Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@21:13:04 GMT

بنای یادبودی برای جانباختگان سانحه هوایی

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۴۲۳۰

بنای یادبودی برای جانباختگان سانحه هوایی

بهت، انکار، خشم و اندوه و نوشته‌های تند یا ملایم سوگوارانه فضای رسانه‌های رسمی و غیررسمی، مجازی نهادی و فردی را فرا گرفته است. جامعه در برابر رویدادهای پی‌درپی، تکان‌دهنده و بی‌بازگشت بیش از ده روز سنگین را گذراند.

این روزها پیکر قربانیان هواپیمـــــای اوکراینـــــــی بـــــه خانواده‌هایشان تحویل و مراسم خاکسپاری و وداع برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بودن در کنار خانواده‌ها و شنیدن واژگانی سراسر رنج و دریغ و داغ بخشی از این سوگواری جمعی است. آنچه پدران و مادران تأکید می‌کردند، بازخوانی ملی رفتارها و رویه‌هایی است که همه در همه سطح‌ها به آن عادت کرده‌ایم. در هنگامه‌ای که پیکر فرزندان‌شان هنوز تحویل نشده بود، به آینده مردم و ایران می‌پرداختند و بایستگی پیمانی برای بازسنجی خویشتن. درباره مصوبه دوفوریتی شورای شهر تهران(تهران، ری و تجریش) مبنی بر ایجاد بنای یادبود جانباختگان هواپیمای اوکراینی گفت‌و‌گو شد و خانواده‌ها می‌خواهند درباره چیستی، چگونگی و زمان و مکان چنین یادمانی بدانند. پیشنهادهایی هم گفته شد. این مصوبه شورا می‌تواند به اقدامی نمادین برای همراهی باورمندان به زندگی بینجامد. گرامیداشت نام و یاد یکصد و هفتاد و شش فردی که در خاک استان تهران به خون خفتند، سویه‌ای از این اقدام است و سویه دیگر این یادمان برپا داشتن پیمانی برای پاسداری از زیستن بالنده، زندگی مستقل و بهره‌مندی از حق شهروندی می‌تواند باشد. در جهانی که قدرت و سرمایه بر سرنوشت و هستی آدمیان و همه زیندگان چنین اثر بی‌بازگشتی و داغی نازدودنی می‌گذارد، یادمان‌های نمادین باید درسی همگانی و همیشگی پیش رو بگذارند تا کار و زندگی روزمره موجب یادزدودگی، کوچک شمردن، یا تکرار فاجعه در شکل‌های دیگر و سطح‌های خرد یا کلان نشود.
بنای یادبود می‌تواند فضایی برای بیان هدفمند همدلی، یادآوری و احترام به جان‌هایی باشد که در خون خویش خفتند ولی رنج نبودن‌شان بر شانه‌های بی‌تاب خانواده‌هایشان سنگینی می‌کند. نه تنها خانواده‌های جانباختگان، بلکه هشتاد میلیون ایرانی سوگوار این ازدست‌دادن‌های پی در پی در شکل‌های گوناگون(غیرنظامی هوایی، زمینی، ریلی، جاده‌ای و نظامی) هستیم. طرح‌های دوفوریتی بناهای یادبود که در این دوهفته در شورای شهر به تصویب رسید، اقدامی برای ابراز همراهی و توجه به نقش اجتماعی مدیریت شهری به‌شمار می‌رود. بنای یادبود از راه فراخوان همگانی و در چارچوب لایحه‌ای اجرایی از سوی شهرداری تهران طراحی و اجرا خواهد شد. به‌ نام جان‌های پرشور و برای گرامی‌داشت مهر و عشق، به پاس شکیبایی بازماندگان، بنای یادبودی بسازیم. هزاره‌های تاریخ یادآور این است که زمستان رنج و سوگ می‌گذرد و بهاران دشت‌های ایران پرگل دوباره خواهد رویید.‌‌

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۴۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنای اقتصاد کشور به دست کارگران ساخته می‌شود

امام جمعه شهر سنندج گفت: تقویت اقتصاد کشور به دست کارگران صورت می‌گیرد و کارگر پایه و بنای اقتصاد یک کشور را می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، ماموستا فایق رستمی ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه مسجد جامع شهر سنندج اظهار کرد: سنندج مرکز علم و عرفان بوده و از گذشته تا کنون بزرگان زیادی را در دل خود پرورش داده است.

وی افزود: نام و یاد آرمان بنفشی جوان فداکار سنندجی را گرامی می‌داریم که با نثار جان خود موجب نجات جان ۴ نفر دیگر شد که برای او علو درجات و برای خانواده‌اش صبر مسئلت می‌کنیم.

امام جمعه سنندج با اشاره به فرا رسیدن هفته کار و کارگر گفت: تقویت اقتصاد کشور به دست کارگران صورت می‌گیرد و کارگر پایه و بنای اقتصاد یک کشور را می‌سازد؛ بر اساس حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، تا عرق کارگر خشک نشده باید مزد او را پرداخت کرد که امیدواریم کارفرمایان نیز حق و حقوق کارگران را به خوبی ادا کنند.

وی در ادامه سخنان خود به ۵ اصل مهم در توسعه کشور اشاره کرد و افزود: امنیت کشور، امنیت معیشت مردم، اجرای عدالت در همه عرصه‌ها، رسیدگی به مسکن محرومان و ایجاد اشتغال برای جوانان از جمله مطالباتی است که باید همواره مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

امام جمعه سنندج با اشاره به وضعیت کنونی غزه به‌عنوان مسئله اول دنیای اسلام، تصریح کرد: جنایات رژیم خون‌ریز و انسان‌کش صهیونیستی تمامی ندارد و ما همچنان شاهد بی‌تفاوتی و سکوت کشورها و مجامع بین‌المللی هستیم.

ماموستا رستمی اضافه کرد: در مدت ۲۰۰ روز جنگ غزه، ۳۴۱۸۳ نفر شهید شده‌اند که ۱۴۷۷۸ نفر از آن‌ها کودک، ۹۷۵۲ نفر زن، ۴۸۵ نفر کادر درمان و ۱۴۰ نفر خبرنگار بوده‌اند.

وی ادامه داد: در این مدت ۲ میلیون نفر از سرزمین خود آواره و ۱۸۱ ساختمان دولتی، ۱۰۳ مدرسه، ۳۳۹ مسجد، ۸۶ هزار خانه، ۳۲ بیمارستان و ۵۳ مرکز بهداشتی و درمانی ویران شده‌اند که این درندگی رژیم سفاک صهیونیستی را نشان می‌دهد.

ماموستا رستمی، سکوت سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر را در مورد جنایت غزه غیرقابل قبول دانست و خواستار اتمام هرچه سریع‌تر جنگ و خونریزی در این سرزمین شد.

کد خبر 748075

دیگر خبرها

  • قدیمی ترین بنای کاخ گلستان اینجاست
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • اتفاق تلخ در بسکتبال/ سومین نوجوان حادثه تصادف هم پر کشید
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • ورزشکار نوجوان ایران آسمانی شد | سومین مرگ بعد از حادثه تلخ
  • دو سانحه رانندگی با ۱۴ حادثه‌دیده در بم
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج
  • بنای اقتصاد کشور به دست کارگران ساخته می‌شود