Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دفتر رییس جمهوری در حاشیه نشست هیئت دولت با بیان این که سفیر انگلیس باید به اصول دیپلماتیک بیشتر توجه کند، گفت: کار ایشان اشتباه بود و قاعدتاً سفیر آن هم سفیر کشوری مثل انگلیس باید به آداب و اصول دیپلماتیک بیشتر توجه کند و وقتی جایی درگیری هست یا جایی که شلوغ است نباید برود.

به گزارش ایمنا، محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره بازداشت سفیر انگلیس در تهران و اتفاقات بعد از آن هم گفت: آنچه به ما گزارش دادند کار ایشان کار اشتباهی بوده است و قاعدتاً سفیر آن هم سفیر کشوری مثل انگلیس باید به آداب و اصول دیپلماتیک بیشتر توجه کند و وقتی جایی درگیری هست و جایی هست که مقداری شلوغ است نباید برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: ایشان اشتباه کرده وزارت خارجه هم وظیفه دارد که بررسی می‌کند اگر از اصول اصلی خارج شده بر اساس عرف بین‌الملل آنچه که هست را انجام می دهد.

رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین درخصوص اقدام اخیر اروپایی ها مبنی بر فعال کردن سازوکار حل اختلاف گفت: بحثی که ما همواره با اعضای باقی‌مانده برجام داشتیم این بود که آمریکا از برجام خارج شده و به تعهدات خود عمل نکرده و اجازه نمی دهد کشورهای باقی‌مانده در برجام به تعهدات خود عمل کنند و مدتی با آنها اتمام حجت کردیم.

واعظی اضافه کرد: از اردیبهشت‌ماه گام‌هایی برداشتیم و 10 روز گذشته گام پنجم که گام بسیار اصولی است را برداشتیم، تقریباً در گام پنجم همه محدودیت‌هایی که برای غنی سازی وجود داشت، همه را برداشتیم البته اعلام کردیم که ما با نظارت آژانس این کار را خواهیم کرد و از طرف دیگر اعلام کردیم که این به معنای خروج از برجام نیست.

وی گفت: در واقع همان کاری که آنها کردند ما هم این کار را کردیم؛ آنها برجام را حفظ کردند ولی به تعهدات خود عمل نکردند ما هم صحبت مان این است که به برجام پایبند هستیم ولی این تعهداتی که اعلام کردیم انجام نمی‌دهیم که این مقداری سخت شان بود مخصوصاً که گام پنجم گام اساسی است و آنها هم از نظر افکار عمومی اعلام کرد که می‌خواهند کمیسیون مشترک را راه‌اندازی کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: برگزاری کمیسیون مشترک به هیچ وجه به معنای استفاده از روش ماشه نیست. تشکیل کمیسیون مشترک به معنای این نیست که برجام به هم می خورد. ما هم در گذشته درخواست تشکیل کمیسیون مشترک دادیم و در آنجا بحث کردیم و حرفهای هم را شنیدیم.

واعظی گفت: همانطور که دیروز روسیه اعلام کرد که این حق ایران است وقتی طرف مقابل به تعهداتش عمل نمی کند،او هم حق دارد تعهداتش را کم کند.بنابراین به نظر من این جلسه‌ تشکیل و در همان جا حل و فصل خواهد شد و این به هیچ وجه نه به شورای امنیت می‌رود و نه سیستم ماشه اجرا می‌شود. تبلیغاتی است که هیچ پایه واساسی ندارد و کاری هم که اروپایی ها اعلام کردند از روی ظرف و انفعال است.

وی همچنین در خصوص اقدامات دولت برای رسیدگی به وضعیت سیل زدگان اظهار کرد: اقای رئیس جمهور بلافاصله بعد از اینکه سیل اتفاق افتاد، دستوراتی دادند، نماینده ایشان دکتر علوی به کرمان رفتند وآقایان رضا اردکانیان و مهندس جهرمی به دیروز به سیستان و بلوچستان رفتند.دیروز عصر هم آقای دکتر نمکی به مناطق سیل زده رفتند.

رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار کرد: بلافاصله وقتی که این اتفاق افتاد، هلال احمر و بقیه دستگاه‌ها بسیج شدند. امروز هم حدود 100 میلیارد تصویب کردیم که ان‌شاءالله سریعاً رسیدگی شود و دستوراتی که آقای رئیس جمهور دادند به سرعت برای کمک رسانی به سیل زدگان در دست اقدام است.

واعظی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اظهارات یکی از مقامات اروپایی و اینکه باید به فکر یک توافق دیگر به جای برجام باشیم، گفت: بحثی که اروپایی‌ها اعلام کردند بر اساس بندی هست که در برجام به تصویب دو طرف رسیده است. حتی ما خودمان هم وقتی آمریکا از برجام خارج شد بر اساس همین ساز و کار ما درخواست برگزاری کمیسیون مشترک کردیم.

وی یادآورشد: حرفی که ترامپ می زند حرف جدیدی نیست از وقتی بر سر کار آمده فقط هم درباره برجام نیست وی از همه تعهدات تاریخی و بین المللی که اوباما امضا کرده بود یا از آنها خارج شد یا اگر دو جانبه بود به طرف مقابل پیغام فرستاد که چیز دیگری امضا کنیم. فکر می کرد چنین کاری با برجام هم می‌تواند بکند ولی این کار شدنی نیست.

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: مطالب و اتفاقاتی که به تازگی افتاده و هم فشارهای حداکثری که آمریکا از یکسال و نیم گذشته روی ملت و نظام آورده است راهش وحدت و تبدیل کردن اختلافات گروه‌های به انسجام داخلی است آن چیزی که باعث ناامیدی دشمن و خنثی کردن توطئه‌ها می‌شود موضوع انسجام داخلی ما است.

واعظی افزود: اگر از ایران یکصدا شنیده شود و مسائل داخلی خود حل کنیم و "آتو" دست کسی ندهیم قطعا آنها عقب نشینی می کنند و الان هم ناامید شدند. انها امیدوار شده بودند در یکی، دو روز که در دانشگاه‌ به بهانه سوگواری جان‌باختگان سقوط هواپیما تجمع برگزار می‌شد ولی هدف دیگری داشتند مقام‌های آمریکایی چون ترامپ و پمپئو توییت زد. به نظر راه آن انسجام است و نباید اجازه دهیم دشمن از این اتقافات سو استفاده کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 405936

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور سفیر انگلیس در ایران هیئت دولت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۲۸۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه

نشست سران سازمان همکاری اسلامی فرصتی برای مقام‌های ایران و کشور‌های عضو فراهم کرد تا راهکار‌های فرونشاندن تحولات بحرانی غزه را بار دیگر در زمین دیپلماسی جست‌وجو کنند.

به گزارش روزنامه ایران، پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی در «بانجول»، پایتخت گامبیا فرصتی برای مقام‌های ایران و کشور‌های عضو فراهم کرد تا راهکار‌های فرونشاندن تحولات بحرانی غزه را بار دیگر در زمین دیپلماسی جست‌وجو کنند؛ نشستی که وزیر خارجه ایران و همتایانش از مصر و عربستان به عنوان کشور‌های اثرگذار در فرایند میدان و دیپلماسی این امکان را یافتند تا نقطه‌نظرات و دغدغه‌های خود پیرامون شرایط جاری و روابط دوجانبه را با یکدیگر در میان بگذارند. نشست کشور‌های مسلمان همزمان با تحولاتی برگزار می‌شود که در پی اوج‌گیری تنش نظامی میان ایران و اسرائیل به سمت و سوی دستیابی به توافق آتش بس در جنگ غزه در حال حرکت است.

این در حالی است که نمی‌توان بر اثرات بلندمدت نقش آفرینی ایران برای تغییر معادله جنگ و شکست تلاش تل آویو برای کشاندن ابعاد بحران جاری به فراتر از جغرافیای نزاع چشم فرو بست. در همین راستا می‌توان حضور حسین امیرعبداللهیان در نشست سازمان همکاری اسلامی و گفت‌وگوی او با «سامح شکری»، وزیر امور خارجه مصر را متأثر از تلاش برای رسیدن به توافق صلحی دانست که حمله بازدارنده تهران علیه فلسطین اشغالی، ضرورت شکل‌گیری و دستیابی آن در کوتاه مدت را به وجود آورده است؛ چه آنکه تل‌آویو با بر افروختن آتش جنگ غزه، وارد نزاعی شد که تمام اندوخته‌های دیپلماتیک و سیاسی‌اش را به باد داد و در این میان ناگهان خود را با ایرانی مواجه دید که با چند حمله محدود و معدود، شاهرگ امنیتی آن را نشانه گرفت؛ بدون اینکه با واکنشی متقابل روبه‌رو شود. ذیل این تحولات دیپلمات‌های کشور‌های مسلمان منطقه فرصت را مناسب دیده‌اند تا ابعاد و پیامد‌های برآمده از حمله نظامی ایران و عقب‌نشینی آشکار اسرائیل از صبغه تقابل جویانه‌اش را در زمین دیپلماسی به بحث و بررسی بگذارند و بحران‌های خونین منطقه را به ایستگاه پایانی برسانند. در چنین فضایی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با عنوان «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار» که از روز گذشته (شنبه) آغاز شده و امروز نیز ادامه دارد، موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه را در دستور کار قرار داده و وزیر امور خارجه ایران نیز به تبیین نقطه نظرات کشور درباره این مهم می‌پردازد.

نگاه تهران به طرح آتش بس

همزمان با برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی، شواهد و قرائن از بروز تغییراتی در الگوی رفتاری واشنگتن در قبال جنگ غزه و تلاش این کشور برای ترغیب تل آویو برای پذیرش طرح آتش بس جریان دارد. این طرح به پیشنهاد مصر به جنبش حماس و مقام‌های اسرائیلی ارائه شده و حماس پذیرش آن را مشروط به تضمین‌های شفاف و محکم امریکا در رابطه با پایان قطعی جنگ کرده است. واشنگتن متأثر از حمله نظامی ایران علیه فلسطین اشغالی و به رغم مواضعی که رهبران صهیونیستی در سال‌های اخیر در ضدیت با ایران و تهدیدات نظامی علیه آن اتخاذ کرده، به این واقعیت وقوف یافته‌اند که تل آویو در صحنه عمل، امکان دفع بحران‌هایی را ندارد که خود عامل آن بوده است؛ بنابراین در دست گرفتن نبض تحولات میدانی از سوی ایران، می‌توانست عامل مؤثری برای تشدید تلاش‌های امریکا جهت توقف هزینه ساز جنگ غزه برای این کشور باشد.

اگرچه ایران آتش بس فوری در جنگ غزه و پس از آن گشایش کامل معابر کمک‌رسانی برای رسیدن کمک‌های بشردوستانه و تبادل اسرا را فوری‌ترین نیاز در شرایط جاری می‌داند، اما معتقد است تمایل ایالات متحده به راهکار سازش با آنچه تحت لوای حمایت همه جانبه مالی، سیاسی و تسلیحاتی به اسرائیل به اجرا در می‌آورد، سر سازگاری ندارد.

به اعتقاد جمهوری اسلامی توفیق حداکثری طرح آتش بس در گرو توقف مناسبات جنگی میان ایالات متحده و تل آویو و بازنمایی این مهم در حوزه دیپلماتیک است. هشدار‌های طبقه‌بندی شده و پیگیری‌های دوجانبه و چندجانبه ایران نسبت به طرح کنونی توقف جنگ بعد از عملیات «وعده صادق»، از شطرنج هوشمندانه‌ای حکایت دارد که جنبه عملیاتی و جنبه تبلیغاتی را به موازات هم پیش می‌برد و دست ایران را هم در میدان و هم پای میز مذاکرات به دست بالاتر تبدیل می‌کند.

رایزنی بازیگران اثرگذار

گفت‌وگوی روز گذشته امیرعبداللهیان و همتای مصری‌اش در نخستین روز نشست سازمان همکاری اسلامی متناظر با این تحولات قابل ارزیابی است. مصر به عنوان پشتیبان شماره یک طرح آتش بس در غزه معتقد است پیشنهاداتش بیش و پیش از هر گزاره دیگر، ناظر به مدیریت تنش با کمترین هزینه ممکن و بهره‌گیری از شناخت عمیق خود از جامعه غزه است تا آرامش را به شبه جزیره سینا بازگرداند. پیشتر مخالفت صریح این کشور با پیوستن به ائتلاف دریایی به رهبری امریکا علیه یمن، تأثیری مهم در مناسبات و معادلات جنگی داشت که دامنه آن از غزه به آب‌های سرخ کشیده شده بود.

تنش در دریای سرخ، وارث سیاست معلول ایالات متحده و شرکای اروپایی‌اش در حمایت بدون محدودیت از تل آویو به شمار می‌رفت که انصارالله یمن را ناگزیر به گشودن جبهه جدید نبرد در دریای سرخ کرده بود؛ بنابراین رایزنی دیپلمات‌های بلندپایه تهران و قاهره در کشاکش فرایند دیپلماتیک برای دستیابی به صلح در غزه، فارغ از نقش مهم هر یک از دو کشور در روند‌های میدانی و دیپلماسی خاورمیانه نیست. بویژه آنکه رابطه دوجانبه ایران و مصر از ماه‌ها پیش متأثر از نقشه راهی که رؤسای جمهور دو کشور برای ترمیم و تقویت رابطه دو کشور به تصویر کشیده‌اند، در مسیر تنش زدایی و همکاری پیش می‌رود. چه به نظر می‌رسد دولتمردان مصر رویکرد مبتنی بر همکاری دولت سیزدهم در ترتیبات سیاسی منطقه را امکان مناسبی برای ترمیم رابطه با تهران و بازگشت به معادلات منطقه یافته‌اند و در بطن موضعگیری‌های اخیر خود در قبال جمهوری اسلامی چهارچوبی برای تغییر رفتار و همکاری‌های منطقه‌ای را با اعتنا به نقش اثرگذار کشور در منطقه جست‌وجو می‌کنند.

همسویی تهران و ریاض

گفت‌وگوی امیرعبداللهیان و «فیصل بن فرحان»، وزیر امور خارجه عربستان نیز با هدف همسو کردن مواضع تهران و ریاض پیرامون تحولات غزه، باوجود تلاش‌هایی صورت گرفته است که از سوی محور امریکایی – اسرائیلی برای تحت تأثیر قرار دادن رابطه رو به ارتقای دو کشور جریان دارد. روند همگرایانه تهران و ریاض در فراز خود در ماه‌های اخیر و پس از آغاز جنگ غزه به پیشنهادات متعدد عربستان برای همکاری اقتصادی با ایران رسیده و در حال تسری به عرصه‌های سیاسی و امنیتی است.

دیگر خبرها

  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • ۳ جمله مهم از دیدار بارزانی با رئیس‌جمهور
  • تکلیف سردار آزمون با رم مشخص شد
  • بارزانی با رئیس جمهور دیدار کرد
  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود
  • رئیس‌جمهور چین وارد فرانسه شد+ فیلم
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه