Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطالعات نشان می‌دهد ذرات معلق از اصلی‌ترین عامل آلودگی هوای کلان‌شهرها به شمار می روند. در این میان، وسایل نقلیه به ویژه اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌ها از مهترین منابع انتشار این ذرات قلمداد می‌شوند که با برقی نمودن آن‌ها می‌توان اقدام مؤثری در این زمینه انجام داد.

به گزارش  ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت، آلودگی هوا به عنوان یک چالش که به طور مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است یکی از نتایج توسعه صنعتی، افزایش جمعیت، گسترش شهرنشینی و توسعه حمل‌ و نقل به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر این موضوع به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ساکنان شهرهای بزرگ و شاید تمام مناطق از جمله روستاهای دورافتاده کشور مورد توجه قرار گرفته است.

براساس مطالعات صورت گرفته، ذرات معلق هوا (PM: Particulate Matter) از اصلی ترین عوامل آلودگی هوای کلان‌شهرها هستند،‌ به ویژه ذرات معلق کوچکتر از ۵ /۲ میکرون (PM2.5) که بسیار برای انسان مضر بوده و ماسک نیز نمی تواند از ورود آن به بدن جلوگیری کند.

بر اساس تعریف مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست، ذرات معلق هوا اصطلاحی است که برای توصیف ذرات جامد و مایع پراکنده شده در هوا به کار می‌رود. مطابق آمار اعلامی شرکت کنترل کیفیت هوا میانگین روزانه ذرات معلق کوچکتر از ۵ /۲ میکرون در روزهای ناسالم تهران،‌ پنج برابر حد مجاز بوده است.

وسایل نقلیه به ویژه اتوبوس ها و موتورسیکلت ها عامل انتشار ۷۰ درصد ذرات معلق در تهران به شمار می‌روند به نحوی که انتشار ذرات معلق در هر موتورسیکلت حدود ۱۸ برابر یک خودروی سواری است. دلیل ایجاد این حجم از آلایندگی، احتراق ناقص سوخت در موتورسیکلت کاربراتوری است.

برقی کردن موتورسیکلت ها از جمله راهکارهای مقابله با کاهش ذرات معلق هوا و آلودگی هوای کلان‌شهرها محسوب می شود. به گونه ای که ‌برقی کردن ۳۰۰ هزار موتورسیکلت پرتردد، دست کم به اندازه ۵/۵ میلیون خودروی سبک (۱۸ برابر) بازدهی دارد.

هم‌چنین، برقی کردن این تعداد موتورسیکلت، ضمن کاهش هزینه مصرف انرژی به واسطه جایگزینی برق به جای بنزین به میزان ۵۲ میلیون ریال، صرفه جویی سالانه ۶۳۰ میلیون لیتر بنزین و امکان صادرات آن با ارزش ۴۱ هزارمیلیارد ریال (بیش از دو برابر درآمد حاصل از فروش داخلی) را به همراه دارد. جلوگیری از انتشار سالانه ۵ /۱ تن آلاینده در مرکز کلان‌شهرها و کاهش تعداد روزهای با هوای ناسالم در این شهرها و تقلیل تبعات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آن و توسعه اشتغال،‌ از دیگر دستاوردهای برقی کردن مورتورسیکلت ها قلمداد می شود.

در این راستا با همکاری وزارت نیرو می توان نسبت به احداث شبکه و زیرساخت لازم برای تأمین برق مورد نیاز ایستگاه های شارژ در ساعت های غیرپیک در محل تجمع وسایل نقلیه عمومی برقی و موتورسیکلت های برقی اقدام نمود و گامی مؤثر در کاهش آلودگی هوا برداشت.

بنابر اعلام این وزارت‌خانه، به منظور تحقق این امر، منابع حاصل از تفاوت نرخ صادراتی و نرخ فروش داخلی بنزین (پس از کسر سهم وزارت نفت) به مدت سه سال به پرداخت ۵۰ درصد هزینه خرید و یا تبدیل موتورسیکلت برقی به متقاضیان و نیز پرداخت تسهیلات کم‌بهره به سرمایه‌گذاران احداث ایستگاه‌های شارژ و تأمین باتری اختصاص خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دولت آلودگی هوای کلانشهرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۱۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مرتضی استقامت با اشاره به اهمیت تشکیل فراکسیون مشخص روحانیون عضو شورای شهر اظهار داشت: از بدو تشکیل شورای ششم این دغدغه وجود داشت که روحانیون فراکسیون مشخصی در شوراهای اسلامی شهر در کشور ندارند، با مشورتی که با علما و مراجع دینی در کشور داشته‌ایم، برای تأسیس فراکسیون روحانیون شورای شهرهای کشور استقبال کردند و بر این مهم که این فراکسیون باعث هماهنگی، هم‌افزایی و ایجاد ظرفیت‌های جدیدی را برای خدمت به مردم ایجاد خواهد کرد، تأکید داشتند.

وی از تشکیل فراکسیون روحانیت خبر داد و گفت: با تأکید علما این فراکسیون تشکیل شد و در بدو شورای شهر ششم در مرحله نخست روحانیون عضو شوراهای کلان‌شهرها عضو این فراکسیون شدند.

دبیر فراکسیون روحانیون کلان شهرهای کشور شرایط عضویت در فراکسیون روحانیت را موردتوجه قرارداد و افزود: فراکسیون روحانیت به این معنا که علاوه بر عضویت در شورای شهر، فرد در کسوت و لباس روحانیت و تحصیل‌کرده حوزه علمیه باشد و دغدغه طلبگی و خدمت به مردم داشته باشد.

وی با اشاره به برگزاری پنج اجلاسیه تا به امروز در شهرهای قم، اصفهان، تهران و مشهد، اظهار داشت: دبیر این اجلاسیه عضو شورای شهر قم است و در جلسات گذشته مسائل مختلف فقهی مرتبط با مصوبات شوراهای شهرها، کارهای موفق روحانیون در شوراهای شهر موردبررسی قرار می‌گیرد تا تجربیات موفق در جهت افزایی بیشتر به اشتراک گذاشته شود.

عضو شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: در حال حاضر ناظر به جمع بندی که لحاظ گردیده است در حال تدوین اساسنامه فراکسیون می باشیم و تقریباً بخش مهمی از آن انجام‌شده است، همچنین پیگیری بعضی از قوانین دولتی خاصه مربوطه شهرسازی اسلامی و مواردی که با حقوق مردم و قوانین فقهی تضاد دارد، احصا شده و پیگیری می‌شود.

حجت‌الاسلام استقامت یکی از مسائل مهم دیگر را عضویت سایر روحانیون در شوراهای شهرها دانست و بیان کرد: در حال حاضر تنها کلان‌شهر وارد این فراکسیون شده‌اند و به دنبال آن هستیم سایر شهرها که عضو شورای شهر آن‌ها روحانی است وارد این فراکسیون شوند.

وی تعداد اعضای فراکسیون روحانیون را مورد اشاره قرار داد و گفت: کلان شهرهای تهران، اصفهان، قم، بیرجند، کرج، مشهد، تبریز، همدان، بندرعباس، زنجان و یزد و … در حال حاضر عضو این فراکسیون بوده و به دنبال آن می باشیم تا شهرهای بالای صدهزار نفر نیز امکان حضور در این فراکسیون را داشته باشند.

انتهای پیام

کد خبر 6095417

دیگر خبرها

  • هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور پاک است
  • هوای اصفهان سالم است
  • برگزاری ششمین اجلاسیه هم اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اجلاسیه هم‌اندیشی روحانیون کلان شهرهای کشور در قم برگزار می‌شود
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها