Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@04:27:36 GMT

گوجه‌فرنگی؛ کیلویی چند!؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۳۹۶۳۴

ساعت24-رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی می‌گوید که قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای درجه ۱ در خرده فروشی‌ها حدود ۹۵۰۰ تومان است. این در حالیست که براساس مشاهدات میدانی این محصول جالیزی در برخی خرده‌فروشی‌ها با قیمت‌های متفاوت و بیشتری به فروش می‌رسد.

با وجود اینکه قیمت این محصول جالیزی نسبت به یکی دو ماه گذشته مقداری کاهش داشته است، اما همچنان این محصول در برخی خرده‌فروشی‌ها با قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شود و به نظر می‌رسد که ثبات قیمتی بر این محصول خصوصا در نوع بوته‌ای آن حاصل نشده است؛ به‌گونه‌ای که براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای درجه ۱ در خرده فروشی‌ها در محدود مرکزی شهر به طور میانگین کیلویی ۸۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت این تفاوت و نوسانات قیمتی گوجه‌فرنگی را از اسدالله کارگر - رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - جویا شدیم. وی در پاسخ به این سوال که چرا گوجه‌فرنگی این روزها بازار آشفته‌ای دارد و قیمت این محصول در برخی خرده‌فروشی‌ها متفاوت با نرخ رسمی اعلام شده است؟ گفت: اخیرا در جنوب کشور بارندگی رخ داده است و این بارندگی‌ها در نوسانات قیمت این محصول بی تاثیر نیست.

وی ادامه داد: از طرفی کیفیت محصولات ارائه شده نیز متفاوت است؛ به طور مثال ممکن است خرده‌فروشی که یک محصول را با قیمت بالاتر به فروش می‌رساند، خودش هم برای خرید آن محصول بهای بیشتری پرداخته باشد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اضافه کرد: مغازه‌داران بعد از خرید محصولات کشاورزی از عمده فروشی‌ها با سود مشخص محصولات خود را به فروش می‌رسانند. اما تا قبل از آن یا به عبارت دیگر خرید و فروش عمده؛ برحسب عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. یعنی ممکن است عرضه و تقاضا در روز  یا حتی ساعات مختلف، متفاوت باشد و این موضوع می‌تواند دلیل تفاوت قیمت یک محصول در خرده فروشی‌ها باشد.

وی همچنین به قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای در عمده فروشی‌ها وخرده فروشی‌ها اشاره کرد و گفت: براساس کشف قیمت‌ها؛ قیمت کف، میانگین و سقف گوجه‌فرنگی بوته‌ای در میادین مرکزی میوه و تره‌بار  به ترتیب ۴۰۰۰ تومان، ۵۵۰۰ تومان و ۷۰۰۰ تومان است. در خرده‌ فروشی‌ها نیز با اعمال سقف ۳۵درصدی سود، قیمت کف و سقف به ترتیب حدود ۵۴۰۰ تومان و حدود ۹۵۰۰ تومان است.

کارگر در پایان گفت: اگر قیمت گوجه‌فرنگی در خرده‌فروشی‌ها بیش از این مقدار باشد، فروشنده باید فاکتور خرید از میادین مرکزی میوه و تره‌بار را داشته باشد تا در صورت نظارت دستگاه‌های مختلف بتوانند این افزایش قیمت را توجیه کنند. از طرفی باید گفت که این روزها به دلیل افزایش رقابت، خرده فروشی‌ها به دنبال سود نیستند بلکه درصدد فروش بیشتر محصولاتشان هستند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۳۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: قیمت تن ماهی و رب‌گوجه‌فرنگی چند درصد گران می‌شود؟ مصرف رب گوجه بعد از کپک زدن ممنوع

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

دکتر شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که دکتر شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

درباره تورم و ضرب دیدگی کنسرو بیشتر بدانید

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229819 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • اطلاعاتی مهم درباره غذاهای کنسروی
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • بازار سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی تامین است
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • (عکس) بخندیم یا گریه کنیم؟؛ میوه فروشی که روی گوجه سبز برچسب هندوانه زد
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی