Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

در حالی که نایب‌ رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی مدعی شده بود که چند کشتی ایرانی به دلیل نداشتن سوخت کم‌سولفور زمین‌گیر شده‌اند، مدیرکل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی ضمن رد این موضوع اعلام کرده که کشتی‌های ایرانی که برای انجام کارهای فنی در آب‌های داخلی خودمان تردد می‌کنند، تا شش ماه از این قانون معاف هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، اوایل مهر ماه امسال، جلیل اسلامی -معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی- برای چندمین بار نسبت به تامین سوخت کم‌سولفور مطابق استانداردهای بین‌المللی هشدار داد و گفت که همه ذینفعان و دستگاه‌های متولی به ضرورت استفاده شناورهای ایرانی از سوخت کم‌سولفور آگاهی دارند و می‌دانند این مسئله یک اجبار و ضرورت بین‌المللی است و چه تبعاتی می‌تواند برای ما داشته باشد. بنابراین بر اساس بازه زمانی مشخص شده باید همه کشتی‌های ایرانی تا ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ از سوخت کم سولفور استفاده کنند. در غیر صورت ممکن است تبعات سنگین و مشکلات متعددی در بنادر و آب‌های کشور دیگر برای شناورهای ایرانی که از سوختی با استانداردهایی به غیر از استانداردهای مطرح شده استفاده می‌کنند، به وجود بیاید.

اول ژانویه ۲۰۲۰ هم که ازسوی سازمان جهانی دریانوردی IMO برای اجرای این استاندارد در نظر گرفته شده بود گذشت و به نظر می‌رسد که هنوز به صورت کامل این سوخت برای کشتی‌های ایرانی تامین نشده است، چرا که مهدی شریفی نیک‌نفس –نائب رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی ایران- در جلسه اخیر این کمیسیون در این باره گفت که از ابتدای ژانویه بر اساس استاندارد IMO۲۰۲۰ سوخت کشتی‌ها باید مطابق با سولفور ۵۰۰PPM باشد، اما تعیین این استاندارد منجر به افزایش هزینه حمل و کمبود سوخت برای انتقال محصولات پتروشیمی شده است. چند کشتی زمین‌گیر شده‌اند و سوختی برای آن‌ها موجود نیست. در واقع اگر پالایشگاه‌های ایران بخواهند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند به ۱۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است.

در همین رابطه ایسنا به سراغ علیرضا خجسته -مدیرکل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی- رفت و این موضوع را جویا شد. وی در این باره گفت: تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر زمین‌گیر شدن کشتی‌های ایرانی در بنادر خارجی و داخلی دریافت نکردیم و با توجه به اظهارات اخیر وزیر نفت نیز مشکلی در تامین آن نداریم.

خجسته افزود: وزیر نفت در آخرین صحبت‌های خود به این نکته اشاره کردند که امکان تولید سوخت کم سولفور سنگین تا ماهانه ۴۵ هزار تن برای کشتی‌های اقیانوس‌پیما و  همچنین قابلیت تولید ۱۰۵ هزار تن سوخت کم سولفور سبک به صورت ماهانه برای دیگر کشتی‌ها در داخل کشور وجود دارد که این میزان برای مصرف این بخش کافی است.

مدیرکل حفاظت و ایمنی دریانوردی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: البته ما برای حل این مشکل معافیت موقتی را در بازه زمانی شش ماهه برای کشتی‌هایی که در آب‌های داخلی خودمان تردد می‌کنند وضع و اعلام کرده‌ایم که این معافیت شامل کشتی هایی می‌شوند که بین بنادر کشور و برای انجام کارهای فنی تردد می‌کنند.

خجسته با بیان اینکه کشتی‌های اقیانوس‌پیما که در آب‌های بین‌المللی عبور می‌کنند باید سوخت کم سولفور داشته باشند، اظهار کرد: قبلا نیز این قانون و استاندارد بین‌المللی برای برخی مناطق دنیا مانند چین، دریای شمال و کارائیب وجود داشت و کشتی‌های ایرانی هم مجبور به رعایت آن بودند.

وی همچنین ضمن تایید قیمت حدود دو برابری سوخت کم‌سولفور نسبت به سوختی که هم اکنون کشتی‌های ایرانی از آن استفاده می‌کنند، اعلام کرد: گرچه این مسئله سبب می‌شود تا هزینه کالا برای تجار افزایش یابد اما همه باید این استاندارد بین‌المللی را رعایت کنند و دولت هم  می‌تواند برای کنترل قیمت‌ها، یارانه ای برای وزارت نفت در این زمینه در نظر بگیرد تا این سوخت بدون تغییر قیمت در اختیار خطوط کشتیرانی قرار گیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: جلیل اسلامی سوخت کم سولفور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۵۲۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی

وزیر راه و شهرسازی از موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از بنادر، ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ظرفیت مهندسی در حوزه تعمیرات هواپیما خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهرداد بذرپاش در دیدار با ادواردو رودریگز داویلا وزیر حمل‌ونقل جمهوری کوبا با اشاره به توافق دو کشور در بخش دریایی و هوایی، اظهار کرد: طرف کوبایی در حوزه حمل‌ونقل ریلی با یک شرکت ایرانی قراردادی را در زمینه خرید قطعات و تعمیرات واگن‌ امضا کرده است.

وی با اشاره به درخواست وزیر حمل‌ونقل کوبا، ادامه داد: طرف کوبایی برای صادرات محصولات و جابجایی بار درخواست استفاده از ظرفیت بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را داشت که مورد موافقت قرار گرفت.

وی از پیوند خواهرخواندگی دو بندر مهم ایران و کوبا برای بهره‌مندی فعالان اقتصادی و شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی کوبا از تسهیلات بندری کشورمان خبر داد و با اشاره به درخواست وزیر حمل‌ونقل کوبا برای استفاده از ظرفیت مهندسی ایران در حوزه تعمیرات هواپیما، افزود: بر این اساس مقرر شد، نیازمندی‌ها در این زمینه از طریق سفارت کوبا در تهران به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود.

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در اوایل خردادماه به میزبانی هاوانا گفت: مجموعه توافقات صورت گرفته در این دیدار مقدمات اتخاذ تصمیمات اصلی در جلسات کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور است که وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران مسئولیت آن را بر عهده دارد.

بذرپاش در این نشست، ظرفیت حمل و نقل دریایی دو کشور از طریق دریا و اقیانوس را مهم و فرصت بسیار مطلوبی در زمینه جابه‌جایی کالاهای کوبایی به مقاصد شمالی از طریق بنادر ایران بر شمرد.

وی با اشاره به ظرفیت صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی در زمینه ساخت و توسعه مسکن، زیرساخت جاده‌ای و ریلی گفت: مقرر شد، با توجه به اینکه مجموعه اقدامات زیربنایی در وزارتخانه دیگری در کوبا پیگیری می شوند، شرکت های ایرانی از طریق سفارتخانه ها به وزارتخانه مطبوع در کوبا معرفی و دعوت به همکاری شوند.کوبا در اذهان مردم ایران نماد مقاومت در برابر امپریالیسم و قابل احترام بوده و کمک به آن امری ضروری است.

ادواردو رودریگز داویلا وزیر حمل و نقل جمهوری کوبا نیز هدف از این دیدار را پیگیری توافقات و تفاهمات انجام شده میان دو کشور در گذشته و برنامه ریزی برای پروژه‌های جدید عنوان کرد و گفت: توافقات انجام شده در گذشته، با جدیت پیگیری می شود تا به بهترین شکل ممکن اجرا شوند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • تمجید سخنگوی دولت از بانوی ورزشکار ایرانی بابت رکوردشکنی در آسیا
  • موافقت با درخواست کوبا برای استفاده از کشتی‌های ایرانی
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • مزایای کریدور حمل‌ ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی چهره مطرح ایرانی را از المپیک کنار گذاشت؟
  • سلبریتی تراز یعنی پهلوان رزاز
  • مزایای کریدور حمل‌ونقل سبز و دیجیتال دریایی چیست؟