Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@18:19:08 GMT

یک روز با گروه جهادی در منطقه سیل‌زده

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۴۱۵۳۱

یک روز با گروه جهادی در منطقه سیل‌زده

صدایشان را که از پشت‌گوشی تلفن می‌شنوی دائم در حال دویدن و نفس نفس زدن هستند. نمی‌دانی دارند با تو حرف می‌زنند یا با پیرمردی که خانه کپری‌اش را سیل خراب‌کرده یا پسربچه‌ای که مدام می‌گوید: «عامو به من هم پتو بده»

مجله فارس پلاس : سودابه رنجبر:حالا در شهرها و روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان آب فروکش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و دیگر تنها راه خدمات‌رسانی به مردم مظلوم سیستان و بلوچستانی از طریق بالگردها نیست. حالا گروه های جهادی داوطلب می‌توانند با هر سختی که شده خودشان را به اهالی روستاهایی برسانند که حدود ۶ روز در محاصره سیل بودند.

 

دیروز با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان به سمت و سویی رفت که قرار شد نیازهای اولیه مثل پخت غذای گرم و فراهم کردن تجهیزات گرمادهی در اولویت اقدامات جهادی‌ها قرار بگیرد. پیش‌ازاین بالگردها غذاهای کنسروی و وسایل گرمادهی را از ارتفاع به داخل روستاهای محاصره‌شده از سیل می‌انداختند.

در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در قالب گروه های جهادی در سیستان و بلوچ ستان فعالیت می‌کنند و با فروکش کردن آب نیروهای جهادی بیشتری در مسیر منطقه هستندتا بتوانند خدماتشان را به سیل‌زدگان برسانند. ازجمله گروه های پزشکی تا ساعاتی دیگر در منطقه مستقر می‌شوند و تشکیل درمانگاه صحرایی می‌تواند التیامی بر دردهای مردم باشد.

 

روستاها تا دیروز هیچ راه ارتباطی با یکدیگر نداشتند. حالا با پایین آمدن سطح آب ماشین‌های سنگین می‌توانند وارد روستاها شوند؛ اما همچنان ماشین‌های شخصی به گل می‌نشینند که یکی از فعالیت‌های گروه های جهادی بیرون کشیدن این ماشین‌ها از گل‌ولای است.

 

به دلیل ناهمواری‌های متعدد زمین و همچنین آب‌گرفتگی‌ها، خودروها نمی‌توانند مسیر مستقیمی را برای رسیدن به روستاها انتخاب کنند و در طول مسیر چندین مرتبه  مسیر خود را  تغییر می‌دهند تا بتوانند خودشان را به مردم برسانند. طوری که گاهی یک مسیر یک کیلومتری در شرایط عادی را باید تا دو ساعت رانندگی کنند تا به مقصد برسند.

 

 اولین آشپزخانه صحرایی در قسمت «باهوکلات» و دریکی از مدارس تجهیز شده است. مدرسه‌ای که این روزها زندگی دانش‌آموزانش را آب برده است. اما بازهم بستر مناسبی را برای پخت‌وپز هزاران پرس غذا در روز مهیا کرده است. غذاهای بومی و محلی که با کمک نیروهای جهادی بومی منطقه پخت می‌شود. این غذاها بر اساس ذائقه اهالی روستاها طبخ می‌شود تا حداقل سیل‌زده‌ها بعد از یک هفته بتوانند بالذت  غذای گرم میل کنند.

 

روز چهارشنبه در ۴ روستای عثمان‌آباد، غریب آباد، لشگران بازار، گرم بیت و جغربیت غذای گرم توزیع شد.

 

نیروهای جهادی وابسته به حوزه شهید «میرحسین دوپک» سپاه چابهار بعدازاینکه در ۲۴ ساعت گذشته مسیرها را باز کردند این غذاها را از مناطق صعب‌العبور به روستاهای دورافتاده رساندند.

 

نیروهای جهادی بعدازاینکه غذای دو روستا را به‌وقت ناهار به آن‌ها سپردند به سمت روستاهای دورافتاده و کپرنشین رفتند تا بسته‌های مواد غذایی خشک شامل برنج، ماکارونی، رب گوجه‌فرنگی را به دست آن‌ها بسپرند.

 

«نیاز گرگیجی» از نیروهای امدادی سپاه که به‌صورت داوطلبانه در منطقه سیل‌زده حاضرشده است می‌گوید:« ما اولین گروهی بودیم که در روستاهای صعب‌العبور حاضر شدیم. هرچند رسیدن به روستاها با توجه به بسته بودن مسیرها بسیار سخت بود اما با دیدن شادی مردم کپرنشین و قدردانی آن‌ها خستگی از جان ما رفت.»

 

تا وقت تاریک شدن هوا غذاها را در بین روستاهای حاشیه‌ای تقسیم می‌کردند به امید اینکه فردا بتوانند میزان پخت موارد غذایی گرم را افزایش دهند و نیروهای متخصص جهادی مثل دامپزشک‌ها و پزشکان در منطقه مستقر شوند.

 

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: سیل نفس سیستان و بلوچستان گروه جهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۱۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی

استاندار خراسان رضوی گفت: به دستگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد تا به صورت مستمر با گروه‌های جهادی کار کنند. بر این اساس آمادگی داریم ۵۸۰۰ گروه جهادی استان را ساماندهی و به دستگاه‌ها متصل کنیم تا از نظر موضوعی کار کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، یعقوبعلی نظری امروز در نشست ستاد پشتیبانی از حرکت‌های جهادی استان خراسان رضوی که با حضور سردار زهرایی فرمانده بسیج سازندگی سازمان بسیج کشور در سالن شهید باهنر استانداری برگزار شد، اظهار داشت: ضرورت دارد گروه‌های جهادی تحت ساماندهی قرار بگیرند و برای حل مشکلات در اتصال با دستگاه‌های اجرایی باشند.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه گروه‌های جهادی می‌توانند در حوزه ساخت راه‌های روستایی متصل با مجموعه راهداری باشند، افزود: ارتباط گروه‌های جهادی که کارکرد تخصصی دارند با دستگاه‌ها باید سامان پیدا کند‌.

وی تاکید کرد: به دستگاه‌ها ابلاغ خواهیم کرد تا به صورت مستمر با گروه‌های جهادی کار کنند؛ بر این اساس آمادگی داریم 5800 گروه جهادی استان را ساماندهی و به دستگاه‌ها متصل کنیم تا از نظر موضوعی کار کنند.

انتهای پیام/282

 

دیگر خبرها

  • اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  • بازگشایی محورهای مواصلاتی روستاهای بخش کن
  • در مسیر نهضت مسکن سازی برای محرومان دهاقانی
  • اجرای هزار میلیارد طرح عمرانی در روستاهای استان یزد
  • مسدود شدن مسیر روستاهای دشتی بر اثر سیل
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • آمادگی برای ساماندهی ۵۸۰۰ گروه‌ جهادی در خراسان رضوی
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • ارائه خدمت ۱۹۵ گروه جهادی در استان چهارمحال و بختیاری