Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-شکری گفت: ۷۰ درصد افراد تشکیل دهنده نظام سلامت پرستاران هستند، سربازان سفیدپوشی که به دلیل شرایط سخت شغلی دقت و تمرکز آن‌ها روند کاهشی دارد.

علیرضا شکری روانشناس و روان درمانگرخبر داد: رشته پرستاری حرفه استرس زا و پرتنشی است که از طریق عوامل مستعد شیفت‌های شب از جمله مرگ‌های پیاپی در بخش‌های بیمارستان و رنج و سختی بیماران بروز پیدا می‌کند و در برخی مواقع می‌تواند امتیازمنفی این استرس‌ها از میزان حقوق و مزایا آن‌ها نیز بیشتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: به طورکلی استرس درمحیط کاری برای پرستاران و نیز سازمان مربوطه می‌تواند مضر باشد و سلامت روان آن‌ها را تحت الشعاع قرار دهد و این افراد نظام سلامت را یک قدم به فرسودگی شغلی نزدیک‌تر کند، به طورکلی اغلب پرستاران بازنشسته، آسیب دیـده‌تر و از کـارافتاده‌تر از سایر افراد جامعه هستند.

او در ادامه بیان کرد: حدود ۷۰ درصد افراد تشکیل دهنده نظام سلامت پرستاران هستند، سربازان سفیدپوشی که به دلیل شرایط سخت شغلی دقت و تمرکز آن‌ها روز به روز روند کاهش را در پی می‌گیرد و در آخر می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای افراد در پی داشته باشد.بیشتر بخوانید: عفونت بیمارستانی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در بیمارستان‌هاستاین روان شناس ادامه داد: پرستاران بخش‌هایی که مسئولیت‌هایى از جمله سوپروایزرى را داشته و یا در بخش‌هاى پر تنش اورژانس یا آى سى یو و همچنین سى سى یو فعالیت دارند، به نسبت سایر پرستاران و سایر افراد نظام سلامت بیشتر دچار فرسودگى شغلى و کاری مى‌شوند.

شکری افزود: فرسودگى شغلى بیشتردر زنان بروزپیدا می‌کند به طوریکه نخستین آسیب فرسودگى شغلى می‌تواند با آسیب‌های بدنی نظیر: سردرد، کم خوابى و تغییرات و عادت بد غذایى خود را نشان می‌دهد و شاخص هاى هیجانى، نگرشى، روانی خود را نشان دهد، البته این در حالیست که در موارد حاد نیز می‌توانیم شاهد پرخاشگرى، کناره گیرى از دیگران، افزایش مصرف سوء دارو باشیم.

شکری در خصوص فرسودگى شغلى بیان کرد و گفت: پرستاران باید با بروز این نشانه‌ها به روان شناسان مراجعه و با راهنمایى ازآن‌ها روندی رو به کاهش برای مقابله با شرایط بحرانی در پیش بگیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۴۷۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری پرستار مواجه هستیم، اظهار کرد: ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی بسیار حائز اهمیت است.    به گزارش ایسنا، محمدتقی جهان‌پور با بیان اینکه با کمبود نیروی انسانی در حوزه پرستاری مواجه هستیم، اظهار کرد: برآوردهای سازمان نظام پرستاری در ارتباط با نیاز نیروی انسانی در بخش پرستاری بیانگر این است که با کمبود بیش از  ۱۰۰هزار نفری مواجه هستیم. سازمان نظام پرستاری از «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان برنامه و بودجه» تقاضا دارد موضوع کمبود نیروی انسانی پرستاری را در کانون توجه قرار دهند.    وی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای جذب نیروی پرستاری گفت: بنا بر اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، ۱۶هزار تخت به ظرفیت بیمارستانی کشور اضافه شده، در حالی که فقط ۸هزار پرستار به منظور ارائه خدمات در نظام سلامت جذب شده‌اند. جذب ۸۰۰۰ پرستار کافی نیست؛ چرا که این تعداد فقط پاسخگوی بخش کوچکی از  نیازهای گذشته است.    رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: سازمان نظام پرستاری کشور بر این باور است که ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بیمارستانی همزمان با افزایش ظرفیت تخت‌های بیمارستانی مورد توجه قرار گیرد. ضرورت توجه به ضریب استاندارد نیروی انسانی کادر پرستاری نسبت به تخت بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که از آسیب دیدن مردم ناشی از کمبود نیرو جلوگیری می‌شود  و با توجه به سختی کار پرستاری، نیروی انسانی نیز دچار آسیب نمی‌شود.    جهان‌پور با بیان اینکه نظرات کارشناسی در ارتباط با جذب نیروی انسانی پرستاری حائز اهمیت است، افزود: «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «سازمان اداری و استخدامی» و «سازمان نظام پرستاری» با همکاری یکدیگر و بررسی نظرات کارشناسان می‌توانند در جهت جذب نیروی انسانی پرستاری گام بردارند. به طور قطع، سازمان نظام پرستاری به دلیل ارتباط با جامعه پرستاری می‌تواند در امر استخدام به سازمان‌های مرتبط با جذب نیروی انسانی کمک کند.   رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه تامین نیروی پرستاری بسیار مهم است، افزود: تامین نیروی انسانی پرستاری مورد نیاز نظام سلامت کشور نه تنها سبب ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری می‌شود، بلکه به تحقق حقوق مردم در امر سلامت نیز کمک می‌کند.    وی درباره اعلام نتایج آزمون استخدامی پرستاری سال ۱۴۰۲ گفت: حدود ۲۵۰۰۰ نفر در آزمون استخدامی  سال ۱۴۰۲ شرکت کردند. مرحله گزینش افرادی که در این آزمون پذیرفته شده بودند تا حدودی انجام شده است. سهم پرستاران از آزمون استخدامی سال ۱۴۰۲، حدود ۸هزار  نفر است. سازمان نظام پرستاری نسبت به سهم نیروی انسانی از آزمون استخدامی گلایه دارد؛ چرا که تعداد نیروهایی که توسط آزمون استخدامی جذب شدند کافی نیست و فقط پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز های گذشته است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • خانواده نقش قابل‌توجهی در سلامت روان افراد ایفا می‌کند
  • ‌سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • صعوبت کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید