Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا نوکار روز سه شنبه در نشستی با اعضای شرکت های تعاونی باغداران، تعاون روستایی و جمعی از تولیدکنندگان به برگزاری جشنواره ای چندی قبل در تفت اشاره کرد و افزود: برپایی چنین جشنواره هایی می تواند به فروش بیشتر این محصول کمک کند.

وی اظهارداشت: برگزاری جشنواره برداشت انار در کوچه باغ های احمدآباد تفت به خوبی برگزار شد ، امیدواریم سال های آینده نمونه جشنواره گلاب قمصر کاشان هم در تفت برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوکار تصریح کرد: با فروش و عرضه خوب محصول می توان آن را اقتصادی تر کرد و چنانچه انار تفت صرفه اقتصادی داشته باشد خرده مالکان باغ ها هم فعال و بهتر به باغ های خود رسیدگی می کنند.

فرماندار تفت در ادامه با بیان اینکه برخی شهرهای شمالی کشور محصول کلوچه خود را به صورت گسترده در رسانه ها تبلیغ و عرضه می کنند، افزود: انار تفت را با این الگو می توان در ۱۰ شهرستان استان و مناطق همجوار بیشتر معرفی کرد.

وی به ظرفیت گردشگری این منطقه اشاره کرد و اظهارداشت: این ظرفیت صرفاً مربوط به یک فصل نیست و در زمستان هم به واسطه بارش برف شهرستان تفت میزبان تعداد زیادی گردشگر است.

نوکار از مسوولان شرکت تعاونی باغداران شهرستان خواست مکان هایی را برای عرضه مستقیم محصولات انار پیش بینی کند.

وی در ادامه به نزدیکی زمان پیوند درختان و کاشت نهال اشاره کرد و گفت: باید در مورد اصلاح ارقام انار و کاشت یا پیوند زنی درختان مرغوب تلاش شود.

همچنین رییس اداره تعاون روستایی تفت گفت: باغداران سربازان جبهه تولید هستند که نیاز به فرماندهی واحد دارند تا آنها را راهبری کنیم .

جلیل یزدانی تصریح کرد: تعاون روستایی شهرستان برای خرید نه ولی برای تنظیم بازار می تواند ورود پیدا کند و انار باغداران را بالاتر از نرخ بازار خریداری کنند.

 کارشناس اداره جهاد کشاورزی تفت هم گفت: آفت مگس مدیترانه ای در سال ۹۵ حدود ۲۵ میلیارد تومان خسارت به باغداران وارد کرد و از سال ۹۶ حرکت های خوبی انجام شد و این آفت در سال جاری کنترل شد.

کاوه صالحی برگزاری کلاس ها و سخنرانی های توجیهی را یکی از عوامل موفقیت مبارزه با آفت مگس مدیترانه ای عنوان کرد و افزود: افزون بر ۶ هزار تله و ۳۶ هزار طعمه مسموم بین باغداران برای نابودی این حشره توزیع شد.

وی قیمت تمام شده انار تفت برای باغداران را حدود ۲ هزار و ۱۰۰ تومان عنوان کرد و گفت: این قیمت با توجه به بیل زنی، هرس، لایروبی، آب بها، هزینه آبیاری، کودپاشی، علف کشی، سم پاشی، چیدن، جمع آوری و بسته بندی است.

شماری از باغداران و تولیدکنندگان در این نشست نظرها و مشکلات خود را طرح کردند و مقرر شد کمیته ای از اعضای حاضر تشکیل شود تا به صورت مرتب تشکیل جلسه دهد و مسائل را بررسی کند.

یکهزار و ۲۵۰ هکتار سطح زیرکشت انار شهرستان تفت است و متوسط برداشت آن ۱۰ تا ۱۵ تن در هر هکتار است؛ معمولاً نصف انار در بازار عرضه و نیم دیگر در انبارها ذخیره‎‎سازی می‎‎شود.

عمده گونه‌های انار شهرستان  « گِل »تفت، شیرین شهوار، ملس یزدی و ملس پوست قرمز است می توان نام برد که انار گِل، رقم غالب است.

این رقم اخیر  ترش مزه است ولی طعم و خاصیت منحصر به‌ فردی دارد و به همین دلیل طرفداران بسیاری داشته و دارد این نوع انار، به علت داشتن پوست ضخیم خاصیت ماندگاری حتی تا عید نوروز را دارد که به مرور ترشی مزه آن نیز کاسته و خوشمزه‌تر می‌شود.

انار گِل تفت به دلیل ترش و غیرقابل خوردن در هنگام برداشت، معمولاً برای تغییر مزه و قابل استفاده شدن برای مدتی در انبار نگهداری و غالباً برای شب یلدا و عید نوروز به بازار عرضه می‎‎شود.

برچسب‌ها تفت انار کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تفت انار کشاورزی تفت انار کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۰۹۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور

رضا پسندیده دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره براینکه طی هرساله بنیاد برکت از طرح‌های اقتصادی در سراسر کشور حتی از مناطق محروم و کم توسعه یافته بسته‌های حمایتی تخصیص می‌دهد، گفت: از ابتدای سال گذشته (۱۴۰۲)، تمرکز ویژه‌ای در زمینه زنجیره‌های سبز و آبی داشتیم؛ زنجیره سبز مربوط به کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع وابسته به این حول محوری است و زنجیره آبی مربوط به صنایع آبزی پروری و صنایع وابسته به آن محسوب می‌شود.

دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در ادامه تاکید کرد: برای هر زنجیره (سبز و آبی) یک کمیته مجزا و تخصصی ایجاد شده که تمام تصمیمات طرح‌های اقتصادی بنیاد برکت به صورت جزئی بررسی و اتخاذ شود و با متولیان هر ارگان مانند جهاد کشاورزی، شرکت شهرک کشاورزی، نظام مهندسی کشوری و افراد فعال این صنعت، مسؤولیت تصمیم‌گیری‌های مهم در این زمینه را عهده دار هستند. همچنین در حوزه زنجیره آبی افراد متولی از ارگان‌های شیلات، اتحادیه آبزیان، شهرک‌های کشاورزی، سازمان تحقیقات شیلات و افراد فعال حوزه آبزی پروری حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: دو سال گذشته در حوزه زنجیره سبز در زمینه خورد و خانگی ۲۲ هزار طرح، کسب و کار متوسط ۹۴ طرح و در زمینه زنجیره آبی ۸ هزار طرح خورد و خانگی و ۴۶ هزار طرح کسب و کار متوسط در سراسر کشور توسط بنیاد برکت تأمین مالی شد؛ همچنین در سال جاری توسعه اشتغال این زنجیره‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

پسندیده در خصوص حمایت بنیاد در زمینه صادرات این طرح‌ها، ادامه داد: علاوه بر صادرات، در زمینه توسعه بازار این طرح‌ها بسته‌های حمایتی در نظر داریم که موجب گسترش بازار و رفع شکاف‌های چالشی کشور شود.

این مسؤول در ادامه هدف اساسی بنیاد برکت را عنوان کرد و گفت: هدف اصلی شناسایی چالش و موانع کشور است که با کشف شکاف‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری مناسب برای مطلوب شدن شرایط در این زمینه خواهد کرد، ناگفته نماند، این بنیاد تنها مسؤولیت تأمین مالی را بر عهده دارد و هیچ‌گونه تصدی‌گری وجود ندارد.

کد خبر 6091387 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پیشنهاد اغواکننده به اسطوره فوتسال ایران برای تبلیغ برنج!
  • پیشنهاد اغواکننده به سرمربی تیم ملی ایران برای تبلیغ برنج!
  • پیشنهاد اغواکننده به شمسایی برای تبلیغ برنج!
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • تشکیل کمیته تدوین سند احیاء ربع رشیدی تبریز
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟