Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شهرستان گچساران با وجود داشتن روان آب‌هایی مانند رودخانه‌های زهره، خیرآباد، و سد کوثر دارای ظرفیت‌های بی نظیری برای تولید ماهی‌ های گرم آبی، خاویاری، زینتی و ماهیان در قفس است، اما میزان سرمایه گذاری در این زمینه تاکنون اندک بوده است.

بر اساس آمار‌های موجود، اکنون ۲۵۱ مزرعه پرورش ماهی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که سالیانه ۱۸ هزار تن محصول تولید و زمینه ایجاد پنج هزار فرصت شغلی را فراهم کرده است، اما سهم شهرستان گچساران از این فرصت کم نظیر تولید و اشتغال بسیار اندک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کهگیلویه و بویراحمد یکی از قطب‌های تولید ماهی قزل آلا در کشور است به‌ طوری که حدود ۱.۶ درصد تولید ماهیان سردآبی جهان و ۱۰ درصد تولید ماهیان سردآبی کشور را تأمین می‌کند.

تأمین امنیت غذایی، پیشگیری از صید بی رویه، اشتغال پایدار، توسعه صادرات غیرنفتی، ارزآوری و استفاده ارزان اقتصادی از آب مزایایی است که اهمیت رونق پرورش ماهی را نشان می‌دهد.

کارشناسان حوزه شیلات می‌گویند پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فرصتی برای استفاده بهینه از تاسیسات کشاورزی است.

آنان می‌گویند پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب میزان استفاده از کود شیمیایی در کشت را کاهش می‌دهد که این امر سبب پایین آوردن هزینه‌های کشاورزی و آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌شود.

کارشناسان می‌گویند با توجه به ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری توسط سازمان حمایت از گونه‌های در حال انقراض cittes (سایتس) برای اینکه بتوانیم فشار بر ذخایر دریا را کاهش بدهیم و برند جهانی خاویار ایرانی را حفظ کنیم چاره‌ای جز پرورش ماهیان خاویاری نداریم.

این صاحب نظران معتقدند: اقلیم استان‌های جنوبی از جمله مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد و گچساران نسبت به استان‌های شمالی کشور به گونه‌ای است که تولید ماهیان خاویاری را دو تا سه برابر افزایش می‌دهد.

اکنون ظرفیت اسمی تولید مزارع پرورش ماهی دارای پروانه کشور ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت و ۱۰۰ تن خاویار پرورشی است.

مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید:شهرستان گچساران ظرفیت‌های خوبی در زمینه پرورش ماهیان گرم آبی و ماهی در قفس دارد.

حمزه جانبازی افزود: هم اکنون چهار واحد تولیدی در حال بهره برداری پرورش ماهی در گچساران فعالیت دارد که با توجه به ظرفیت‌های موجود اندک است.

او بیان کرد: سرمایه گذارانی که قصد راه اندازی طرح‌های پرورش ماهی در گچساران را دارند با پرداخت تسهیلات بانکی برای احداث، سرمایه در گردش جهت خرید غذا و بچه ماهی و تامین تجهیزات حمایت می‌شوند.

جانبازی عنوان کرد: چهار سرمایه گذار برای ایجاد طرح‌های پرورش ماهی اعلام آمادگی کرده اند.

او بیان کرد: کارشناسان برای بازدید از مکان‌های پیشنهادی و میزان دبی آب به مناطق پیش بینی شده اعزام و در صورت تایید به آنان مجوز احداث اعطا خواهد شد

جانبازی تصریح کرد: ۲۱۶ مزرعه فعال و ۳۵ مزرعه غیرفعال پرورش ماهی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.

او با اشاره به اینکه سالیانه ۱۸هزار تن ماهی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شودابراز داشت: این استان یکی از قطب‌های ماهیان سردآبی در کشور محسوب می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: ۲ سایت پرورش ماهی گرمابی با ظرفیت ۳۰ و ۵۰ تنی از نوع کپور و خاویار در این شهرستان وجود دارد.

سید عبدالوهاب پورالحسینی افزود:۴۰ هزار قطعه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور و خاویار در استخر‌های پرورش ماهی این شهرستان رهاسازی شده است.

او بیان کرد: این میزان ماهی آبی با وزن بالای ۵۰ گرم از سوی بهره برداران رهاسازی شده که در عید امسال وارد بازار مصرف خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی گچساران گفت: هدف از این رهاسازی، افزایش تولید گوشت سفید، افزایش مصرف سرانه ماهی، اشتغال‌زایی، بارورکردن آب کشاورزی از موادمغذی و استفاده بهینه و دومنظوره از استخر‌های موجود است.

او عنوان کرد: همچنین ۲ باب استخر ماهی سه هزار تنی کپور و ۲ هزار تنی ماهی قزل آلا در منطقه خان احمد و پشت کوه باشت وجود دارد.

او اظهار داشت: شهرستان گچساران قابلیت تولید ماهی‌های گرمابی به ویژه ماهی کپور، ماهی‌های خاویاری، میگو و زینتی را دارد.

پورالحسینی تصریح کرد: عواملی از قبیل آموزش‌های فنی و موثر در ارتقای مهارت آبزی پروری، ترویج موفق مکانیزاسیون بویژه دستگاه‌های هواده و نقش آن‌ها در کاهش تلفات و افزایش تراکم در واحد سطح ازاولویت‌های جهاد کشاورزی برای ترویج تولید این محصول با ارزش است.

افزایش تولیدات و سود قابل توجه و بویژه کوتاه بودن دوره پرورش این گونه و تاثیر بسیار مطلوب پساب پرورش ماهی در افزایش محصولات زراعی از دیگر مزایای پرورش ماهی است.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رونق تولید پرورش ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان‌، گفت: ظرفیت و زیرساخت کافی برای به‌کارگیری و اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته مامایی وجود ندارد. - اخبار استانها -

علیرضا مدرکیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با بیان اینکه جمعیت ماماهای کشور بیش از 70 هزار نفر است، اظهار داشت: ماماها  نیروهایی هستند که برای مراقبت‌های قبل از بارداری، بارداری و زایمان طبیعی تربیت می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در سال‌های اخیر نقش ماماها کمتر شده است، تصریح کرد: اخیرا عمده ماماها در قالب مامای همراه فعالیت دارند و مطب داری ماماها به حداقل رسیده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی استان همدان با بیان اینکه در استان همدان 120 مطب مامایی فعال است، گفت: 420 ماما در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی مشغول به کارند و بیش از 100 ماماهم دارای پروانه هستند.

مدرکیان با تاکید بر اینکه در حال حاضر خدمات مراقبت از مادران باردار به صورت گسترده و در سطح بسیار بالایی ارائه می‌شود، بیان کرد: این خدمات حاصل زحمات قشر ماما و پزشکان زنان و زایمان است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه زایمان‌های ایمنی داریم و در این زمینه جزو کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن داریم، تصریح کرد: پس باید برای اشتغال نیروهای مامایی تلاش بیشتری شود.

رئیس نظام پزشکی همدان با اشاره به اینکه ماماها بخش بزرگی از جامعه پزشکی ما هستند، گفت: هنوز نتوانستیم به اندازه ظرفیت پذیرش این رشته مشاغل آن‌ها را هم تضمین و تامین‌کنیم.

مدرکیان با بیان اینکه خدمات مامایی پوشش بیمه‌ای ندارد، تصریح کرد: بارها درباره این مشکل پیگیری‌هایی انجام شده، اما در مقابل مقاومت‌هایی وجود داشته که مانع از انجام آن شده است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت استخدام مامایی در بخش دولتی محدود است، گفت: در بخش خصوصی هم فضای کار فراهم نیست و درصد زیادی از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند.

رئیس نظام پزشکی همدان با تاکید بر اینکه مامایی یک رشته سخت است و فارغ‌التحصیلان آن افرادی باسواد و توانمند هستند، عنوان کرد: باید یا ظرفیت پذیرش این رشته را کاهش دهیم و یا بستر مناسبی برای اشتغال این قشر را فراهم‌ کنیم.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • آماده همکاری مشترک مطالعاتی با دانشگاه محقق اردبیلی هستیم
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • ظرفیت کافی برای به‌کارگیری فارغ التحصیلان مامایی وجود ندارد
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • خسارت باران سیل آسا به بخش کشاورزی و راه‌های کهگیلویه و بویراحمد
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • خسارت باران و طوفان به زیرساخت‌های آب، برق و کشاورزی گچساران