد و گفت: بیشترین مشکلات ما در این مناطق در حوزه مسائل بهداشت محیط و تامین نبودن زیرساخت های لازم در حوزه آب و فاضلاب و مسائل تغذیه ای است.

رییس مرکز بهداشت بجنورد خاطرنشان کرد: نبود این زیرساخت ها در برخی مواقع ممکن است باعث ایجاد بیماری های مسری و پوستی و انگلی شود بنابراین نیاز به توجه ویژه دست اندرکاران برای ارتقای خدمات بهداشتی در این مناطق است.

وی به برنامه های انجام گرفته برای آگاه سازی بهداشتی خانواده ها در این مناطق اشاره کرد و گفت: در راستای افزایش سطح فرهنگ بهداشتی دوره های آموزشی مختلف برای ساکنان این مناطق در گروه ها و بخش های مختلف برگزار می شود.

 بازخانه ای یادآور شد: توجه به مناطق حاشیه ای و کم برخوردار و ایجاد مراکز جامع سلامت و بهداشتی یکی از برنامه های اصلی طرح تحول سلامت بوده که در این راستا بیشترین امکانات و تجهیزات لازم در این مناطق ایجاد شده است.

وی با اشاره به راه اندازی مراکز بهداشت در مناطق حاشیه ای صندل آباد، بیدک، کلاته یاور، شهرک فرهنگیان،  ینگه قلعه، باقرخان، محمدعلی پهلوان و الله وردیخان، خاطرنشان کرد: این مراکز علاوه بر این مناطق به دیگر سکونتگاه های غیررسمی نزدیک خود هم خدمات بهداشتی ارائه می دهد.

وی گفت: اهالی برخی مناطق از قبیل ناظرآباد نیز که مرکز بهداشت ندارند از خدمات بهداشتی مناطق اطراف از قبیل مرکز بهداشت نیروگاه و شهرک حکمت استفاده می کنند ولی در برنامه ریزی ها احداث مرکز بهداشت در این منطقه با وجود جمعیت بالای دو هزار نفری قرار دارد.

رییس مرکز بهداشت بجنورد ارتقای سلامت اجتماعی این مناطق را نیازمند هماهنگی بین بخشی تمامی دستگاه های زیربط دانست و افزود: در صورت فراهم سازی زیرساخت های محیطی در این مناطق از قبیل پیاده روسازی و فاضلاب شهری و ... شرایط بهداشتی نیز ارتقا می یابد.

وی گفت: در حال حاضر برخی از این مناطق هنوز توسط دستگاه ها به رسمیت شناخته نشده اند در صورتی که بر اساس حقوق شهروندی باید ساکنان این مناطق نیز دیده شده و به رسمیت شناخته شوند و از حقوق خود در بخش های مختلف بهداشت و سایر زیرساخت ها بهره مند شوند.

بازخانه ای گفت: هم اکنون،  ساکنان این مناطق در معرض تهدید بسیاری از بیماری های تغذیه ای، مشکلات جسمی و روانی و خشونت و اعتیاد و بزهکاری هستند که نیاز است توجه ویژه ای به آنها شود.

حدود یک سوم جمعیت شهر بجنورد در مناطق حاشیه ای ساکن هستند.

گستره سکونتگاه های غیررسمی مرکز خراسان شمالی ۵۶۵ هکتار، پهنه های با پیشینه روستایی ۸۳ هکتار و وسعت پهنه های دارای کاربری ناسازگار شهری هم ۷۶ هکتار است که ۶ آبادی نیز در حریم این شهر قرار دارند.

 ۲۴ سکونتگاه اسکان غیررسمی در بجنورد وجود دارد و ۲۱ روستا نیز در حریم این شهر واقع شده است.

برچسب‌ها بجنورد حاشیه نشینی خراسان شمالی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد حاشیه نشینی خراسان شمالی بهداشت و سلامت بجنورد حاشیه نشینی خراسان شمالی بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی رستمی بعد از ظهر جمعه در نشست شورای عشایری تنگستان اظهار داشت: امور عشایری نمی‌تواند به تنهایی جواب گوی همه مشکلات جامعه امور عشایری در استان باشد.

مدیرکل عشایری استان بوشهر تصریح کرد: بر اساس مصوبه دولت همه دستگاه‌های اجرایی کشور موظف هستند که در طرح‌ها و برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بودجه‌های سنواتی خود با اختصاص اعتبارات مناسب با جمعیت عشایر وظایف خود را در قبال جامعه عشایری انجام دهند.

وی بیان کرد: یکی از برنامه‌هایی که دولت مردمی سیزدهم به عشایر توجه دارد بحث آئین ساماندهی است که موجب ۱۰ برابری افزایش اعتبارات عشایری شده است.

مدیرکل عشایری استان بوشهر یاد آور شد: در تنگستان در طی ۲ سال گذشته خدمات بسیار خوبی با اعتبارات بیش از سه میلیارد تومان به عشایر شهرستان ارائه شده است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم شعار سال مقام معظم رهبری در شهرستان در خصوص جهش تولید و مشارکت مردمی محقق شود منوط به همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی در کنار عشایر است.

رستمی بیان کرد: جمعیت عشایر تنگستان یک درصد جمعیت این شهرستان است که نیازاست در اعتبارات شهرستان معادل یک درصد جمعیت اعتبار برای امور عشایری شهرستان در نظر گرفته شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خاطر نشان کرد: ۲.۵ درصد جمعیت استان بوشهر را عشایر تشکیل می‌دهند ولی اعتبارات که برای امور عشایری استان در نظر گرفته می‌شود زیر نیم درصد است.

وی ادامه داد: در تسهیلات تبصره ۱۸ مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان باز پرداخت هفت ساله برای اشتغال عشایر شهرستان مبلغ ۳ میلیارد تومان به ۲۵ نفر تسهیلات داده شد.

نصب پنل‌های خورشیدی

رستمی افزود: انتظار داریم در سال جاری با نصب پنل‌های خورشیدی اتفاقات خوبی در شهرستان ایجاد شود که دیگر شاهد چادر عشایر بدون برق نداشته باشیم و برای این منظور امور عشایری استان ۵۰ درصد اعتبارات این طرح از محل اعتبارات اداره کل و۵۰ درصد نیز از محل اعتبارات شهرستان اختصاص داده شود.

مدیرکل عشایری استان بوشهر خواستار برگزاری جلسات امور عشایری تنگستان به صورت مداوم و در هر فصل حضور عشایر برگزار شود.

وی اضافه کرد: در تنگستان ۱۶ آب گرم کن خورشیدی در اختیار عشایری قرار گرفته که نیاز است مشخص شود که به کدام یک از عشایر داده شده است.

کد خبر 6089328

دیگر خبرها

  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • بهره‌مندی ۱۷۷ هزار البرزی از خدمات رایگان روانشناسی مراکز بهداشت
  • یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان پلمب شد
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • امکانات حوزه سلامت خوشاب فقط برای ۲۵ درصد جمعیت کفایت می‌کند
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم