Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@13:53:58 GMT

ایرانم! کبوتران مهاجر را در خاکت به امانت سپردیم

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۴۳۱۶۰

ایرانم! کبوتران مهاجر را در خاکت به امانت سپردیم

برخی اهل دل به سایرین نصیحتی می کنند که «دل قوی دار» اما مساله این است که همه ما اهل دل نیستیم که دلی قوی داشته باشد. دلمان با شنیدن یا دیدن هر واقعه ای اسفناک، می لرزد، می شکند، فرو می ریزد و پودر پودر می شود. آخر، دلمان تنگ می شود برای رفتگانمان. مثل وقتی که شنیدیم بامداد هجدهم دیماه ۱۷۶ مسافر یک هواپیمای بوئینگ اوکراینی به آسمان پر کشیدند و از میان ما رخت بربستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آن روز تا به امروز و شاید روزهای دیگر، یکی یکی، پرنده های مهاجرمان را درگوشه ای از خاک ایرانمان دفن می کنیم و ایران، بار دیگر افسوس عزیزانی را می خورد که برخی شان نخبه بودند و شاید بشریت امیدها به آنان داشت.

امروز- بیست و ششم دیماه -  ما مردم پارسی، شماری از کبوتران مهاجرمان را تا خانه ابدیشان مشایعت کردیم و باقی مانده جسمشان را به خاک سرد سپردیم، باشد که روحشان آزاد شود از دنیای دون و تو ای ایرانم! دل قوی دار که کبوتران مهاجرت را در خاکت به امانت سپردیم.

امروز، آخرین پنجشنبه ماه دی است که شماری دیگر از شهدای سانحه هوایی پرواز بوئینگ ۷۳۷ اوکراینی را تشییع و دفن کردیم. اما چقدر خوب است که در کنار خانواده های داغدیده شان هستیم تا از سخت ترین مرحله زندگیشان عبور کنند. خدا به آنان صبر بدهد.

امروز، شهیدان آروین مرتب، آیدا فرزانه، فریده غلامی، رزگار و ژیوار رحیمی، میلاد قاسمی آریان، میلاد نهاوندی، امیر حسین قربانی به خاک سپرده شدند.

همچنین شهیدان زهرا حسنی سعدی  و محمد صالحه، محمد امین بیروتی، محمد رضا کدخدایی، سارا حمزه ای، امیر حسین و عسل اویسی، فاطمه محمودی، محمد حسین و زینب اسدی لاری، روجا آزادیان، سید زهرا نقیبی، میترا احمدی، بهاره حاج اسفندیاری و آنیسا صادقی و الناز نبیی  هم دیگران یاران سفرکرده ای بودند که پیکر پاکشان امروز تشییع و به خاک سپرده شد.

شهیدان  آروین مرتب و آیدا فرزانه

امروز سنندج آیین تشییع و خاکسپاری شهید آروین مرتب و شهیده آیدا فرزانه را شاهد بود. مردم سنندج، این دو یار را تا قطعه یک گلزار بهشت محمدی این شهر همراهی کردند.

آروین مرتب، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق-کنترل، سال ۱۳۸۹ دانشگاه علم و صنعت ایران بود. زنده یاد مرتب در مقطع دکتری دانشگاه تکنولوژی کِبِک تحصیل می‌کرد و مهندس ارشد شرکت ایتون کانادا بود. وی به همراه همسرش آیدا فرزانه دانش آموخته دانشگاه کبک در هواپیمای اوکراینی حضور داشتند.

شهیدان فریده غلامی، رزگار و ژیوار رحیمی

کردستان  و کرمانشاه سه جانباخته این سانحه را هم در دل خود نهفته دارد. رزگار و فرزندش ژیوار در گوشه ای دیگر از این خاک – سقز – به خاک سپرده شدند.

فریده غلامی همسر رزگار و مادر ژیوار را به زادگاهش  - شهر اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه – بردند و ایین تشییع و خاکسپاری نیز برای او برگزار شد.

فریده، همسر رزگار را می گویند بارشیشه داشت و دوران بارداری خود را می گذراند. فریده قرار بود برای ژیوار، خواهر یا برادری را به دنیا بیاورد که متاسفانه با جنین خود در این سانحه فوت کرد.

او دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته طراحی صنعتی، ورودی ۱۳۸۱ دانشگاه علم و صنعت ایران و در کانادا تکنسین یک شرکت برق بود.

رزگار رحیمی، همسر فریده هم دانشجوی دکترای الکترونیک کانادا، استاد دانشگاه و پژوهشگر بود. او دانش آموخته مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق- مخابرات دانشگاه علم و صنعت بود که به صورت دوره‌ای در دانشگاه اُنتاریو تدریس داشت.

شهید میلاد قاسمی آریان

و اما در سبزوار خراسان رضوی، پیکر نخبه ای دیگر امروز پنجشنبه تشییع و خاکسپاری شد. پیکر شهید «میلاد قاسمی آریان» پس از تشییع در گلزار شهدای شهر سبزوار به خاک سپرده شد.

میلاد قاسمی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شریف و دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه گوئلف کشور کانادا بود. کسب مدال طلای المپیاد ریاضی و کسب مقام سوم مسابقات قرآنی خراسان رضوی بخشی از افتخارات میلاد بود.

شهید میلاد نهاوندی

ملایر در آخرین پنجشنبه دیماه با میلاد نهاوندی، دیگر جانباخته سانحه هواپیمایی اخیر وداع کرد.

شهید نهاوندی ۳۴ ساله و یگانه فرزند خانواده بود. میلاد، داشت آخرین سال دانشجویی خود را در مقطع دکترای مهندسی شیمی در کانادا می گذراند.

شهید امیر حسین قربانی

امیر حسین، دیگر نخبه کشورمان هم داشت در مقطع دکترای رشته بیوشیمی دانشگاه «مانیتوبا» در کانادا درس می خواند که متاسفانه او نیز مسافر پرواز هواپیمای اوکراینی بود  که در بهاباد  یزد به خاک سپرده شد .

می گویند امیر حسین زاده چهارم خرداد ۱۳۷۷ بود.

شهیدان زهرا حسنی سعدی  و محمد صالحه

امروز آستان مبارک حضرت معصومه (س) قم هفت شهید سانحه هوایی اخیر را در آغوش خود جای داد.

زهرا حسنی سعدی، ورودی سال ۱۳۹۲ کارشناسی رشته فیزیک دانشگاه صنعتی شریف بود که به همراه همسرش محمد صالحه دیگر دانش آموخته این دانشگاه در سانحه سقوط هواپیما به شهادت رسیدند. آنها زاده استان قم بودند.

حسنی سعدی، فرزند شهید حجت الاسلام حسنی سعدی فرمانده اسبق بسیج استان کرمان بود. همچنین محمد صالحه ورودی ۱۳۸۴ کارشناسی مهندسی کامپیوتر و ۱۳۸۹ کارشناسی ارشد همین رشته در شریف بود. شادروان صالحه یکی از قوی‌ترین برنامه‌نویسان ایرانی بود که تحصیلات دکتری را در دانشگاه تورنتوی کانادا می گذراند. او در کانادا جلسه‌ قرآن برگزار می کرد و قصد داشت پس از اتمام دکتری به ایران بازگردد. مدال نقره المپیاد کشوری کامپیوتر سال ۸۲، مقام سوم مسابقات جهانی روبوکاپ شبیه سازی فوتبال سال ۲۰۰۴، مقام دوم مسابقات جهانی روبوکاپ شبیه سازی امداد سال ۲۰۰۷، مقام هفتم مسابقات ACM منطقه ای غرب آسیا سال ۲۰۰۹ و مدال طلای المپیاد دانشجویی کامپیوتر ۱۳۸۹ بخشی از افتخارات علمی شهید صالحه بود.

محمد و زهرا را می گویند که پس از مراسم عقد به گلزار شهدای کرمان رفته بودند و در آنجا سردار شهید قاسم سلیمانی را دیدند و با او عکس یادگاری گرفته بودند  که تصویرشان در فضای مجازی منتشر شده است.

شهید محمد امین بیروتی

محمد امین بیروتی، اهل استان قم  ورودی سال ۹۲ رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف بود که برای تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه تورنتوی کانادا تحصیل می کرد؛ او اهل استان قم و دانش آموخته رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه گلستان بود. محمد امین در بارگاه حضرت معصومه به خاک سپرده شد.

شهیدان محمد رضا کدخدایی، سارا حمزه ای، امیر حسین و عسل اویسی

سارا حمزه ای و امیر حسین اویسی، زوج جوان قمی  بودند که با فرزندشان، عسل در بارگاه حضرت معصومه (س) به خواب ابدی فرو رفتند.

امروز بارگاه حضرت معصومه یک کبوتر مهاجر دیگر را هم به ساکنان حرم دعوت کرد و آن محمد رضا کدخدایی بود.

شهیدان فاطمه محمودی، محمد حسین و زینب اسدی لاری

آستان مقدس امامزاده صالح‌(ع) تجریش پیکر پاک سه شهید دیگر سانحه هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ اوکراین را در آخرین پنجشنبه دیماه  در خاک خود جای داد.

محمد حسین و زینب، خواهر و برادری بودند که با هم در رشته پزشکی در کانادا درس می خواندند. این دو شهید فرزندان دکتر محسن اسدی لاری، مدیر کل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز محسوب می شدند.

شهیده فاطمه محمودی دیگر ساکن جدید امامزاده صالح بود که پیکر پاکش بر دوش مردم مهربان تجریش راهی خانه ابدی شد.

شهید روجا آزادیان

پیکر شهید روجا آزادیان یکی از سه شهید مازندرانی سانحه هوایی اخیر در گلزار ملامجدالدین ساری به خاک سپرده شد.

روجا  آزادیان دارای مدرک مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت بهشهر بود. او به همراه همسرش در کانادا اقامت داشت و برای تعطیلات سال نو میلادی برای  دیدار با  خانواده اش به ایران سفر کرده بود.

شهیدان سید زهرا نقیبی، میترا احمدی، بهاره حاج اسفندیاری و آنیسا صادقی

زهرا نقیبی دانش آموخته کارشناسی ارشد از دانشکده عمران امروز در همدان به خاک سپرده شد. زهرا نقیبی با همسرش محمد عباسپور به ایران سفر کرده بود.

بهاره حاج اسفندیاری دانش آموخته مهندسی عمران دانشگاه تهران بود که  به همراه دختر ۱۱ ساله اش، آنیسا و همسرش محمد مهدی صادقی به ایران آمده بودند. بهاره برای تحصیل در رشته فوق لیسانس عمران به کانادا رفته بود.

بهاره و آنیسا را امروز در همدان تشییع کردند و مردم این مادر و دختر را تا خانه ابدیشان همراهی کردند.

امروز همدان مهاجر دیگری را هم به خاک سپرد و آن کسی نبود جز میترا محمدی، دیگر مسافر آخر پرواز ۷۳۷ بوئینگ اوکراینی.
 

شهید الناز نبیی

الناز نبیی نیز ورودی سال ۱۳۹۲ کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه صنعتی شریف بود پیکر این شهیده  امروز در زنجان تشییع و به خاک سپرده شد.

بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین با ۱۷۶ مسافر و ۹ خدمه پروازی که صبح چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه جاری تهران را به مقصد کی‌یف پایتخت اوکراین ترک می‌کرد حوالی شهر جدید پرند در استان تهران سقوط کرد و همه مسافران آن به شهادت رسیدند. این هواپیما بر اثر خطای انسانی و به صورت غیر عمد مورد اصابت قرار گرفت و در نتیجه این حادثه ۱۷۶ مسافر و خدمه از جمله ۱۴۶ مسافر ایرانی این پرواز جان باختند.

برچسب‌ها شهدا حوادث سانحه هوایی پروندهٔ خبری پیدا و پنهان سقوط همدردی مردم با خانواده های جانباختگان سانحه هوایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهدا حوادث سانحه هوایی شهدا حوادث سانحه هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۳۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طهرانچی ظهر در دوشنبه همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود ما امروز با یک شلختگی و آشوبناکی در طراحی شهرهایمان مواجه هستیم، تاکید کرد: امروز شاهد هستیم با آپارتمان سازی مفاهیمی مانند محله نابود شده و به جای محله‌هایی که مسجد محور و یک عنصر اجتماعی محسوب می‌شد و حتی قواعد خودش را داشت، برج‌هایی ساخته‌ایم که با قواعد هیأت مدیره ها اداره شده و انسان‌ها به ماشین بدل شده‌اند تا جایی که همسایه‌ها از هم خبر ندارند.

وی با بیان اینکه آپارتمان سازی درختان و حیاط و زنده شدن بهار را از خانه‌ها از بین برده است، افزود: امروز شاهد هستیم که رابطه انسان و خاک قطع شده اساساً ارتباطات را به صفر کشانده‌ایم و به عبارت ساده در ساختار ما نه با میراث نیاکان و نه با طبیعت الهی همخوان نبوده‌ایم. ما امروز در معماری و فرهنگمان شبیه گذشتگانمان نیستیم و تنها نام شیخ بهایی را به عنوان روز مهندس یدک می‌کشیم اما شباهتی با آن میراث نداریم.

تربیت رکن اصلی و مهم

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه صرفاً حوزه علم نیست بلکه ساحت تربیت است، تاکید کرد: دانشگاه نظام علمی را در کنار نظام فناوری دارد و سومین رکن دانشگاه نیز جهت دهنده است که تعیین می‌کند علم و فناوری در کدام راستا گام بردارند و این همان نظام فرهنگی دانشگاه است.

طهرانچی با بیان اینکه نمی‌دانیم که امروز معماری، شهرسازی، گردشگری کشورمان در ساحت علم تمدنی حرکت می‌کند یا بر فناوری رفاه؟ و لذا تکلیف خودمان روشن نیست، ابراز کرد: امروز ماحصل این تناقض آن است که ما در معماری و شهرسازی و گردشگری و … نمی‌دانیم کجا ایستاده‌ایم.

وی با بیان اینکه رشته‌های ما در دو دهه قبل به این شکل بود که هیأت علمی ما در هیچ رشته‌ای بیش از شش درصد نبود اما امروز پنج رشته تمام اعضای هیأت علمی را به خود اختصاص داده و این نشان دهنده تغییر نوع اقبال اجتماعی به رشته‌های دانشگاهی است، افزود: ما دچار تغییرات نسلی متأثر از رشد فرهنگی هستیم.

ماشین مظهر دانایی!

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در گذشته دانایی را ما کسب می‌کردیم و ماشین‌ها مظهر توانایی بودند اما امروز ماشین‌ها هستند که مظهر دانایی محسوب می‌شوند و انسان به دنبال توانایی است، گفت: امروز معماری بهتر است که با نرم افزارهای سه بعدی بهتر کار کند امروز معماری قوی‌تر است که بتواند فناوری را بهتر استفاده کند و دانایی را از هوش مصنوعی می‌پرسد.

طهرانچی با بیان اینکه وقتی صرفاً فناوری شدیم جامعه هم نوآور شده و از خلاقیت دور می‌شود و لذا ما خلاقیت در شهرسازی نداریم و نمونه آن مسکن مهر است، افزود: مسکن مهر خلاقیت ندارد حتی اگر در نوآوری توانسته باشد قیمت مسکن را کاهش دهد و این ماحصل جامعه‌ای است که در آن خلاقیت وجود ندارد لذا سوال اینجا است که همین مسکن مهر را چه کسی جز فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ساخته‌اند؟

وی با بیان اینکه گردشگری ما تنها رفتن به شمال شده و به محض اینکه دو الی سه روز تعطیلی باشد همه مردم در اتوبان به سمت شمال هستند و مجبور هستیم جاده را در رفت و برگشت یک‌طرفه کنیم و این همه گردشگری امروز ما است، تاکید کرد: این وضعیت ماحصل گردشگری است که علم و تفکر را به عنوان پشتوانه ندارد لذا نباید توقع داشته باشیم که وقتی دانشگاهیان ما صرفاً به جنبه فناوری گردشگری می‌پردازیم، مرد قدر گذشته میراث خودشان را در گردشگری بدانند لذا اوج گردشگری ما گردشگری تفاخر است و فقط به اینکه گذشتگان ما چه ساخته‌اند فخر می‌فروشیم اما کسی نمی‌گوید که حالا چه کرده‌ایم؟

دوری از آموزش خلاق

رئیس دانشگاه آزاد با بیان اینکه در معماری به سمت آموزش حرفه‌ای رفته‌ایم اما آموزش خلاق تخصصی برگرفته از مدیریت دانش نیاز داریم تا بتوانیم دانش در سینه را به دانش مکتوب تبدیل کند، گفت: بعد از این مرحله باید به آموزش اجتماعی در معماری، شهرسازی و گردشگری برویم. امروز یک سوم مباحث دانشجویان ما در این رشته‌ها باید اجتماعی باشد.

طهرانچی بیان کرد: دانشجوی ما باید از فرهنگ و اجتماعی اطلاع داشته باشد باید بداند که زیارت، چه مفهومی است و چه جایگاهی دارد و چون نمی‌دانیم برای آن نام گردشگری مذهبی را برگزیده‌ایم در صورتی که زیارت مفهوم دیگری است، تاکید کرد: همین موضوع سبب می‌شود که به جای توسعه حرم، زیر زمین در حرم می‌سازیم تا ارتباط انسان را با آسمان و فضا قطع کنیم و همه را به یک زیرزمین سوق دهیم لذا اصلاح این رویه‌ها و آموزش‌ها رسالت نوین دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دانشگاه آزاد قرار است ۵۰ هزار خانه برای تأمین مسکن دانشگاهیان در سراسر کشور بسازد از همین امروز اساتید معماری گرد هم بیایند و تعاونی مهندسی معماری و شهرسازی را برای ساخت این مسکن‌ها ایجاد کنند تا کار معماری و طراحی این مسکن‌ها را در دست بگیرند و نوع معماری ویژه‌ای را اجرا کنند باید شروع کنیم و آموزش دهیم باید بتوانیم سبک معماری را احیا کنیم و دانشگاه آزاد این آمادگی را دارد که طراحی این خانه‌ها را به گروه معماری بسپارد.

کد خبر 6098363

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود
  • شهدا اصلی‌ترین قدرت فرهنگی ما هستند
  • وداع با شکوه ایلامی ها با پیکر پاک شهید محمد شفیع فیضی زاده
  • وداع با شکوه ایلامی‌ها با پیکر شهید محمد شفیع فیضی‌زاده
  • وداع با شکوه ایلامی‌ها با پیکر شهید محمد شفیع فیضی زاده
  •  40 سال چشم به راهی
  • تظاهرات ضدصهیونیستی در دانشگاه‌های کانادا + فیلم