Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به افزایش کشت کلزا در استان گفت: در الگوی کشت پاییزه امسال ۷۰ هزار هکتار کلزا کشت‌شده که پیش‌بینی می‌شود ضریب خوداتکایی خوزستان در تولید دانه‌های روغنی به بیش از ۸۰ درصد برسد. ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

کیخسرو چنگلوایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با اشاره به لزوم بررسی نیاز آبی برای اجرای الگوی کشت، اظهارداشت: به‌طور مثال برای اجرای الگوی کشت ده هزار هکتار گندم باید نیاز آبی این مقدار منابع را نیز در نظر گرفت که پیش‌نیاز آن انجام یک کار مطالعاتی جهت میزان مصرف آب براساس سند ملی آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با این‌وجود برخی کشاورزان به الگوی کشت پایبند نیستند؛ مثلاً اعلام می‌شود که سیب‌زمینی 5 هزار هکتار بیشتر کشت نشود اما کشاورز به سبب اینکه زمین ملک خودش است و آب نیز در اختیار دارد محصول دلخواه خود را کشت کرده و در پایان کار متضرر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: در محصولاتی که خرید تضمینی ندارند این انحرافات وجود دارد چراکه سیاست تشویقی که به کشاورز بگویم شما امسال محصول موردنظر ما را بکار و تمام هزینه‌های شمارا پرداخت می‌کنیم در اختیار نداریم.

چنگلوایی تصریح کرد: باید روی سیاست‌های تشویقی کار بشود تا بتوان از میزان ضرر و زیان به کشاورزان جلوگیری کرد.

وی با اشاره به ضریب خوداتکایی دانه‌های روغنی در خوزستان گفت: در بحث دانه‌های روغنی حداکثر ضریب خوداتکایی در کشور و تولید روغن حدود 16 درصد است که این رقم در سال 92 حدود 6 درصد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: یک برنامه‌ی ده‌ساله وزارت خانه تصویب کرده که ظرف ده سال به خوداتکایی 70 درصد برسیم. این طرح از سال 96 به مرحله اجرا رسیده است.

چنگلوایی خاطرنشان کرد: در الگوی کشت پاییزه امسال 70 هزار هکتار کلزا کشت‌شده که پیش‌بینی می‌شود ضریب خوداتکایی خوزستان در تولید دانه‌های روغنی به بیش از 80 درصد برسد.

‌قیمت خرید تضمینی کلزا 4660 تومان تعیین شدسرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بوشهر: تولید دانه روغنی کلزا به 420 هزار تن رسیدمعاون وزیر جهاد کشاورزی: قیمت خرید تضمینی کلزا 2 برابر قیمت گندم است

وی بابیان اینکه باید ظرفیت سردخانه‌ای محصولات کشاورزی در خوزستان را افزایش دهیم گفت: اگر سردخانه‌ی مجهز داشته باشیم می‌توانیم محصولات کشاورزی را بیشتر نگه‌داری کرده و برای استان‌ها و کشورهای هم‌جوار صادر کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: ما نباید فقط به نیاز استان و کشور فکر کنیم بلکه باید به فکر صادرات و تأمین نیاز میوه و تره‌بار کشورهای هم‌جوار نیز باشیم. البته برای صادرات یک سری مشکلات قوانین داریم که درحال برطرف شدن هستند.

چنگلوایی ادامه داد: دوسال پیش کار بسیار خوبی انجام شد و به کشاورزانی که صادرات سیب‌زمینی انجام دادند یارانه‌ی مستقیم پرداخت گردید؛ اگر این اتفاق تکرار شود می‌توانیم الگوی کشت صنایع تبدیلی تکمیلی را داشته باشیم و علاوه بر آن بحث صادرات تکمیل کنیم.

وی عنوان کرد: پیش‌بینی ما برای الگوی کشت پاییزه کاشت 900 هزار هکتار محصولات کشاورزی است که به ترتیب در رأس آن 550 هزار هکتار گندم، حدود 70 هزار کلزا، 13 هزار و 200 چغندرقند، 100 هزار هکتار نیشکر و 63 هزار هکتار باغات دائمی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان داشت: در خوزستان ازلحاظ علوفه کمبودی وجود ندارد اما در کشور کمبود علوفه به‌شدت احساس می‌شود که براساس آن سالانه 13 میلیون تن واردات علوفه مانند دانه‌ی سویا و ذرت وارد می‌شود. همچنین حجم عظیمی از ارز به‌صورت دلار یا یورو از کشور خارج می‌شود و این‌یک ضعف اساسی در کشور به‌حساب می‌آید.

انتهای پیام/344/ش

R41468/P/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ صالح محمدی با اشاره به اهمیت رعایت تقویم زراعی برنج در افزایش کیفیت محصول و کاهش خسارت‌ها افزود: تا کنون شالیکاران گیلانی ۱۶۷ هزار هکتار از مزارع خود را با آب‌های سنتی و سطحی شخم زده اند که باید کشاورزان باید هرچه سریعتر مزارع خود را برای کشت برنج آماده کنند. 
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین با اشاره به اینکه تا کنون ۱۵۶ هزار هکتار از شالیزار‌های گیلان خزانه گیری شده گفت: ضدعفونی و جوانه دار کردن بذر، آماده سازی و خزانه گیری برنج، ایجاد زهکش در زمان وزش باد و بارندگی، هوادهی و کنترل دمای خزانه برنج به ویژه در ساعات گرم روز‌های آفتابی از مهمترین اقداماتی است که کشاورزان باید توجه داشته باشند. 
وی اضافه کرد: تعریض و ترمیم مرز کرت‌ها، لایروبی آب بندان‌ها، ترمیم کانال‌های آبرسان و سردهنه‌ها باید در اولویت قرار گیرد. 
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار و ۳۰۰ هزار شالیکار دارد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد