Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:36:15 GMT

پسماندهای پزشکی قابلیت انفجار دارند

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۱۵۱۱۵

پسماندهای پزشکی قابلیت انفجار دارند

ایسنا/بوشهر رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: پسماندهای عفونی و زیان‌آور ناشی از بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز بهداشتی درمانی و... که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیّت، بیماری‌زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال و خورندگی دارند پسماندهای پزشکی گفته می‌شود.

ماریا خویش‌دوست افزود: با گسترش شهرها، افزایش جمعیت و سرعت روند ایجاد مراکز درمانی، پسماندهای عفونی تولیدی نیز افزایش‌یافته و عدم مدیریت صحیح این پسماندها باعث مخاطرات انسانی و آلودگی زیست‌محیطی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: حفظ سلامت عمومی و محیط‌زیست در مقابل اثرات نامطلوب پسماندهای پزشکی یکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت‌های اجرایی پسماند می‌باشد. با مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی می‌توان از سلامت عمومی و محیط زیست حفاظت کرد.

این مسئول بیان کرد: به‌ تمامی پسماندهای عفونی و زیان‌آور ناشی از بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، و سایر مراکز مشابه که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیّت، بیماری‌زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال و خورندگی دارند پسماندهای پزشکی گفته می‌شود که شامل پسماند عفونی، تیز و برنده، شیمیایی و دارویی و پسماند عادی است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: مدیران اجرایی پسماند موظف هستند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت ترتیبی اتخاذ نمایند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آن‌ها تامین و تضمین شود.

خویش‌دوست تاکید کرد: تمامی مراکز تولیدکننده پسماند پزشکی اعم از بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز بهداشت، آزمایشگاه‌ها، مراکز تزریق، رادیولوژی‌ها، دندانپزشکی‌ها، فیزیوتراپی‌ها، مطب‌ها و سایر مراکز تولید پسماند پزشکی موظف هستند در مبدأ تولید، پسماندهای عادی و پسماندهای پزشکی ویژه خود را با رعایت موارد ایمنی جمع‌آوری، تفکیک و بسته‌بندی کنند.

وی با بررسی مشکلات مرتبط با بحث مدیریت ناکارآمد پسماندهای پزشکی عزم جدی تمامی دست‌اندرکاران را برای ارتقا بیشتر طرح خواستار شده و با اشاره به نقش نظارتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان  و تلاش بازرسان جهت پایش بهتر بر عملکرد شرکت خصوصی امحا کننده پسماندهای عفونی از مدیران کلینیک‌ها و سازمان نظام پزشکی خواست برنامه‌ریزی لازم جهت ایجاد رقابت بین شرکت‌ها با هدف افزایش خدمات را انجام دهند.

به گزارش ایسنا، این نشست با حضور اعضا سازمان نظام پزشکی، پزشکان، پیراپزشکان، مسئولین و نمایندگان کلینیک‌های درمانی خصوصی و دولتی شهرستان و کارشناس سازمان محیط‌زیست برگزار شد و کارشناسان واحدهای نظارت بر درمان و بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان دشتستان آموزش‌های خود را در خصوص ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی به شرکت‌کنندگان ارائه کردند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست پسماند سازمان نظام پزشکی سازمان محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۱۵۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟

رضا محمدی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در مورد دلایل تبدیل ۱۵۴ قرارداد به ۱۴ قرارداد اظهار کرد: یکی از وظایف اصلی شهرداری تهران، موضوع رفت و روب و نظافت شهر است. چندین سال و در ادوار مختلف بر روی این موضوع و نحوه پاکسازی و نظافت شهر فکر و کار شده و همچنین قوانین و قرارداد‌هایی منعقد و یا اصلاح شده است. 

وی افزود: در نیمه‌دوم دهه هشتاد، قرارداد‌ها به صورت تجمیعی بسته شد. ۱۸۰ قرارداد به ۵ قرارداد تبدیل و شهر به ۵ پهنه تقسیم و به پیمانکاران واجد شرایط واگذار شد. علت این موضوع مکانیزه کردن رفت و روب شهر توسط پیمانکاران بود. این طرح همچنین در نیمه اول دهه نود هم ادامه داشت که وضعیت رفت و روب خوبی را در آن مقطع شاهد بودیم. 

وی در ادامه با اشاره به اینکه از نیمه دوم دهه نود تعداد قرارداد‌ها به بیش از ۱۵۰ قرارداد افزایش یافت، ادامه داد: این امر موجب تکثر و در واقع تضعیف پیمانکاران شد و در نتیجه شاهد آغاز روند کاهش کیفیت نظافت و رفت و روب شهر بودیم. 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه امروز یک تجربه خوبی را از گذشته کسب کردیم و با یک نگاه بلند ۱۵۴ قرارداد را به ۱۴ قرارداد تبدیل کردیم، تصریح کرد: پیمانکارانی که توانایی فنی، مدیریت و مالی بهتری داشتند با شرکت در مناقصه کار را آغاز کردند. زمان اجرای قرارداد‌ها از یک سال به سه سال افزایش یافت و شرایط برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی فراهم شد تا پیمانکاران با توجیه اقتصادی پای کار نظافت شهر بیایند و در این حوزه با نگاهی ۳ ساله سرمایه‌گذاری کنند. 

محمدی خاطرنشان کرد: در بازه زمانی ۳ ماهه‌ای که قرارداد‌های جدید به پیمانکاران ابلاغ شده است، در حوزه تنظیف و نگهداشت شهر بالغ بر ۲هزار میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در سازمان مدیریت پسماند سرمایه‌گذاری شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • پلمب یک رستوران متخلف در آستانه اشرفیه
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند