Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@09:37:41 GMT

اما و اگرهای مرمت گنبد شیخ لطف‌الله +ویدئو

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۷۸۹۵

اما و اگرهای مرمت گنبد شیخ لطف‌الله +ویدئو

‍‍‍‍‍‍

ایسنا/اصفهان مدیر پایگاه میراث جهانی نقش‌جهان، در نخستین اظهارنظرها درباره شیوه مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله گفته بود که مرمتگر این پروژه، از گچی شبیه به سیمان برای مرمت دو ترک از آن استفاده کرده‌اند و مرمت اخیر، تا ۲۰۰ سال دیگر نیاز گنبد را برطرف کرده است. حالا استادکاران مرمت که اجازۀ بازدید از گنبد تا کنون به آن‌ها داده نشده، می‌پرسند: اگر قرار باشد ۲۰ سال بعد یا همین فردا، مرمتی موضعی روی این ترک از گنبد انجام شود، با توجه به استفاده از گچی شبیه به سیمان، این کار شدنی است؟ اشاره آن‌ها به یک اصل مهم در مرمت است، اصلِ «برگشت‌پذیری».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایجاد شکاف، اختلاف رنگ، اختلاف سطح، پایبندی به اشتباهات مرمتی دوره پهلوی و همچنین چیستی مواد و مصالح به‌کاربرده شده در مرمت دو ترک از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله، از مهم‌ترین مواردی است که نگرانی‌هایی را در بین کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی اصفهان ایجاد کرده است. نگرانی‌هایی که تائید مرمت گنبد توسط نمایندگان وزارت میراث فرهنگی نیز نتوانسته از مقدار آن بکاهد.  

اداره میراث فرهنگی اصفهان ۱۰ آذرماه ۹۸ به خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های مختلف اجازه داد که از نزدیک، بازدیدی از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله داشته باشند؛ اقدامی که انتظار می‌رفت اعطای مجوز به کارشناسان مرمت و کاشی‌کاری اصفهان، به‌ویژه مرمت‌گرانی که در دهۀ شصت این گنبد را به‌صورت موضعی مرمت کرده بودند و اشراف بهتری بر موضوع داشتند را نیز به همراه داشته باشد، اما با وجود اینکه بنیاد تاریخ فرهنگ و تمدن آریا روز چهارم دی‌ماه نامه‌ای برای کسب مجوز بازدید ۱۰ تن از این کارشناسان، به اداره میراث فرهنگی اصفهان نوشته بود، پاسخی از سوی این اداره کل دریافت نکرد. این کارشناسان و سایر کارشناسان منتقد تا این لحظه نیز مجوز بازدید از گنبد شیخ لطف‌الله را از سوی اداره کل میراث فرهنگی اصفهان دریافت نکرده‌اند.

بااین‌حال صبح روز ششم دی‌ماه، تعدادی از استادکارانی که لازم می‌دیدند حرف‌های ناگفته خود را درباره مرمت گنبد شیخ لطف‌الله بر زبان بیاورند بلکه از تکرار اشتباهات رخ‌داده در مرمتی که گفته می‌شود به‌ زودی ادامه پیدا خواهد کرد جلوگیری کنند، به همت یک کنشگر میراث فرهنگی به میدان نقش‌جهان آمدند، روبروی گنبد شیخ لطف‌الله ایستادند، از وجوه تاریک مرمت گنبد شیخ لطف‌الله سخن گفتند و خواهان پاسخی روشن در خصوص تک‌تک این موارد شدند.

گفته‌های آنان، به دلیل اهمیت محتوا طی چند قسمت از سوی خبرگزاری ایسنا منتشر می‌شود. در قسمت دوم هوشنگ رسام، پیشکسوت کاشی‌کاری و مرمت و مرمتگر گنبد شیخ لطف‌الله در دهه شصت، علی‌اصغر نجف پور، مدرس رشته معماری و مرمت در دانشگاه، عضو سابق شورای فنی مرمت و ناظر پروژه‌های مرمت اصفهان و کاشان از سال ۸۴ تا ۹۵ و عضو شورای فنی میراث فرهنگی قم به همراه،  رجبعلی حدادی، پیشکسوت مرمت و کاشی‌کاری و امین ناطقی، پژوهشگر حوزه مرمت و میراث، از تهدیدی می‌گویند که استفاده از گچی شبیه به سیمان و وفادارای به اشتباهات مرمتی دوره پهلوی، باعث به وجود آمدن آن شده است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/webm

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گنبد مسجد شیخ لطف الله مرمت آثار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۷۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم

ایسنا/فارس مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان‌شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد.

علیرضا عسکری چاوردی امشب، ۱۴ اردیبهشت‌ ماه گفت: در اثر بارندگی های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب گرفتگی شد و در پی  آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه  بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است گفت: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش باروها و آوارهای رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بیان کرد: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌ پایش و مرمت در مجموعه باستانی نقش رستم
  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد