Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که سرانه مطالعه در جوامع امروزی روبه کاهش است، اما تاکسی دار ایلامی درصدد افزایش سرانه مطالعه کوشیده و فضای خودرو خود را مناسب برای مطالعه قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، تاکسی‌دار ایلامی در راستای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه در جامعه، خودروی خود را تبدیل به یک کتابخانه سیار کرده، این اقدام مورد استقبال بسیاری از شهروندان ایلامی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی چراغی تلاش کرده با این کار قدمی در جهت افزایش سرانه مطالعه بردارد و افراد را برای لحظاتی هرچند کوتاه به مطالعه برخی از کتاب‌های معروف دنیا ترغیب کند.

تلاش برای افزایش سرانه مطالعه

مهدی چراغی تاکسی دار ایلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: از زمان ورود گوشی‌های هوشمند به زندگی مردم، اکثر مسافران پس از سوار شدن به تاکسی‌ها مشغول بازی و پرسه زدن در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند، به این دلیل تصمیم گرفتم که فرهنگ فراموش شده کتاب‌خوانی را با کتابخانه سیار به آنها یادآوری کنم.

وی افزود: هدف من از این کار ترویج مطالعه و ایجاد انگیزه بین شهروندان است که این اقدام مورد استقبال بسیاری از مسافران قرار گرفته است.

این جوان خلاق ایلامی، ادامه داد: گرچه در بحبوحه جامعه شاید چنین اقدامی چندان دیده نشود، ولی من به نفوذ چنین اقداماتی در روح و روان مردم ایمان دارم، همین اقدام کوچک تاثیرات بسیاری خواهد داشت.

 آرامش روان مسافران

این تاکسی‌دار ایلامی، تصریح کرد: علاوه بر کتبی که داخل خودرو جهت مطالعه قرار دارد، بریده‌هایی از کتاب‌های معروف از جمله کتاب راز، به صورت دست نوشته در تاکسی چسبانده شده تا علاوه بر بالا بردن سطح مطالعه افراد، سبب آرامش روان و انرژی مثبت مسافران شود.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه این مطالب و کتاب‌ها سبب می‌شود زمان برای مسافران در ترافیک‌ها سریع‌تر بگذرد و از معطلی در ترافیک و پشت چراغ‌های قرمز کلافه نمی‌شوند.

ترویج کتب انگیزشی و شعر 

چراغی اظهار کرد: کتاب‌هایی که برای مطالعه مسافران در نظر گرفته شده بیشتر جنبه انگیزشی و انرژی مثبت دارند و برخی از کتب شعر نیز در آن قرار گرفته است.

این جوان ایلامی که فارق التحصیل  مترجمی زبان انگلیسی است، می‌گوید: دوست دارم فضای تاکسی فضایی فرهنگی باشد و امیدوارم بتوانم تاثیری هر چند اندک در افزایش سرانه مطالعه داشته باشم.

این تاکسی‌دار ایلامی ادامه می‌دهد: از اینکه توانسته‌ام با راه اندازی این کتابخانه کوچک دقایقی کوتاه از لحظات مسافرینم را با کتاب مانوس کنم بسیار خوشحالم و کماکان این اقدام را ادامه می‌دهم و مسافرین را به مطالعه کتاب تشویق و ترغیب می‌کنم.

لزوم حمایت از افراد خلاق

در شرایطی که سرانه مطالعه در کشورمان کمتر از 15 دقیقه است، بی شک اقدامات افرادی مانند این تاکسی دار ایلامی که دغدغه افزایش مطالعه را دارد می‌تواند تاثیر مهمی در افزایش سرانه مطالعه داشته باشد و ضروری است برای ترویج چنین اقداماتی افرادی مانند مهدی چراغی مورد حمایت مسوولان قرار گیرد.

انتهای پیام/۹۷۰۸۲۳/ر

منبع: فارس

کلیدواژه: ایلام مطالعه کتاب کتابخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۶۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند