Web Analytics Made Easy - Statcounter

حزب مجمع ایثارگران با صدور بیانیه‌ای در واکنش به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان به آن‌چه «رد صلاحیت نمایندگان منتقد و نامزدهای دلسوز مجلس» خوانده، انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، در بخش‌هایی از بیانیه حزب مجمع ایثارگران، نویسندگان آن با انتقاد شدید نسبت به رد صلاحیت‌های انجام شده از سوی شورای نگهبان این امر را  در تعیین سرنوشت ملت تاثیرگذار دانسته و با یادآوری این‌که «مطابق قانون اساسی، استقرار حاکمیت مردم به عنوان شرط ضروری استقرار هر نهاد حاکمیتی دیگر اعم از خبرگان رهبری و متضمن پیشگیری از هرگونه فساد ناشی از قدرت متمرکز است» ابراز عقیده کرده‌اند: البته مشکلات ساختاری قانون اساسی، خطر پدیده قدرت متمرکز فسادآور، بی‌مهار و غیرپاسخگو و پیدایش دولت پنهان را هم فراهم آورده که می­‌تواند مقدرات کشور را یکپارچه در دست بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این بیانیه یادآوری شده است: خبرگان اول قانون اساسی روش محوری پیاده­‌سازی ارزش‌های دینی و خدایی را بعد از تأمین معاش و دنیای مردم، امکان­پذیر ‌دانسته و بر همین اساس جامعه را برساخته عقل، علم، عدالت و آزادی از طریق مشارکت فعال و مستقیم مردم می­‌دانستند تا بساط فقر، جهل، ظلم و استبداد برچیده شده و عزتمندی ملت حاصل شود. بنابراین قانون اساسی ساختار سیاسی نظام را بر بنیاد مشارکت، رفراندوم و به نمایندگی از طرف مردم تعریف کرده است لیکن کارکرد مجلس شورای اسلامی زمانی میسر است که با ابزار وضع آزادانه قانون، تصویب برنامه و بودجه کارآمد و نظارت مستمر، جلوی هدررفت منابع و سرمایه‌های ملی و انسانی و طبیعی و میراثی کشور را بگیرد. در این میان فلسفه وجودی شورای نگهبان نیز متضمن همین معناست یعنی صیانت از قانون اساسی و احقاق حقوق ملت و پیشگیری از تضییع حق آزادی انتخاب‌کنندگان و انتخاب‌شوندگان با تمسک به قانون و نه مستمسک قرار دادن نظارت استصوابی.

صادرکنندگان این بیانیه با اشاره به جایگاه اصلی مجلس در قانون‌گذاری و تصمیم‌گیری خاطرنشان کرده‌اند که تضعیف این جایگاه با ایجاد موازی‌کاری‌ها منجر به بی­‌اعتمادی به مجلس در میان مردم می‌شود.

در این بیانیه با اشاره به «حماسه پرشکوه حضور مردم در مراسم سوگواری فرمانده منادی وحدت و اقتدارآفرین با اخلاص، شهید حاج قاسم سلیمانی» عملکرد شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها «موجب از دست رفتن جدی آن سرمایه» توصیف و یادآوری شده است: حاج­‌قاسم هیچگاه حاضر نشد به منازعات و مرزبندی‌های سیاسی و درجبهه‌بندی شهروندان در صحنه اجتماعی وارد شود و امنیت را در خدمت وحدت و اقتدار ملی قرار داده بود. او سرباز وارد سپاه شد، سرباز زندگی کرد و سرباز شهید شد و حاصلش آبرویی بود که مردم با حضورشان در مراسم تشییع به او دادند همانگونه که او با جهادش به مردم ما آبرو داده بود.

نویسندگان این بیانیه معتقدند: انتخابات آزاد نشانه وجود مردم­سالاری است و هنگامی می­‌توان به برگزاری یک انتخابات آزاد امیدوار بود که نظام انتخاباتی بر تحزب و نقش پررنگ احزاب سیاسی مبتنی باشد. متاسفانه اکنون نه تنها احزاب سیاسی در انتخابات محور نیستند بلکه در میان ردصلاحیت­‌شدگان، چهره­‌های فعال و حتی دبیران کل احزاب سیاسی را می­‌توان شاهد بود. احزاب برای قانونی شدن روند دشواری را طی می­‌کنند و دبیران کل و فعالان ارکان حزبی در کمیسیون ماده 10 احزاب تایید صلاحیت می­‌شوند اما اینک این فعالان حزبی در معرض ردصلاحیت از سوی شورای نگهبان قرار دارند. این رویه هرگز به برگزاری یک انتخابات رقابتی و تشکیل یک مجلس کارآمد و قوی منجر نخواهد شد. انتخابات با محوریت احزاب سیاسی، موجب تقویت جمهوریت نظام می­‌شود.

مجمع ایثارگران در ادامه نتیجه عملکرد هیات‌های اجرایی در بررسی صلاحیت‌ها در این دوره را با اشاره به ترکیب آن امری بدیع دانسته و ضمن ابراز همدردی  و شریک دانستن خود در سوگواری این روزهای ملت ایران، صریحاً خواستار تغییر سریع راهبردها و سیاست‌ها و روش‌هایی که «بحران­‌آفرین در کشور» خوانده، شده و در بندهایی دیگر از این بیانیه خاطرنشان کرده است:  جامعه شایسته­‌سالار نمی­‌تواند نخبگان جامعه را کنار گذاشته و نظام را با بحران کارآمدی مواجه کند؛ بحرانی که ریشه تمامی انواع منابع مشروعیت­‌ساز در نظام سیاسی و حاکمیتی را می­خشکاند. امروز تامین سلامت انتخابات مهمترین مصداق تحقق حق­‌الناس است. بر اساس ادبیات دینی، خداوند از حق خویش می­گذرد اما نسبت به  تعدی به حقوق مردم کوچکترین گذشتی ندارد. تحقق حق­‌الناس خود ترویج کننده معروفی است که  معروف‌های دیگر را به منصه ظهور می­رساند.

صادرکنندگان این بیانیه معتقدند: نظام اداری شایسته­‌سالار، توجه به نظام سیاسی برآمده از احزاب، مطبوعات و رسانه‌های آزاد، نهادهای مردمی سازمان یافته؛ ضرورت فوری و اجتناب­‌ناپذیر  عبور از بحران‌های اجتماعی و سیاسی است.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: حزب مجمع ایثارگران تا این مرحله از انتخابات، تقریبا تمامی نامزدهای خود را در نتیجه اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان از دست داده است. با این حساب، ایثارگران حتی اگر عزم مشارکت فعال در انتخابات را هم داشته باشند، کسی را برای انتخاب کردن ندارند. ما ایثارگران تاکید می­‌کنیم که دعوت از مردم به مشارکت در انتخابات به تنهایی نتیجه­‌بخش نیست بلکه نیازمند بسترسازی برای حضور همه سلائق سیاسی در صحنه رقابت انتخاباتی و امکان انتخاب افرادی است که همه اقشار مردم را به مشارکت در انتخابات ترغیب می­‌کنند. از سوی دیگر اعلام می­‌کنیم حمایت از خواسته‌ها و منافع مردم و به رسمیت شناختن تمامی حقوق و آزادی‌های اجتماعی- سیاسی مصرح در قانون اساسی و مخالفت شدید با دخالت‌ غیرقانونی در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، می­‌تواند مانع فاصله میان مردم و حکومت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بررسی صلاحیت ها در شورای نگهبان انتخابات 98 انتخابات مجلس یازدهم حزب مجمع ایثارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۱۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری سپند مغایر شرع و قانون اساسی نبود، بیان کرد: طرح اصلاح قانون نظام صنفی کشور بررسی شد و نسبت به مواد آن ابهاماتی وجود داشت.

وی با بیان اینکه طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها خلاف شرع و قانون نبود. اضافه کرد: طرح استفساریه ماده پنج بیمه کارگران ساختمانی خلاف قانون و شرع نبود. لایحه دوفوریتی قانون تمدید پست جمهوری اسلامی ایران نیز خلاف شرع و قانون نبود.

طحان نظیف با اشاره به اینکه لایحه عفاف و حجاب را هشت فروردین به مجلس ارسال کردیم، افزود: اساسنامه ورزشکاران و قهرمانان مورد ایراد ما نیست و امیدواریم اتفاق خوبی برای ورزشکاران بیافتد.

وی با بیان اینکه اساسنانه صندوق نوآوری و شکوفایی هم خلاف شرع نبود، گفت: اصلاح اساسنانه مناطق آزاد تجازی کیش، اروند، آبادان، خرمشهر، ماکو و ارسباران مخالف شرع و قانون نبود.

طحان نظیف ادامه داد: سه استعلام از دیوان عدالت اداری داشتیم که حاصل شکایت شهروندان به دیوان است و در شورای نگهبان بررسی می‌شود. دو مورد خلاف شرع نبود و به دیوان ابلاغ شد.

روز جمعه مرحله دوم انتخابات مجلس در ۱۵ استان برگزار می‌شود

سخنگوی شورای نگهبان گفت: جمعه این هفته مرحله دوم انتخابات مجلس برای ۴۵ کرسی، در ۱۵ استان و در ۴۷ شهرستان برگزار می‌شود.

وی افزود: انتخابات مرحله دوم در حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر و اسکو، حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس، حوزه آبادان، حوزه شیراز، حوزه کرمانشاه، حوزه خرم‌آباد، حوزه قائمشهر و حوزه ملایر به‌صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

طحان نظیف بیان کرد: فرایند‌ها مثل دور اول انتخابات است. از امروز ثبت نام نمایندگان نامزد‌ها را در سامانه داوطلب خواهیم داشت.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: تعداد ناظران برای مرحله دوم بیش از چهل هزار نفر است و تمهیدات خوبی دیده شده است. در خصوص تخلفات دور قبل همه مواردی که به ما اعلام شد بررسی شد. بعضی موارد با تذکر اصلاح فرآیند شد و در برخی موارد با اعزام بازرس و بازشماری آرا انجام شد و سامانه مردم ناظر آماده گرفتن گزارشات مردمی است.

وی ادامه داد: تمهیدات مختلفی در برگزاری دور دوم انتخابات پیش بینی شده و آموزش‌هایی برای عوامل نظارتی دیده شده است. اجمالا تغییراتی هست، اما فرآیند نظارتی ما همه را پوشش می‌دهد.

سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: ما رزمایش‌هایی در خصوص برگزاری انتخابات داشتیم تا با مشکلی مواجه نشویم، لذا در روز رای‌گیری با مشکلی مواجه نخواهیم بود. اگر بر فرض نادری سیستم الکترونیکی به مشکل برخورد از سیستم دستی استفاده می‌شود.

طحان نظیف گفت: اصلاحیه مجلس به لایحه عفاف و حجاب را دریافت کردیم برخی از ایرادات باقی است، اما جمع بندی خواهیم داشت و ممکن است هیات نظارت نظر بدهد. عمده ایرادات به ماده ۴۷ و ۴۸ است.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: برنامه هفتم تاکنون دو بار به شورای نگهبان ارسال و به مرور ایرادات برطرف شده و به محض اینکه اصلاحیه را از مجلس دریافت کنیم بررسی آن شروع می‌شود.

طحان نظیف گفت: انتخابات تناسبی در مصوبه اصلاح قانون انتخابات ارسال شد و تایید این موضوع را به مجلس اعلام کردیم، اما در هیات نظارت نسبت به آن ابهاماتی داشتند و مجلس ترجیح داد آن را از مصوبه حذف کند تا مصوبه تصویب شود و عملا از مصوبه کنار گذاشته شد.

واکنش طحان نظیف به ادعای حسن روحانی درباره ردصلاحیت خود

وی درباره نامه حسن روحانی درباره ردصلاحیتش گفت: بررسی صلاحیت خبرگان با فقهای شوراست و این حرفها تازگی ندارد. برخی وقتی تایید می‌شوند می‌گویند سطح درک شورا بالاست، اما وقتی رد می‌شوند حرف دیگری می‌زنند.

طحان نظیف بیان کرد: بررسی صلاحیت خبرگان با فقهاست اما مواردی که به صورت مکتوب اعلام شده موارد متعددی است و چند موردی که گفته شده نیست، البته همان‌ها هم به درستی گفته نشده است. موارد را به خود افراد می‌گوییم اما برای انتشار آن نیاز به مجوز قانونی داریم.

وی اظهار کرد: موضع شورا نسبت به بخش اول بودجه را اواخر سال گذشته اعلام کردیم، اما بخش دوم بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم را هنوز دریافت نکردیم.

طحان نظیف گفت: نسبت به متناسب سازی حقوق بازتشستگان ابهامی نداشتیم، اما نسبت به احکام دیگر ایراد داشتیم و این ایرادات در حال رفع و مصوبه به صورت یک جا ابلاع می‌شود و برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم الاجراست.

وی در پاسخ به سوالی درباره تجربه انتخابات الکترونیکی در دور اول انتخابات مجلس دوازدهم و اینکه در دور دوم انتخابات الکترونیکی نیز برگزار می‌شود چه تاثیری بر انتخابات آینده دارد؟ گفت: در مرحله اول چهار حوزه را به صورت الکترونیکی بود. تجربه انتخابات الکترونیک رضایت‌بخش بود. در مرحله دوم چهار حوزه به هشت حوزه افزایش یافت تا تجربه بهتری داشته باشیم.

طحان نظیف درباره آخرین وضعیت لایحه موسوم به عفاف و حجاب عنوان کرد: شورای نگهبان نسبت به مصوبه مجلس که 8 فروردین ماه به دستش رسیده بود، بررسی‌های لازم را انجام داد که در این رابطه همچنان برخی ایرادات که پیش از این به لایحه عفاف و حجاب وارد شده بود پابرجا بود.

وی افزود: البته نظر اصلاحی مجلس اخیراً به دست ما رسیده و هم‌اکنون در حال رسیدگی به این اصلاحیه هستیم. اکثر ایرادات وارده نیز مربوط به مواد 47و 48 این لایحه است.ر

دیگر خبرها

  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد