Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز تحقیقات راهبردی و روابط بین‌الملل ایران با بیان اینکه قطر باید پیشنهادات ایران را در زمینه خروج نیروهای تروریست آمریکایی از آن کشور قبول کند، گفت: ممکن است همان اتفاقی که در عراق و برای پایگاه هوایی «عین‌الاسد» پیش آمد، برای العدید نیز اتفاق بیفتد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، در طول یک سال گذشته موضوع فسادانگیز حضور نیروهای تروریست آمریکا در منطقه‌ غرب آسیا یکی از محورهایی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی بارها در دیدارهای دیپلماتیک و بین‌المللی بر آن تأکید می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکان‌دار انقلاب در دیدار اوایل سال جاری با نخست‌وزیر عراق با تأکید بر اینکه دولت آمریکا دموکراسی در عراق و استقلال این کشور را به زیان منافع خود می‌داند، فرمودند: آمریکایی‌ها بر خلاف اظهارات لفظی خود، دموکراسی و مجموعه‌ فعالان سیاسی کنونی عراق را به زیان خود می‌دانند. 

این در حالی است که روزنامه «دیلی‌میل» چاپ انگلیس با انتشار گزارشی اعلام کرد پهپادی که خودروی حامل سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را هدف گرفت، از مقر ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در پایگاه نظامی «العدید» قطر به پرواز درآمده بود. به‌دنبال این ادعا برخی گمانه‌زنی‌ها، علت سفر شیخ «تمیم بن‌حمد آل ثانی»، امیر قطر به تهران را در راستای ارائه توضیحاتی به تهران دراین‌باره دانستند.

امیر موسوی، مدیر مرکز تحقیقات راهبردی و روابط بین‌الملل ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: گرچه جزئیاتی از دیدارهای امیر قطر در تهران فاش نشده است، ولی فکر می‌کنم طرف قطری در دیدار با مقامات ارشد کشورمان درباره چهار محور صحبت کرد.

وی در تشریح محورهای رایزنی امیر قطر با مقام‌های کشورمان افزود: دو طرف درباره روابط دوجانبه، تشکیل کمیته مشترک عالی‌رتبه، مدیریت الکترونیکی عملیات ترور سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نیز شبیه‌سازی  شلیک موشک کروز در شب حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی از پایگاه هوایی العدید، موضوع ادلب سوریه و نیز خروج نظامیان آمریکایی از خاک قطر تبادل نظر کردند.

دیپلمات سابق کشورمان در تشریح ابعاد محورهای رایزنی گفت: در دیدار با امیر قطر موضوع پایان دادن به حضور گروه‌های مسلح و تروریستی مطرح شد، زیرا آنها با قطر در ارتباط هستند و می‌توان گفت سفر نخست‌وزیر سوریه به تهران در ارتباط با این موضوع است.

موسوی تأکید کرد: در دیدار با تمیم بن‌حمد گفته شده حال که قطر تسلطی روی عملکرد نیروهای آمریکایی ندارد و آنها بدون اجازه دوحه اقدامات تروریستی علیه امنیت ملی ایران انجام می‌دهند، باید از این کشور خارج شوند. در هر صورت باید دید میان دو کشور چه تفاهمات و وعده‌هایی داده شده است.

وی عنوان کرد: قطر باید پیشنهادات ایران را در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از آن کشور قبول کند، در غیر این صورت ایران با پایگاه العدید برخورد امنیتی خواهد کرد و ممکن است همان اتفاقی که در عراق و برای پایگاه هوایی «عین‌الاسد» پیش آمد، برای العدید نیز اتفاق بیفتد.

موسوی گفت: ایران در موضوع عراق و قطر دولت‌ها را مقصر نمی‌داند، زیرا می‌داند آمریکایی‌ها آنها را دور می‌زنند. همان‌گونه که ما با دولت عراق مشکلی نداریم با قطری‌ها نیز مشکلی نخواهیم داشت، زیرا می‌دانیم آمریکایی‌ها برای انجام عملیات‌های تروریستی خود از آنها اجازه نمی‌گیرند.

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: امیر قطر پایگاه هوایی امیر موسوی عین الاسد تمیم بن حمد آل ثانی العدید خروج نظامیان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۹۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفتگو با ایسنا با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های‌ سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیازها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیازهای قانونی کشور با نرخ 28 هزار و 500 و نرخ حدود 40 هزار تومان مرکز مبادله‌ تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخدادهای سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد