Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

شايد کمتر کسي فکر مي‌کرد که چنين اتفاقي براي هواپيماي اوکرايني رخ داده باشد و بيش از 100 نفر از هموطنانمان بر اثر يک خطاي انساني جان خود را از دست دهند، اما به هر صورت اين اتفاق افتاد و طبق معمول اکنون موج واکنش‌ها و تسليت‌هايي است که از سوي همه در فضاي رسمي و مجازي منتشر مي‌شود؛ اما اقدام کم‌سابقه جمعي از هنرمندان در کناره‌گيري از جشنواره‌هاي فيلم، تئاتر، موسيقي و هنرهاي تجسمي فجر بود که چندي است سوژه داغ فضاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته شايد خود مسعود کيميايي کارگردان سرشناس کشورمان نيز گمان نمي‌کرد که کناره‌گيري‌اش از جشنواره فيلم فجر بدين حد مورد توجه قرار گيرد تا حدي که اين مساله به حيطه‌هاي ديگر نيز کشيده شود. بايد ديد وزارت فرهنگ و ارشاد چه رويکردي درخصوص برگزاري جشنواره‌هاي خود دارد؛ آيا به روال سابق برگزار خواهد شد يا شاهد تغييراتي خواهيم بود.

موج کناره‌گيري از جشنواره

خطاي انساني پدافند شهري سپاه پاسداران و هدف قرار دادن هواپيماي اوکرايني که جانباختن تمام 176 سرنشين اين هواپيما را به همراه داشت موجب شد تا رويکردهاي متفاوتي در اين باره اتخاذ شود. با اين حال طي چند روز گذشته رسانه‌هاي رسمي و فضاي مجازي پر بود از پيام‌هاي تسليت سلبريتي‌ها، هنرمندان، ورزشکاران، چهره‌هاي سياسي و توده مردم که به هر عنوان با بازماندگان اين حادثه تلخ ابراز همدردي مي‌کردند و به لزوم پاسخگويي مسئولان امر و اينکه چرا اين مساله پس از چند روز به مردم اعلام شده اشاره داشتند. با اين حال بودند کساني که پا را فراتر نهادند و به علامت همدردي يا اعتراض برنامه‌هاي روتين خود را تعطيل، لغو يا به زمان ديگري موکول کردند. هرچند که اين عمل صرفا به اهالي هنر منحصر ماند و اقشار و صنوف ديگر به چنين رويکردي مبادرت نورزيدند. البته بيشتر واکنش‌ها از سوي هنرمندان تاکنون به کناره‌گيري از بخش‌هاي مختلف جشنواره فجر منتهي شده است. بخش‌هايي همچون فيلم، تئاتر، موسيقي و هنرهاي تجسمي جشنواره فجر. در اين راستا شايد بتوان گفت که استارت اين کار را مسعود کيميايي کارگردان برجسته و به‌نام سينماي ايران زد و با انتشار پيامي ويدئويي در صفحه اينستاگرامش انصراف خود را از اين رويداد سالانه اعلام کرد. وي گفت: «دلم نمي‌خواهد فيلمم در جشنواره فجر نشان داده بشود به دليل تسليتي که به اين همه آدم دارم. مردمي که مسافر بودند.» اين در حالي است که نوروزبيگي تهيه‌کننده اين اثر در مصاحبه با يکي از رسانه‌ها گفته بود: فيلم «خون شد» از جشنواره فيلم فجر کنار نمي‌رود. البته اين اقدام کيميايي چندان به مذاق برخي از جنس اصولگرايان خوش نيامد و عده‌اي با حمله به وي، او را فيلمسازي منقضي و از کار افتاده خواندند.

از سينما تا موسيقي

اقدام مسعود کيميايي در کناره‌گيري از جشنواره فيلم فجر به دليل حادثه سقوط هواپيماي اوکرايني با استقبال بسيار زياد هنرمندان در عرصه‌هاي مختلف مواجه و باعث شد تا موج گسترده‌اي در ميان هنرمندان به راه بيفتد. پس از کيميايي دبيران و داوران دو بخش طراحي گرافيک و سراميک جشنواره هنر‌هاي تجسمي فجر از همکاري با جشنواره انصراف دادند. پگاه آهنگراني بازيگر سينما نيز گفت: «با وجود اين همه مصيبت که در ايام اخير کام ما مردم را تلخ کرده، با ديگر دوستان و همکارانم همراه مي‌شوم و در جشنواره فجر با هيچ عنواني حضور پيدا نمي‌کنم. سارا بهرامي برنده سيمرغ بلورين بهترين نقش اول زن جشنواره گذشته نيز با انتشار پستي در اينستاگرام خود اعلام کرد در جشنواره شرکت نخواهد کرد. عبدالرضا کاهاني از کارگردانان سينماي ايران نيزدر توئيتر خود نوشته «براي من که سال‌هاست اعلام کرده‌ام به جشنواره دولتي فجر فيلم نمي‌دهم؛ دشوار نيست که به فيلم‌سازان حاضر توصيه کنم به احترام مردم عزادار و به تبعيت از پيشکسوت سينما آقاي مسعود کيميايي از حضور در جشنواره خودداري کنند.» از ديگر هنرمندان، سينماگران و اهالي نمايش مطرح کشور مي‌توان به رخشان بني‌اعتماد، آتيلا پسياني، ترانه عليدوستي، رضا درميشيان، حسن معجوني، مهتاب کرامتي، سارا خوئيني‌ها، اميرمهدي ژوله، نويد محمدزاده و فاطمه معتمدآريا بازيگرصاحب سبک و بنام کشور و پيمان معادي بازيگر و کارگردان شناخته شده نام برد. از طرفي جمال رحمتي کارتونيست بيانيه‌اي از سوي جمعي از کارتونيست‌ها و طنزپردازان ايران، منتشر کرده و مي‌گويد: ما جمعي از هنرمندان ايران ضمن اعتراض به رخداد‌هاي اخير، عدم حضور خود را در جشنواره فجر اعلام مي‌کنيم. همچنين داوران جشنواره کارتون فجر هم در اقدامي با انتشار بيانيه‌اي از جشنواره امسال انصراف داده‌اند. گروه نمايش بهارشکني و گروه نمايش «شک» نيز اعلام کرده‌اند در جشنواره تئاتر فجر شرکت نخواهند کرد. ليلي گلستان، مدير گالري گلستان، نيز اعلام کرده از حضور در دوازدهمين جشنواره هنر‌هاي تجسمي فجر انصراف داده است. موج کناره‌گيري از جشنواره فجر به دليل سقوط هواپيماي اوکراين به اهالي موسيقي هم رسيده است. در اين ميان کيوان ساکت نوازنده و آهنگساز، عليرضا قرباني و عليرضا عصار خواننده و گروه ارکستر آرکو، نيز از جشنواره موسقي فجر کناره‌گيري کرده‌اند. اين در حالي است که اين موج به صداوسيما نيز کشيده شده و زهرا خاتمي راد مجري اين سازمان نيز پس از همکاري 21 ساله خود با صداوسيما اعلام کرده که ديگر با اين رسانه همکاري نخواهد کرد.

انصراف 16 گروه بخش «ديگرگونه‌هاي اجرايي» جشنواره تئاتر فجر

16 گروه از 18 گروه در بخش «ديگرگونه‌هاي اجرايي» سي و هشتمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر، از حضور در اين رويداد انصراف دادند. به گزارش ايلنا، پس از فاجعه سرنگوني هواپيمايي اوکراين در پي اصابت موشک و موجي از انصراف‌هاي هنرمندان از حضور در جشنواره تئاتر فجر، اکنون 16 گروه از 18 گروه در بخش «ديگرگونه‌هاي اجرايي» سي و هشتمين جشنواره بين‌المللي تئاتر فجر هم خبر داده‌اند که در اين دوره از جشنواره شرکت نمي‌کنند. بيانيه و اسامي انصراف‌ دهندگان در ادامه آمده است. «ما، شانزده گروه از شرکت‌کنندگان بخش ديگرگونه‌هاي اجرايي جشنواره تئاتر فجر، به اين وسيله انصراف خود را از شرکت در اين دوره جشنواره اعلام مي‌کنيم. با احترام به هيأت انتخاب و دبير اين بخش، معتقديم در اين روزها اجرايي در سرزمين‌مان به وقوع پيوسته که صداقت را نشانه رفته و سوگوارمان کرده است. ما نيز به ياد کشته‌شدگان و براي آنکه فراموش نکنيم، از صحنه جشنواره خارج مي‌شويم و در اين جشن شرکت نمي‌کنيم». نيلوفر نقيب‌ساداتي و گروه اجرايي «/22/»، مصطفي شب‌خوان و گروه اجرايي «سه دنه»، مارال محمدي و گروه اجرايي «اسب سفيد»، مصيب زارعي و نمايش «صلح»، ساغر حسين‌پور «آشکار کردن فاز پنهان»، حامد راد و گروه اجرايي «فرسا»، اسماعيل کمالي‌دهقان و گروه اجرايي «پپ»، رضا حيدري و گروه اجرايي «قشقره»، مهدي اعتماد سعيد و گروه اجرايي «پرتاب»، پويان باقرزاده و گروه اجرايي «کوچ‌ىه»، مهتاب شيراني و گروه اجرايي «پهنه‌ي M»، حسين خدايي و گروه اجرايي «وارت اوار»، کيوان سررشته و گروه اجرايي «توضيح صحنه»، سپيده فلاح‌فر و گروه اجرايي «وقتي بزرگتر بودم»، حسين ملکي، وحيد رهجوي و گروه اجرايي «راهرو»، آينا قطبي يعقوبي - اجراي «سوختيم، سوختيد، سوختند».

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۵۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در روزهای آخر فروردین‌ماه ۱۳۵۹ گروهی از هنرپیشگان سینما و تلویزیون، کارگردانان و خوانندگان از جمله زری خوشکام، پریسا، ایرن، رضا کرم‌رضایی، سیاوش [محمدرضا شجریان] و... جهت پاره‌ای توضیحات به دادگاه انقلاب احضار شدند. در اعتراض به این اقدام جمشید مشایخی سرپرست وقت اداره‌ی تئاتر با تقریر نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن حبیبی وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی از سمت خود استعفا کرد. متن نامه‌ی او که روز ۳۱ فروردین ۵۹ در روزنامه‌های کیهان و اطلاعات منتشر شد به این شرح بود:

جناب آقای حسن حبیبی وزیر فرهنگ و آموزش عالی:

پیروز احضار گروهی از هنرمندان به دادگاه انقلاب اوین، این‌جانب جمشید مشایخی که بعد از انقلاب راستین ملت ایران از طرف مقامات مسئول مملکتی به سرپرستی اداره‌ی برنامه‌های تئاتر وزارت فرهنگ و آموزش عالی انتخاب شده‌ام، معتقدم احضار هنرمندانی چون رضا کرم‌رضایی کارگردان این اداره، آقای سیاوش [محمدرضا] شجریان و خانم پریسا توهین به هنر، هنرمندان و دوست‌داران هنر می‌باشد. لذا به نشانه‌ی اعتراض به این عمل ضد انقلابی از سمت خود استعفا می‌دهم.

اعتراض سندیکای کارگردانان

در همین ایام زمزمه‌ی مصادره‌ی سینماها نیز به گوش می‌رسید تا جایی که محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور نیز در واکنش به این مسئله و نیز مصائب پیش‌آمده برای جامعه‌ی هنری استعفا کرد. به دنبال استعفای محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور و جمشید مشایخی رئیس اداره‌ی تئاتر و زمزمه‌ی مصادره شدن سینماها اعضای سندیکای کارگردانان از جمله مسعود کیمیایی، بهمن فرمان‌آرا، عباس شباویز، عباس جوانمرد، علی حاتمی، حمید سمندریان، امیر قادری، محمدعلی نجفی، رضا کرم‌رضایی و شماری دیگر از دست‌اندرکاران جلسه‌ای تشکیل دادند و اعتراض خود را نسبت به عمل دادسرای انقلاب مبنی بر احضار پی‌درپی هنرمندان اظهار داشتند. آن‌ها طی قطع‌نامه‌ای تاکید کردند که از آن پس به احضاریه‌ توجه نمی‌کنند و در دادگاه انقلاب حضور نخواهند یافت.

متن این قطع‌نامه که در مجله‌ی «جوانان امروز» به تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ منتشر شد به این شرح بود:

پیرو اطلاعیه‌های دادستانی انقلاب در مورد فعالیت‌های فعالین جامعه‌ی هنری کشور

به این وسیله به اعضای سندیکای کارگردانان اعلام می‌شود جز این سندیکا در مورد فعالیت‌های هنری، صلاحیت رسیدگی ندارد و سندیکا تنها مرجع ذی‌صلاح درباره‌ی مسائل مربوط می‌باشد.

در این جلسه که با حضور جمعی از خبرنگاران تشکیل شد، بهمن فرمان‌آرا، علی حاتمی، محمدعلی نجفی و... در اعتراض به شیوه‌ی در پیش گرفته شده در دادگاه انقلاب نسبت به احضار هنرمندان سخنانی را ایراد کردند که بخش‌هایی از آن را به نقل از جوانان امروز (۸ اردیبهشت ۵۹) در پی می‌خوانید:

بهمن فرمان‌آرا: دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند

مدت‌هاست مردم می‌گویند لیست ساواکی‌ها را منتشر کنید، کسی گوش نمی‌کند ولی ناگهان کتابی منتشر می‌شود و دولت می‌گوید چون نمی‌خواستیم نام عده‌ای لکه‌دار شود و زندگی‌شان به خطر افتد از این کار خودداری نمودیم. ولی در مورد کسانی که یک عمر در کار فرهنگی تلاش کردند اعلام می‌کنند به نام فحشا مراجعه کنید و خیلی موارد دیگر.

نیکاراگوئه که پس از یک سال که از انقلابش می‌گذرد فیلم‌هایی روانه‌ی بازار نمود که موفق به اخذ جایزه گردید ولی ما در این مدت چه کردیم؟! دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند، حکمی صادر می‌شود که سینماها باید به دست یک مرکز مورد اعتماد سپرده شود! چه کسی تشخیص می‌دهد دستگاه تازه که می‌خواهد سینماها را اداره کند صاحب صلاحیت است.

چرا به خود ما مراجعه نمی‌شود و با چاپ اسامی در روزنامه‌ها چه چیز را می‌خواهند ثابت کنند؟!

علی حاتمی: اجازه ندادم همسرم به دادگاه برود

عقیده دارند سینما باید دانشگاه بشود ولی وقتی با دانشگاه چنین می‌شود تکلیف سینما روشن است. من نمی‌توانم سینما را کنار بگذارم و آن‌ها هم که نیستند از کار کنار نرفته‌اند مگر می‌شود نفس کشیدن را کنار گذاشت.

این‌جانب در جواب احضاریه‌ی دادگاه انقلاب که همسرم زری خوشکام را خواسته‌اند به فرموده‌ی اسلام که اجازه نداده زنی بدون اجازه‌ی شوهرش از خانه بیرون رود اشاره نموده و به حاکم شرع نوشتم: «این‌جانب اجازه نمی‌دهم همسرم جهت احضاریه‌ی شما اقدام به خروج از خانه نماید و کلیه‌ی پی‌آمد این کار را به گردن گرفته‌ام، ما منتظر نمی‌شویم هنر را به ما دیکته کنند چراکه هنر از خود هنر به وجود می‌آید. وقتی کسی نمی‌تواند نقاشی کند به خط پناه می‌برد، خود خط یک هنر اسلامی است.

محمدعلی نجفی: عمل این‌ها اسلامی نیست

عمل این‌ها اسلامی نیست چراکه در قرآن آمده نباید در افکار و رفتار دیگران تجسس کرد و اگر کسی گفت من مسلمان هستم باید پذیرفته شود. در مورد مصادره سینماها گفته شد مکان فحشا است، چنین حرفی تهمت و افترا می‌باشد، به‌خصوص اگر از طرف کسانی که خود را حامی اسلام می‌دانند زده شود.

ایرن: در دادگاه گفتم آگاهانه نقش‌هایم را بازی کردم

در دادگاه اظهار داشتم هیچ‌کس مرا مجبور به کار در سینما و ارائه‌ی نقش‌ها ننمود بلکه خود آگاهانه نقشی را پذیرفتم و بازی کردم.

۲۵۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903009

دیگر خبرها

  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند