Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@01:25:01 GMT

6 نکته از یک دعوای انتخاباتی

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۵۸۱۳۰

6 نکته از یک دعوای انتخاباتی

عصرایران؛ مصطفی داننده- رییس جمهور روحانی در مورد عملکرد شورای نگهبان در تایید و رد صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس لب به گلایه گشود و در جمع وزرایش گفت: « 17 نامزد برای هر کرسی مجلس از چند جناح هستند؟ از یک جناح؟! اینکه انتخابات نمی‌شود؟ مردم تنوع می‌خواهند؛ بگذارید در میدان انتخابات همه احزاب و گروه‌ها شرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

هنوز این حرف در رسانه‌ها دست به دست نشده بود که سخنگوی شورای نگهبان یعنی کدخدایی توییت کرد که :«جنجال برای تأیید افراد فاقدصلاحیت تازگی ندارد اما پیشگامی رئیس جمهور در این پروژه ضدملی تأسف بار است. البته نمی‌دانستیم عدم تایید بستگان به معنی حذف جناحهای دیگر است.»

بعد از این توییت، روابط عمومی دفتر رئیس جمهور وارد میدان شد و سخنان کدخدایی را کاملا «شتاب زده، نسنجیده و شخصی کردن یک موضوع ملی» نامید که حکایت از «سیاست و رویکرد» آقای سخنگو نسبت به انتخابات دارد.

این پایان ماجرا نبود. شورای نگهبان هم دست به قلم شد و در بیانیه‌ای نوشت:« زیبنده یک مقام اجرایی رسمی نیست که بدون تحقیق و بی محابا درباره افراد فاقد صلاحیت سخن بگوید.»

در این دعوا می‌شود به چند نکته اشاره کرد.

اول: چرا تاب و تحمل انتقاد وجود ندارد؟ چرا تا حرف از دهان کسی بیرون می‌آید، حتما باید جوابی به آن داده شود. رییس جمهور نظراتش را در مورد روند رد صلاحیت‌ها بیان کرده است. تازه رییس جمهوری که مجری قانون اساسی و حق دارد در مورد روند بررسی نامزدهای انتخابات مجلس سوال کند. اگر رییس جمهور نتواند سوال کند پس چه کسی باید بپرسد؟

روحانی، رییس جمهور همه آنهایی که رد صلاحیت شده‌اند هم هست. نمی‌شود گفت چرا او در مورد ردصلاحیت‌ها حرف می زند؟

دوم: حدود 90 درصد از نامزدهای یک جریان سیاسی رد صلاحیت می‌شود این حس را القا می‌کند که انتخابات آینده مجلس یک رقابت درون حزبی است و قرار است یک جریان با خود رقابت کند و بعد شنل فاتحان را هم به دوش بیندازد. شورای نگهبان باید دقیق در مورد ردصلاحیت‌ها توضیح بدهد.

سوم: روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است که یک عضو مجلس خبرگان رهبری برای انتخابات مجلس رد صلاحیت شده است! یعنی چه؟ مگر داریم، مگر می‌شود؟ یعنی کسی صلاحیت دارد در مجلسی که قرار است رهبر کشور را انتخاب کند حضور داشته باشد اما در مجلسی که قوانین را تصویب می‌کند نه؟

چهارم: همیشه در مورد این عدم التزام به اسلام سوال وجود داشته است. کاش یک بار برای همیشه یکی از اعضای سخنگوی شورای نگهبان در این مورد توضیح دهد. گویا برخی از نامزدها که حتی نماینده مجلس هم هستند به این دلیل رد صلاحیت شده‌اند.

پنجم: میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس مشخص می‌کند در این دعوا چه کسی راست می‌گوید. مشارکت مردم در انتخابات برای نظام یک اصل است باید دید چه کسی زمینه ساز مشارکت بیشتر مردم در انتخابات می‌شوند؟

ششم: مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند. سیل سیستان و بلوچستان را برده است. مشکلات اجتماعی و فرهنگی از در و دیوار شهر بالا می‌رود، واقعا دیگر مردم تاب و تحمل دعواهای سیاسی و حزبی را ندارند. چگونه شما هنوز تاب این همه دعوا را دارید، خدا می‌داند!

_____________________

بیشتر بخوانید:

تحقیر جایگاه رییس «جمهوری اسلامی ایران» در بیانیه شورای نگهبان اطلاعیه‌ شورای نگهبان درباره سخنان رئیس جمهوری: زیبنده مقام اجرایی نیست که بدون تحقیق درباره فاقدین صلاحیت سخن بگوید شورای نگهبان: سخنان امروز رئیس جمهور نشان از بي‌اطلاعي ايشان نسبت به روند بررسي‌ها دارد لینک کوتاه: asriran.com/002yWR

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انتخابات شورای نگهبان حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید درباره لایحه عفاف و حجاب از زبان رئیس کمیسیون ویژه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900951

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • خبر جدید درباره لایحه عفاف و حجاب از زبان رئیس کمیسیون ویژه
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • استقرار شعب ویژه برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس