Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌ و پرورش، علی الهیار ترکمن روز دوشنبه در دیدار وزیر آموزش پرورش با کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع این وزارتخانه افزود: کارکنان معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع با هجمه‌های زیادی مواجه هستند و در پرداخت‌های مالی در هر بخشی از آموزش‌ و پرورش کوچک‌ترین اشتباهی صورت بگیرد به معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع  ارجاع می‌دهند و کارکنان این معاونت از این لحاظ در شرایط سختی کار بیشتری قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از آغاز به کار کارگروه تدوین برنامه هفتم توسعه در حوزه آموزش وپرورش در این معاونت و از ابتدای سال ۹۹ خبر داد و اظهار داشت: معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع یکی از اصلی‌ترین معاونت‌ها و شالوده‌های وزارت آموزش‌ و پرورش است که اگر ذره‌ای کوتاهی در کار انجام شود، تمام وزارتخانه دچار مشکل خواهد شد. بنابر تعریف وزیر آموزش‌ و پرورش «معلم جانشین تمام نداشتن‌ها است» و این معاونت مسئول همه نداشته‌ های آموزش‌ و پرورش است و اولین مخاطب جامعه هدف این معاونت، یک‌ میلیون معلم آموزش‌ و پرورش است؛ چرا که با سلایق و نیازهای مختلف معلمان روبرو است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های خود را بر علت‌یابی قرار داده‌ایم، گفت: در این معاونت نگاه علت‌ یابی داریم و نگاه روزمرگی و گذراندن امور نیست. اگر این غبارها را کنار بزنیم به طور قطع نسل بعدی مدیریتی در آموزش‌ و پرورش با شناسایی مسائل و مشکلات می‌توانند بهتر برنامه‌ریزی و کار کنند.

وی اضافه کرد: تلاش کردیم تا به زبان و فهم مشترک برای شناسایی مسائل آموزش‌وپرورش دست پیدا کنیم. خوشبختانه امروز هرکدام از دفاتر این معاونت فهرست مشخصی از مسائل را دارند که با نگاه حکمرانی خوب و راهبردی وزیر آموزش‌وپرورش مشکلات حل خواهد شد و زمینه‌های پیشرفت مهیا خواهد شد.

الهیار با اشاره به کارهای در دست اجرا در معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع، اظهار کرد: از ابتدای سال ١٣٩٩ ستاد تدوین برنامه هفتم توسعه در این معاونت تشکیل شد که کار برنامه‌ریزی خود را برای نظام تعلیم و تربیت آغاز خواهد کرد تا جایگاه مناسبی برای آموزش‌ و پرورش پیش‌بینی کنیم.

نیازمند الگوی توسعه‌ای برای ارائه خدمات آموزشی و پرورشی هستیم

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: با وجود ١١٠ سال سابقه قانون‌ گذاری در آموزش‌ و پرورش هنوز الگوی توسعه‌ای برای ارائه خدمات آموزشی و پرورشی نداریم و نظام برنامه‌ریزی توسعه آموزش‌ و پرورش را شکل نداده‌ایم.

وی اظهار داشت: رشد جمعیت دانش‌آموزی و فشار توسعه کمی در دهه ۶٠ و ٧٠ منجر به استاندارد زدایی در آموزش‌ و پرورش شد و آموزش ‌و پرورش به همین علت در شرایط کنونی  با استاندارد شرایط کاری معلم، کلاس، تجهیزات و منطقه آموزشی فاصله دارد.

الهیار گفت: در آموزش هزینه دریافت می‌شود و هزینه انجام می‌گیرد، درحالی‌که فرایند تبدیل هزینه به سرمایه دچار مشکل است و روند شکل‌گیری سرمایه انسانی در آموزش‌وپرورش ملموس نیست.

وی با اشاره به اینکه جامعه شناسان و اقتصاددانان معتقدند که آموزش‌ و پرورش منافع اجتماعی ایجاد می‌کند، اظهار کرد: در حال حاضر خانواده‌ها به سمت مدارس غیردولتی و مافیای کنکور برای دریافت کیفیت آموزشی می‌روند و در چنین شرایطی بیشتر منافع فردی در نظر گرفته می‌شود.

الهیار در ادامه اضافه کرد: بی‌ثباتی مدیریتی باعث شده غلبه راه‌حل‌های موقت به‌جای راه‌حل‌های اساسی افزایش پیدا کند و علت مسائل و مشکلات گم‌ شده است؛ لذا در تعریف مسئله دچار مشکل هستیم؛ چرا که نشانه‌های مشکل را به‌جای مشکل می‌گیریم.

آموزش‌ و پرورش باید از شاغل محوری به سمت شغل محوری حرکت کند

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش‌ و پرورش باید شغل محور برنامه‌ریزی و فعالیت کند، اما در حال حاضر شاغل محور است.

الهیار تأکید کرد: به علت نبود هماهنگی کامل بین قوایی که در کار اجرا و قانون‌گذاری و در برخورد با مسائل آموزش‌ وپرورش وجود دارد، باعث شده است آموزش‌ و پرورش قربانی این عدم هماهنگی بین دو قوه مورد اشاره شود.

وی تصریح کرد: در معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع با سیاست‌گذاری‌ها و محدودیت‌های خارج از وزارت آموزش‌ و پرورش مواجه هستیم که در بسیاری از موارد ما را مسئول این سیاست‌گذاری‌ها می‌دانند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه تا سال ١۴٠۵ در مجموعه اجرایی کشور خواهد ماند، گفت: برنامه هفتم توسعه به طور قطع مطالبه نظام آموزش‌ و پرورش از مجموعه اجرا و قانون‌گذاری کشور است و اگر کمک فکری و ورود جدی کارکنان این معاونت نباشد، نمی‌توانیم در این برنامه حضور جدی داشته باشیم.

برچسب‌ها معلمان وزارت آموزش و پرورش علی الهیار ترکمن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: معلمان وزارت آموزش و پرورش معلمان وزارت آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۳۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش از تصویب نقشه راه اجرایی سازی سند تحول بنیادین خبر داد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش با حضور در برنامه جهان آرا  گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سالها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تااینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت برمی گردد در این سالها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چراکه معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهمترین معاونتهای آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

وی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده‌ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی موثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی توان درس خواند. 

معاون پرورشی و فرهنگی افزود: طی سال های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

وی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی با تاکید براینکه جوش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده‌ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم. همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش‌آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل در بیش از ۴۰ نقطه در بستر رودخانه‌های شهرستان بردسکن
  • سرپرست حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد رشت معرفی شد
  • پورثانی: کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان به‌زودی صادر می‌شود
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • رقابت 21 هزار کرمانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند