Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در انتهای مدار تعلیم و تربیت کنکور است که ظرفیت دانش‌آموزان را برای تست‌زدن می‌سنجد، خبر داد این وزارت‌خانه در صدد تدوین برنامه‌ای مهارتی است که هدف آن داشتن یک مهارت برای هر دانش‌آموز بعد از خروج از مدرسه است. تاریخ انتشار: 14:01 - 24 دی 1398 - کد خبر: ۵۸۶۷۳۹

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، محسن حاجی‌میرزایی در نشست صمیمی با نمایندگان اولیای دانش‌آموزان کشور که هم‌اکنون در اردوگاه شهیدباهنر در حال برگزاری است به حضور نمایندگان اشاره کرد و گفت: «این حضور یک موهبت الهی است، زیرا نظام آموزش و پرورش شرکایی پایدار، جدی، مصمم، علاقه‌مند و وفادار دارد و امیدواریم بتوانیم شاکر این نعمت بزرگ باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «ما یک ماموریت مشترک داریم و آن تربیت فرزندان است. در حقیقت این مسئولیت یک مسئولیت اصلی خانواده‌هاست. خانواده مسئول تربیت فرزندان خود است و ما در کنار خانواده برای پیشبرد امر تعلیم و تربیت کمک می‌کنیم. هیچ نهادی نمی‌تواند جایگزین خانواده شود، تاثیرات خانواده عمیق‌تر، پایدارتر و در دوران حساس‌تری است یعنی از دوران تولد تا چند سال اول زندگی بچه‌ها، اصلی‌ترین دوران شکل‌گیری شخصیت آنان است و سپس فرزندان‌مان به‌دست ما سپرده می‌شوند و در این زمان بخشی از زمان پرورش در دست ماست و بخش دیگر در خدمت خانواده و جامعه است.»

بیشتر بخوانید: آموزش مهارت‌های گفتگو برای دانش آموزان ضروری است

وزیر آموزش و پرورش گفت: «اگر نتوانیم تلاش کنیم این ۳ بخش را همراستا کنیم نمی‌توانیم از موفقیت در تربیت سخن بگوییم. این موفقیت مستلزم هم‌راستایی و مشارکت عمیق و همه‌جانبه این ارکان است که باید به آن پرداخته شود.»

هیچ ماموریتی در جامعه خطیرتر از ماموریت تربیت نیست

وی ادامه داد: «هیچ ماموریتی در جامعه خطیرتر از ماموریت تربیت نیست. درست است که امنیت هم یک نیاز اساسی برای جامعه است و باید جامعه احساس امنیت کند، اما ایمن بودن پیش نیاز و شرط و تربیت اصلی‌ترین ماموریت و مهم‌ترین کار هستی است.»

وزیر آموزش و پرورش گفت: «امروز، فردا و فردا‌های دورتر جامعه را چگونگی کیفیت و اثربخشی تربیت مشخص می‌کند. اندیشمندانی که درباره تحولات اجتماعی تحقیق و مهم‌ترین دگرگونی‌های عمده در دنیای معاصر را مطالعه کردند همه تحولات را به تحولات درون نهاد‌های جامعه ارجاع می‌دهند.»

وی در ادامه با بیان اینکه کیفیت یادگیری جامعه به ما می‌گوید جامعه آینده ما چگونه است گفت: «می‌گویند اگر می‌خواهید تصویری از آینده جامعه داشته باشید باید سری به خانه، خانواده و مدرسه بزنید. این ماموریت خطیر باید به‌درستی فهم شود تا به اندازه‌های کار به‌درستی توجه نکنیم آرایش درونی و بیرونی ما متناسب با آن اندازه سازمان پیدا نمی‌کند.»

حاجی‌میرزایی گفت: «اگر ماموریتی بزرگتر از این بود خدا پیامبران را برای آن‌ها می‌فرستاد و برگزیده‌ترین انسان هستی را برای آن مامور می‌کرد، اما برای تربیت انسان‌ها را مامور کرده است و با پشتواته وحی او را حمایت کرده که آن به‌درستی انجام شود.»

وی ادامه داد: «ما در کار و ماموریت بزرگی وارد شده‌ایم، وقتی صحبت از مشارکت می‌کنیم متاسفانه در بسیاری از جا‌ها فهم ناقصی از آن شکل گرفته است. مشارکت یک ضرورت راهبردی است و فهم عمیقی دارد اگر نتوانیم چشم‌انداز مشترک داشته باشیم هدف‌مان محقق نمی‌شود. همه ماموریت‌های آموزش و پرورش به خانواده، کارکرد‌ها و مشارکت آن نیازمند است.»

مهم‌ترین کارکرد تعلیم و تربیت انسان‌ها را برای زندگی شرافتمندانه تربیت می‌کند

وزیر آموزش و پرورش گفت: «جامعه ما در معرض تغییرات گسترده‌ای است، سرعت تحولات دگرگونی‌های عمیق را به‌وجود می‌آورد. ما عواملی داریم که با تمام توان کارکرد‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و باید به‌درستی نسل فردا را تربیت کنیم. این تغییرات و آهنگ پرشتاب آن اگر به‌درستی مدیریت و فهم نشود جامعه را به‌سمت استیصال، درماندگی و حاشیه‌نشینی می‌برد و نظام تعلیم و تربیت را با مشکل مواجه می‌کند. مهم‌ترین کارکرد تعلیم و تربیت انسان‌ها را برای زندگی شرافتمندانه و برای دفاع از ارزش‌ها و باور‌ها تربیت می‌کند، ولی این آرمان بلند بدون هماهنگی پیش نمی‌رود.»

وی افزود: «اگر من به‌عنوان یک والد بدون ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خود به‌سراغ فرزندم بروم تغییرات، کارکرد‌های نقش‌های من را تضعیف می‌کند. کدام خانواده این ظرفیت را دارد که ساعت‌ها با فرزندان خود گفتگو کند.»

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: «ما مادام‌العمر به یادگیری و فراگیری نیازمندیم. خانواده‌ها متناسب با تغییرات ظرفیت‌های خود را بالا ببرند. وجه کار مشترک ما با شما این است که خانواده‌ها ظرفیت‌های خود را بالا ببرند و برای نقش‌آفرینی مهارت‌های لازم را داشته باشند. تعامل موثر و گفتگو با فرزند خود مصونیت‌های عمیق‌تری برای برخورد با آسیب‌ها به‌وجود می‌آورد. خانواده محکم و مطمان از بسیاری از آسیب‌ها مصونیت برقرار می‌کند.»

وی با بیان اینکه در مدرسه باید بتوانیم دانش‌آموز خود را برای این ظرفیت‌ها آماده کنیم گفت: «سند تحول بنیادین به‌دنبال جایگزینی مفهوم تربیتی به‌جای حافظه‌محوری است آنچه تعلیم و تربیت بر مدار آن حرکت می‌کند در انتهای خط آن کنکور است و ظرفیت دانش‌آموزان برای تست‌زدن را می‌سنجد در این صورت چطور انتظار داریم دانش‌آموزان مفاهیم دیگر را جدی بگیرند.»

وزیر آموزش و پرورش گفت: «به‌دنبال الگویی هستیم که چطور با شما ترکیب شویم. شما متن واقعی ماموریت‌های ما هستید ما نیازمند فکر، اندیشه و چارچوب‌های عینی و ذهنی هستیم تا باهم مشارکت کنیم. در مدارس هیات‌امنایی والدین نقش تصمیم‌گیری دارند. ساعت ویژه مدارس یا بوم ایده خوبی است تا اولیا در آن شرکت کنند مدرسه باید عنصر زنده‌ای باشد تا با مسائل محل خود ارتباط داشته باشد.»

وی ادامه داد: «در صدد تهیه برنامه‌ای مهارتی هستیم و باید به هدف خروج افراد با داشتن یک مهارت برسیم. معتقدیم کسی که مهارت دارد قدرت جذب موثرتری دارد. در طرح تدوینی دانش‌آموزان به مسائل محل و شهر زندگی خود آشنا می‌شوند تا مساله را بفهمند و روش جمع‌آوری اطلآعات را یاد بگیرند.»

محسن حاجی‌میرزایی افزود: «پورتالی تبیین می‌کنیم تا همه مدارسی که نیازمند مراقب‌هایی از نظر بازسازی یا مقام‌سازی هستند در یک فضای مشارکت جمعی برای دسترسی به فضا‌های مناسب‌تر گام بردارند چراکه من معقتدم مدرسه خانه دوم است، اما خانواده مدرسه اول است.»

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آموزش و پرورش حاجی میرزایی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۲۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • آموزش و پرورش برای ما «مساله اول کشور» است
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌