Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:47:41 GMT

تدوین طرح تعیین میزان مصرف آب کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۱۴۸۸۱

تدوین طرح تعیین میزان مصرف آب کشاورزی

به گزارش خبرنگار مهر، علی مراد اکبری در حاشیه افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی گفت: رویکرد ما برای توسعه روش‌های نوین آبیاری ابتدا از میکرو شروع می‌شود چون در این روش راندمان آبیاری بالاتر از ۹۰ تا ۹۵ درصد است.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ما کشور کم آب و خشکی هستیم باید از منابع آب به درستی استفاده کنیم بنابراین رویکرد ما آبیاری میکرو هم در زراعت و هم در باغبانی است بعد از آن نیز استفاده از دستگاه‌ها و ماشین‌های آبیاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبری تصریح کرد: ما در حال دور شدن از روش‌های آبیاری ثقلی هستیم و در چند سال آینده سعی می‌کنیم آن را حذف کنیم.

وی درباره خسارات سیل اخیر در مناطق جنوبی کشور، افزود: هنوز برآوردی از میزان خسارات انجام نشده است.

اکبری گفت: احتمال دارد سیل به زیرساخت‌ها از جمله جاده، پل و … خسارت وارد کند اما به تجهیزات آبیاری فکر نمی‌کنم خسارتی وارد کند.

وی با بیان اینکه میزان مصرف آب در بخش کشاورزی بین ۶۵ تا ۷۰ درصد است، از تدوین طرحی تحت عنوان تعیین مصرف آب کشاورزی خبر داد و افزود: در این طرح ۳۵ محصول را هدف قرار داده‌ایم که ارزیابی‌ها در ۲۳ محصول به اتمام رسیده و اعداد و ارقام نشان می‌دهد که مصرف آب در بخش کشاورزی کمتر از ۷۰ درصد است و در بیشتر محصولات کشاورزی از جمله پسته متأسفانه شاهد کم آبیاری هستیم که این نکته خیلی مهمی است و در عملکرد محصول خیلی مهم است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه متوسط تولید کشور ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار است، گفت: رکورد ما ۱۳ تن بوده است در مناطقی که این رکورد ثبت شده هم مربوط به مسائل کیفی و کمی آب است.

اکبری ادامه داد: بحث کیفیت نیز خیلی مهم است چرا که در برخی مناطق با شوری آب مواجه هستیم و عمل آب شویی انجام نمی‌شود بنابراین میزان تولید کاهش می‌یابد.

وی اضافه کرد: همچنین در مناطقی مثل شرق کشور در محصول گندم نیز کم آبیاری داریم. همچنین زعفران و سیب درختی محصولاتی بودند که کم آبیاری داریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک تدوین شده و در مراحل نهایی کار قرار دارد. بعد از اینکه نظرات سازمان‌های مرتبط را بگیریم به منظور تصویب تحویل دولت خواهیم داد.

اکبری تصریح کرد: بنده معتقد هستم هر گونه برنامه ریزی برای آب بدون توجه به خاک مفهومی ندارد. با مدیریت خاک می‌توان بهره وری و کارایی مصرف آب را ۳۰ درصد افزایش داد و توان تولید را بیش از ۲ برابر کرد.

وی اضافه کرد: در این آئین نامه قاچاق خاک نیز ممنوع شده و جرایم سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.

کد خبر 4825713

منبع: مهر

کلیدواژه: گندم جهاد کشاورزی قاسم سلیمانی بانک مرکزی ایران قیمت دلار سقوط هواپیما بازار سهام قیمت نفت بورس قیمت سکه بهار آزادی سازمان بورس و اوراق بهادار قیمت یورو بورس تهران وزارت جهاد کشاورزی قیمت طلا تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی قاسمی صبح پنجشنبه در مراسم افتتاح ١٠ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند گفت: خوشبختانه حرکت‌های خوبی درجهت کاهش خطرات طبیعی ازجمله سرمازدگی با نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی کشاورزی در پهنه‌های مختلف شهرستان زرند انجام شده است.

وی با بیان اینکه برای اینکه کشاورزی اقتصادی داشته باشیم ناگزیر به استفاده از شیوه‌ها و روش‌های دانش بنیان هستیم، افزود: مدیریت بهتر، بهره‌وری بالاتر، اقتصادی شدن محصول و تولیدات و کاهش ریسک‌های بخش کشاورزی از مزایای استفاده از طرح‌های دانش بنیان است.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: با پیگیری‌های فرماندار و جهاد کشاورزی این اتفاق خوب در شهرستان زرند افتاده است و امیدواریم در همه عرصه‌های کشاورزی بتوانیم با استفاده از دانش، بهره وری را بهبود ببخشیم.

وی افزود: مسائل و مشکلات کشاورزان و درخواست‌های آنان برای استمهال وام‌ها به دلیل سرمازدگی محصول در سه سال اخیر و نبود درآمد کافی پیگیری می‌شود.

معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشور همچنین در خصوص غرامت‌های صندوق بیمه کشاورزی خواستار تسریع در روند پرداخت‌ها شد.

کد خبر 6095123

دیگر خبرها

  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • نصب ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در شهرستان زرند
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری