Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

فواید موسیر بر بدن 

مهم‌ترین ماده غذایی برای افراد لبنیات است که روزانه باید آن را حتما مصرف کنند. یکی از انواع لبنیات که فواید زیادی برای بدن دارد ماست موسیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسیر سرشار از ویتامین C، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک، کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین است، بنابراین یک سبزی مقوی برای تمام افراد خواهد بود.

موسیر سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. از انتشار میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا پیشگیری هم جلوگیری می‌کند. معمولا برای پیشگیری از بروز بیماری‌های عفونی از موسیر استفاده می‌شود. درواقع موسیر همانند یک آنتی هیستامین طبیعی رفتار می‌کند و برای درمان حساسیت و آلرژی، سرماخوردگی  کاربرد دارد. موسیر معمولا مانند ترشی یا ماست موسیر مصرف می‌شود که اغلب به عنوان یک چاشنی اشتها‌آور تلقی به کار می‌رود.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در موسیر سبب سلامت زنان باردار و رشد طبیعی جنین می‌شود. همچنین فولات موجود در موسیر از نقایص سیستم عصبی جنین جلو گیری خواهد کرد. ویتامین‌های C و A و فسفر و منیزیم موجود در موسیر برای سلامت استخوان و بهبود رشد نوزادان و کودکان ضروری است.

بارزترین فواید موسیر افزایش دفع ادرار، التیام‌دهنده و ترمیم کننده زخم‌ها، تسکین‌دهنده التهاب طحال و کبد، تاثیر مثبت آن بر دستگاه اعصاب مرکزی، کاهش سردرد‌های میگرنی، کمک به سیستم قلبی‌عروقی و کاهش چربی‌های خون، پیشگیری از تصلب شرایین و تنظیم فشارخون است. معمولا ماست موسیر ملایم‌تر از سیر و ماست بوده و به همین جهت بوی تند و تیز سیر که ناشی از فرآورده‌های گوگردی مثل آلیسین است را نداشته و از این نظر می‌توان بدون ایجاد مزاحمت برای دیگران استفاده کرد.

تحقیقات نشان می‌دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده‌هایش یعنی پیاز و سیرمی‌توانند جلوی رشد تومور‌ها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارشی هم پیشگیری کنند. البته تمامی متخصصان توصیه می‌کنند که سیر را خام مصرف کنید، زیرا فواید آن بیشتر خواهد بود.

بیشتربخوانید:شگفت انگیزترین فواید ماست این ماده لبنی همه فن حریف

موسیر می‌تواند به راحتی با کلسترول خون مبارزه کند پس از فواید آن غافل نشوید. سن که بالا می‌رود رگ‌ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می‌دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می‌شود. رسوبات چربی در داخل رگ‌های خونی باعث بروز لخته‌های خونی می‌شوند. در این صورت نیز رگ‌ها می‌گیرند و مشکل‌ساز می‌شوند. به همین دلیل بهترین راه کار مصرف موسیر است که به راحتی می‌تواند این مشکل را رفع کند.

این ماده‌ی غذایی سرشار از فلاوونوئید‌ها است که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند. موسیر به رقیق و در جریان بودن خون کمک می‌کند ومانع تجمع پلاکت‌ها می‌شود. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته‌های خونی هم جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می‌شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می‌کند. این نوع خاصیت موسیر به دلیل داشتن منیزیم است. موسیر حاوی ماده‌ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه‌ها دارد و به انقباض‌های عضلانی کمک خواهد کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عوارض سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۵۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم

آفتاب‌‌نیوز :

برای اکثر بزرگسالان، مصرف حداقل 1000 میلی گرم کلسیم در روز توصیه می شود، اگرچه گروه های خاصی از جمله نوجوانان، زنان یائسه و افراد مسن تر به مقدار بیشتری نیاز دارند. محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و ماست سرشار از کلسیم هستند، اما منابع دیگری نیز وجود دارند.

 دانه‌ها

دانه ها از جمله کنجد، تخم کرفس و دانه های چیا و خشخاش از غنی ترین منابع کلسیم هستند. دانه ها همچنین پروتئین و چربی های سالم را تامین می کنند. به عنوان مثال، دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی هستند. دانه های کنجد نیز علاوه بر کلسیم، حاوی سایر مواد معدنی از جمله مس، آهن و منگنز است.

پنیر

بیشتر پنیرها منابع عالی کلسیم و پروتئین هستند. بدن کلسیم موجود در محصولات لبنی را راحت تر از منابع گیاهی جذب می کند. علاوه بر این، پنیرهای کهنه و سفت به طور طبیعی دارای لاکتوز کمی هستند و هضم آنها برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز آسان‌ تر است. یک بررسی نشان می دهد که افزایش مصرف لبنیات ممکن است با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط باشد. بررسی دیگری نشان داد که مصرف منظم شیر و ماست با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک مرتبط است. با این حال، پنیر پرچرب می تواند دارای چربی اشباع و کالری بالایی باشد. همچنین برخی از پنیرها حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند که مصرف آن ها را محدود می کند.

ماست

ماست از غنی ترین منابع کلسیم است. بسیاری از انواع ماست غنی از پروبیوتیک ها -انواعی از باکتری های مفید که می توانند به افزایش جذب مواد مغذی و بهبود عملکرد و ارتقا سلامت بدن از جمله سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و قلب کمک کنند- می باشند. یک فنجان ماست حاوی کلسیم و مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین های B2 و B12 است. ماست های کم چرب اغلب حاوی کلسیم بیشتری هستند. اگرچه ماست یونانی منبع خوبی برای پروتئین است، نسبت به ماست معمولی کلسیم کمتری دارد. علاوه بر این برخی تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم ماست با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان های خوراکی خود از غنی ترین منابع کلسیم هستند. این ماهی های چرب همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کنند که می توانند از سلامت قلب، مغز و پوست حمایت کنند. در حالی که غذاهای دریایی ممکن است حاوی جیوه باشند، ماهی های کوچکتر مانند ساردین میزان کمی جیوه دارند. علاوه بر این، ساردین و سالمون هر دو دارای سطوح بالایی از سلنیوم هستند که می تواند از مسمومیت با جیوه جلوگیری کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی ‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع لوبیا مثل لوبیا سفید حاوی مقادیر مناسبی کلسیم نیز می باشند. سایر انواع لوبیا و عدس دارای مقدار کمتری کلسیم هستند. تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیا می تواند به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود
  • موتور برق ویژه مسافرت و کمپینگ | باغ ویلا
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • چگونه یک تخت خواب دنج برای چیدمان رویایی بسازیم
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • میگل: ایران پادشاه فوتسال آسیاست اما به‌راحتی قبل نمی‌برد
  • پرسپولیسی‌ها سکو را با اراکی‌ها شریک شدند
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • دلیل غیبت سعید صادقی برابر آلومینیوم