Web Analytics Made Easy - Statcounter

همچنان که خانه بدون ستون شکل نمی‌گیرد، فرد مسلمان نیز بدون خواندن نماز مسلمان شناخته نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، نماز برترین تجلی عبادت خداوند است و پس از معرفت خدا بهترین عمل شناخته شده است، در قرآن مسلمانان بیش از هرچیزی به نماز فراخوانده شده‌اند. ما در اسلام و در وقت اذان به جا آوردن نماز خوانده می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روایات آمده است که نخستین سوال در روز قیامت در خصوص نماز است. خداوند در قرآن می‌فرماید: اقِمِ الصلاة لِذکری یعنی به یاد من نماز را برپا دار.

در قرآن آمده است: «فَوَیلُ لِلمَصلّینَ الّذینَ هُم عَن صَلاتهم ساهَون؛ پس وای بر نمازگزارانی که در نماز خود سهل انگاری می‌کنند.»

در احادیث و روایات بسیاری به برپایی نماز اول وقت سفارش شده است به خصوص این امر هنگامی که برای اذان صبح از خواب برمی‌خیزیم و نماز را به جای می‌آوریم از ثواب بیشتری برخوردار است.

همچنین حضرت علی علیه السلام در حدیثی می‌فرمایند. " مراقب وقت نماز باش و آن را به هنگام بخوان ، نه به دلیل بیکاری آن را پیش از وقت بخوان و نه به دلیل پرکاری آن را از وقتش به تاخیر بینداز"

بدین ترتیب می‌توان گفت نماز به نوعی ما ما را وقت شناس می‌کند، شنیدن صدای اذان به ما می‌گوید که وقت نماز فرا رسیده است.

در آیه‌ای از سوره ابراهیم آمده است که حضرت ابراهیم (ع) از خداوند چنین می‌خواهد: " پروردگارا! مرا برپادارنده نماز قرار ده و فرزندانم را نیز" در این آیه حضرت ابراهیم از خداوند متعال می‌خواهد که نه تنها خود بلکه فرزندانش نیز از نمازگزاران باشند.

حتی در آیه‌ای دیگر از همین سوره آمده است که پروردگارا! من فرزندانم را در دره‌ای بی‌کشت، نزد خانه محترم تو، سکونت دادم تا نماز را به پا دارند.

این آیه‌ای به نوعی بیانگر آن است که هدف از ساختن کعبه برپایی نماز بوده است.

در آیاتی دیگر از قرآن کریم از امر به نماز به حضرت موسی علیهم السلام سخن رفته است. در آیات سیزدهم و چهاردهم سوره طه و در نخستین وحی به حضرت موسی، خداوند خطاب به حضرت موسی می‌فرماید: من تو را برگزیده‌ام، پس به آن چه وحی می‌شود، گوش فرا ده. منم خدایی که جز من خدایی نیست. پس مرا پرستش کن و به یاد من نماز به پا دار.

 

در آیه سی و یکم سوره مریم و از زبان حضرت عیسی علیهم السلام آن هنگام که در گهواره بود چنین آمده است: خدا مرا به نماز و زکات سفارش کرده است.

در آیه چهل و پنجم سوره عنکبوت خداوند خطاب به پیامبر اکرم می‌فرماید: آنچه را از کتاب به سوی تو وحی شده است بخوان و نماز را برپا دار، که نماز از کار زشت و ناپسند باز می‌دارد و قطعا یاد خدا بالاتر است.

بدین ترتیب مشاهده می‌کنید که آنچنان که در قرآن کریم آمده است تمامی پیامبران اولوالعزم و همچنین پیروانشان به برپا داشتن نماز سفارش شده‌اند.

نه تنها در قرآن به عنوان کتاب دینی مرجع ما مسلمانان که در احادیث و روایات به جا مانده از پیامبر و امامان نیز از نماز بسیار سخن رفته و بسیار بدان تاکید شده است تا آنجا که امام باقر علیهم السلام می‌فرماید: نماز ستون دین است. 

یعنی آنقدر نماز جامع و کامل است که اگر نباشد دین فرو می‌ریزد. همچنان که خانه بدون ستون شکل نمی‌گیرد،  فرد مسلمان نیز بدون خواندن نماز مسلمان شناخته نمی‌شود.

در ابتدای مقاله گفتیم که اولین سوال در روز قیامت در مورد نماز است. به بیانی اگر نماز مورد قبول حق واقع شود، سایر اعمال نیز مقبول می‌افتند. اما اگر نماز مقبول نباشد، سایر اعمال فرد نیز مورد قبول حق قرار نمی‌گیرد.

شهید مطهری در خصوص این روایت کتاب گفتارهای معنوی خود می‌گوید: "یعنی شرط قبولیت دیگر اعمال انسان، قبولیت نماز است، یعنی اینکه اگر انسان اعمال نیک و صالح انجام بدهد و نماز نخواند، یا نماز بخواند اما آن نادرست و نامقبول باشد و برگردانده باشد دیگر اعمال او نیز برگردانده می‌شود، شرط قبولیت دیگر اعمال صالح انسان، قبولیت نماز او می‌باشد".

انتهای پیام/ 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: نماز قرآن معرفت خدا دین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۶۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، سعید غفاریان در حاشیه برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌آموزان استان که در مجتمع تفریحی رفاهی فرهنگیان یزد در حال برگزاری است، گفت: این مسابقات در ۱۱ رشته و در دو بخش آوایی و پژوهشی با هدف شناسایی نخبگان قرآنی دانش‌آموز و ارتقای فرهنگ قرآنی آنان در حال برگزاری است. 
وی با اشاره به رقابت ۶۵۰ نفر در مرحله استانی این مسابقات اضافه کرد: این مسابقات در ابتدا در مرحله آموزشگاه برگزار و برگزیدگان به مرحله شهرستان و ناحیه راه یافته و سپس برترین‌ها به مرحله استانی مشخص شدند که در دو روز به رقابت می‌پردازند و نفرات برتر مقاطع مختلف تحصیلی در رشته‌های مختلف در مردادماه در مرحله کشوری حضور یافته و پسران در مشهد مقدس و دختران در مازندران با نخبگان قرآنی سایر استان‌ها رقابت خواهند داشت.
غفاریان یادآور شد: شرکت‌کنندگان در بخش پژوهشی در رشته‌های صحیفه سجادیه، نهج‌البلاغه، احکام، انشای نماز و گفتمان مهدوی و در بخش آوایی در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان، حفظ، مداحی و دعاخوانی به رقابت می‌پردازند.

دیگر خبرها

  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه
  • فعال اصولگرا: نماز خواندن پشت صدیقی باطل است!
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • مسابقات قرآن و عترت کهگیلویه و بویراحمد در چرام
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزی در یزد
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان