Web Analytics Made Easy - Statcounter

نورالدین قدیمی گفت: برگزاری مجامع شهرستانی بعد از تشکیل شورای ائتلاف در استان‌ها، در دستور کار قرار گرفت، که با فرایند مشخص شده مجامع عمومی در سطح همه شهرستان‌ها تشکیل شد. نورالدین قدیمی معاون استان‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به سازوکار اعلام اسامی کاندید‌های شورای ائتلاف در استان‌ها گفت: برگزاری مجامع شهرستانی بعد از تشکیل شورای ائتلاف در استان‌ها، در دستور کار قرار گرفت، که با فرایند مشخص شده مجامع عمومی در سطح همه شهرستان‌ها تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: به دنبال تشکیل مجامع شهرستان‌ها، شورای ائتلاف شهرستان‌ها و حوزه‌های انتخابیه نیز شکل گرفت که اولین اقدام شورای ائتلاف در سطح شهرستان‌ها و حوزه‌ها شناسایی کاندیدا‌های مطرح برای حضور در مجلس بود.
قدیمی با بیان اینکه انتخاب کاندیدا‌ها بر اساس شاخصه‌های مشخص شده انجام شده است، تصریح کرد: این اقدام قبل و بعد ثبت نام‌های رسمی انجام شد و کاندید‌هایی که با شاخصه‌های اعلام شده توسط شورای ائتلاف همسویی و هم خوانی داشتند، شناسایی شدند و سپس افراد در سطح حوزه‌های انتخابیه بر اساس شاخصه‌های اعلام شده مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی با تأکید بر اینکه بیش از ۲ هزار نفر از کاندید‌های ثبت نامی، بر اساس شاخصه‌های اعلام شده شناسایی اولیه شدند، ادامه داد: از این تعداد بیش از ۱۶۰۰ نفر در مراحل بررسی توانستند نظر مثبت اعضای شورا‌ها در شهرستان‌ها را جلب کنند و در ادامه به آن‌ها اعلام شد که اگر تمایل دارند به عنوان کاندیدای نیرو‌های انقلاب مورد حمایت قرار گیرند باید فرایند مشخص شده برای رسیدن و معرفی کاندیدای شورای ائتلاف را پذیرفته و پایبندی به آن را اعلام نمایند که از این تعداد بیش از ۱۴۰۰ نفر این فرایند را پذیرفتند.
معاون استان‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ نفر از حوزه‌های انتخابیه استانی وارد فرآیند نظرسنجی شده‌اند، ادامه داد: این تعداد معرفی شده برای نظر سنجی از ۱۹۸ حوزه انتخابیه به غیر از حوزه تهران، ری، شمیرانات و پردیس و چند حوزه محدود باقیمانده می‌باشد که تکلیف کاندیدا‌های آن‌ها طی چند روز آینده مشخص و اعلام خواهد شد.
قدیمی ظرفیت اعلامی کاندیدا‌های هر حوزه انتخابیه از طرف مجامع شهرستانی را سه الی پنج برابر هر کرسی مجلس اعلام کرد و گفت: به طور متوسط برای هر کرسی مجلس ۴ نفر تاکنون برای فرآیند نظرسنجی معرفی شده اند که کاندیدا‌های نهایی شورای ائتلاف، بعد از اتمام نظرسنجی، ازبین افراد ذکرشده مشخص و معرفی خواهد شد.
معاون استان‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با اشاره به زمان فرآیند نظرسنجی کاندید‌ها اظهار کرد: فرآیند نظر سنجی از اواسط هفته جاری آغاز شده و تا اواخر هفته آینده ادامه خواهد داشت که به صورت حوزه به حوزه و شهر به شهر انجام می‌شود و پس از اتمام نظر سنجی و جمع بندی نتیجه از طریق مرکز مربوطه در اختیار ما قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه سازو کار اعلام نتایج نظر سنجی‌ها با ارسال نامه‌ای به استان‌ها اعلام شده است تصریح کرد: در هر استان کمیته‌ای مرکب از رئیس شورای ائتلاف استان، دبیر شورا، دبیر کمیته انتخابات و دبیر شهرستان‌های آن شورا به عنوان عضو ثابت و اصلی تشکیل و نتایج نظر سنجی در اختیار این کمیته قرار خواهد گرفت.
قدیمی با تأکید بر اینکه نتایج نظر سنجی در حضور فرد کاندیدا قرائت خواهد شد گفت: برای اعلام نتایج نظر سنجی در هر حوزه، کمیته استانی با حضور رئیس یا رؤسای شورای شهرستان‌های تشکیل دهنده هر حوزه و کاندیدا‌هایی که از آن حوزه برای نظر سنجی معرفی شده بودند تشکیل جلسه می‌دهد و در حضور آن‌ها نتایج نظر سنجی اعلام می‌شود و اگر براساس نتایج نظر سنجی مشخص شود که افرادی رای آوری لازم را ندارند، طبق تعهدی که قبلاً اعلام کرده اند باید از ادامه حضور در عرصه انتخابات انصراف دهند.
معاون استان‌های شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در بخش پایان اظهارات خود با بیان اینکه فرصت معینی برای تجدید نظرسنجی برای برخی کاندیدا‌ها در نظر گرفته شده است، گفت: اگر در برخی حوزه‌ها احتمال دهیم که آرای یک یا دو کاندیدا نزدیک به هم می‌باشد و تجزیه و تحلیل نتایج نظر سنجی بیانگر این واقعیت باشد که ممکن است طی روز‌های آینده شاهد تغییر در آرای آن کاندیدا‌ها باشیم، نظرسنجی مجدد در آن حوزه و برای آن کاندیدا‌های خاص انجام می‌شود تا به نتیجه قطعی دست پیدا کنیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: تلاش ما این است که با نظرسنجی دقیق و علمی، به نتیجه مطلوب برسیم و ضمن امانت داری از نظر مردم، کسانی را در معرض رای نهایی مردم قرار دهیم که در نظرسنجی انجام شده مشخص شده است که مورد اقبال عمومی بوده اند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای ائتلاف نیروهای انقلاب جمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور طی سخنانی درباره آخرین اخبار پیرامون مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت ستاد انتخابات وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ۲۱ اردیبهشت ماه به‌صورت منسجم و هماهنگ با ۱۵ استان کشور شدت گرفته است.

* زمان برگزاری انتخابات

وی با اشاره به برگزاری مطلوب انتخابات در ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ عنوان کرد: عطف به ماده ۱۰ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی هر داوطلبی باید یک‌پنجمِ آرای صحیح را کسب کند تا در مرحله اول منتخب آرای ملت برای حضور در مجلس شورای اسلامی باشد و بر این اساس و بر پایه شمارش آرای مأخوذه در انتخابات ۱۱ اسفند پارسال نظر به اینکه در ۲۲ حوزه انتخابی نامزدان نتوانستند حدنصاب آرای مأخوذه را کسب کنند، ۹۰ نفر از آنان برای ۴۵ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون در مرحله دوم به رقابت خواهند پرداخت.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به برخی مناسبت‌ها از جمله عید فطر و برگزاری کنکور سراسری گفت: زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم با هماهنگی وزارت کشور و شورای محترم نگهبان مشخص شد که بنا بر هماهنگی‌های انجام‌شده روز ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به‌طور رسمی برای اخذ آرا از مردم اعلام شده است.

* حوزه‌های انتخاباتی مرحله دوم

اسلامی ۲۲ حوزه انتخابیه را برای مرحله دوم انتخابات مجلس به‌شرح زیر اعلام کرد: «تبریز، آذرشهر و اسکو»، «شبستر»، «میانه»، «پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز مغان»، «سمیرم»، «لنجان»، «کرج، اشتهارد و فردیس»، «تهران، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس»، «مشهد و کلات»، «بیرجند، درمیان، خوسف»، «آبادان»، «رامهرمز و رامشیر»، «خدابنده»، «زنجان و طارم»، «شیراز و زرقان»، «مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد»، «کرمانشاه»، «گنبدکاووس»، «خرم‌آباد و چگنی»، «قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی» و «ملایر» که در ۱۵ استان کشور قرار دارند.

وی افزود: در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در ۱۱ اسفند برگزار شد با هماهنگی شورای نگهبان در چهار حوزه اخذ رأی به‌صورت الکترونیکی انجام شد. در مرحله دوم از شورای نگهبان درخواست شد که در حوزه‌های انتخابی که بیش از یک نماینده از آن حوزه برای مرحله دوم باقی مانده‌اند و دارای تعدد کرسی است؛ انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: با موافقت شورای نگهبان و براساس این شاخص شاهد برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه جاری در تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به‌صورت الکترونیکی خواهیم بود. لازم به ذکر است در دو حوزه آبادان و ملایر در مرحله اول نیز انتخابات به‌صورت الکترونیک برگزار شد.

اسلامی تصریح کرد: با روند موفق انتخابات الکترونیک می‌توان این انتظار را داشت که انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نیز به‌صورت الکترونیکی در کشور برگزار شود.

* در شعب الکترونیکی تعرفه دستی وجود ندارد

وی در ادامه در رابطه با شعب دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: از آنجا که تعیین شعب براساس قانون به‌عهده هیئت‌های اجرایی است، طبق مکاتباتی که در این مورد با هیئت‌های اجرایی و فرمانداران انجام شده است، هیئت‌های اجرایی به این نظر رسیدند که در برخی از حوزه‌ها شاهد کاهش شعب اخذ رأی باشیم که در مجموع کمتر از دو هزار شعبه نسبت به دور قبل از شعب انتخاباتی کاسته شد.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: براین‌اساس ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۵ استان و ۲۲ حوزه انتخابیه وجود خواهند داشت. لازم به ذکر است کاهش شعب اخذ رأی در تمامی انتخابات گذشته که شاهد دور دوم بودند، معمول بوده است.

اسلامی تصریح کرد: در شعبی که انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود رأی‌گیری با تعرفه دستی انجام نخواهد شد و صندوق الکترونیکی در حکم تعرفه خواهد بود، با وجود این، در راستای پیش‌بینی موارد غیرمترقبه تعرفه‌های دستی در تمامی شعب از جمله شعب اخذ رأی الکترونیکی بارگذاری می‌شوند، همچنین ارسال ملزومات شعب تا پایان هفته جاری به اتمام خواهد رسید.

* زمان برگزاری انتخابات

وی تصریح کرد: بر اساس قانون، مرحله اول و دوم انتخابات تفاوتی در ساعات برگزاری ندارد. اخذ رأی رأس ساعت ۸ صبح روز جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و به‌مدت ۱۰ ساعت ادامه خواهد داشت. زمان اخذ رأی با تشخیص ستاد انتخابات و وزیر محترم کشور قابل تمدید است که در این صورت توسط ستاد انتخابات کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

* چهار مؤلفه راهبردی انتخابات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال ۱۴۰۲ درباره چهار مؤلفه راهبردی انتخابات (امنیت ـ رقابت ـ سلامت و مشارکت) عنوان کرد: هم ستاد انتخابات و هم وزارت کشور به‌طورکلی یک برنامه‌ریزی اصولی در تحقق این چهار راهبرد داشته‌اند و باید عنوان کرد مجموعه ارکان کشور در تحقق این چهار راهبرد به وزارت کشور کمک کردند. وزارت کشور به‌عنوان متولی و برگزارکننده انتخابات توانست در تمامی شاخص‌های چهارگانه کارنامه مطلوبی را به‌جای بگذارد.

اسلامی افزود: در بحث امنیت رسانه‌های داخلی و بین‌المللی شاهد بودند که هیچ‌گونه چالش امنیتی را در دور اول انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری شاهد نبودیم، این امر نشان‌دهنده همکاری مجموعه ارکان امنیتی کل کشور با وزارت کشور بود.

وی گفت: ناظران شورای نگهبان صحت انتخابات را در حوزه‌های مختلف مورد تأیید قرار دادند و روند بسیار سالم و سلامت انتخابات مورد تأیید قرار گرفت. در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیش از ۷۰ درصد داوطلبان توسط شورای محترم نگهبان تأیید شدند که توانست فضای رقابتی را برای حضور تمامی گروه‌ها و سلایق سیاسی پدید آورد، این امر در خروجی انتخابات یعنی نمایندگان منتخب مردم نیز قابل مشاهده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ابراز کرد: در مورد مشارکت هم می‌توان عنوان کرد با توجه به حضور بیش از ۲۵ میلیون نفر از واجدین شرایط که رقمی بیش از مشارکت‌کنندگان سال ۱۳۹۸ بود نمره قابل‌قبولی را باید برای مؤلفه مشارکت در انتخابات مرحله اول در سراسر کشور در نظر گرفت، بنابراین ما شاهد بودیم با توفیق الهی هر چهار مؤلفه تحقق یافته است و امیدواریم که در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز این مؤلفه‌ها محقق شوند.

* اعلام نتایج انتخابات

اسلامی با اشاره به تجربه مرحله اول انتخابات در حوزه‌های انتخاباتی الکترونیکی اظهار کرد: حدود یک‌ساعت پس از اتمام رأی‌گیری ما قادر به اعلام نتایج خواهیم بود. در تهران نیز با توجه به رقابت ۳۲ نامزد، انتخابات به‌صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد و خروجی صندوق‌های الکترونیکی سریع خواهد بود. خروجی این صندوق‌ها در اختیار نماینده فرماندار و نماینده هیئت نظارت (تأیید ناظر و مجری) قرار می‌گیرد و وارد دستگاه احراز می‌شود و پس از آن داده‌های دستگاه در ستاد انتخابات کشور قابل رؤیت است، ازاین‌رو فرآیند‌های انتخابات و اخذ رأی طولانی نخواهد بود.

وی گفت: قابل پیش‌بینی است که تا ابتدای روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه پس از پایان اخذ رأی‌گیری، نتایج انتخابات مرحله دوم مجلس در ۱۵ استان با تایید هیئت نظارت برسد و به‌طور رسمی اعلام شود.

* تبلیغات

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: نامزدان باید توجه داشته باشند که در این مرحله نیز شامل قوانین تبلیغات انتخاباتی خواهند بود.

اسلامی افزود: بر این اساس مانند مرحله پیشین سامانه شفافیت برقرار است و منابع دریافتی و هزینه‌های نامزدان باید در سامانه ثبت شوند، بر همین اساس پیامک‌هایی از ستاد انتخابات کشور برای ۹۰ نامزد انتخاباتی دور دوم ارسال شده است، همچنین بر اساس مذاکراتی که با صداوسیما انجام شده است مناظره‌های انتخاباتی در استان‌های مختلف پوشش داده می‌شود.

وی تصریح کرد: بازه تبلیغات از ساعت صفر بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه جاری شروع می‌شود و تا ۸ صبح روز ۲۰ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

* واجدین شرایط

سخنگوی ستاد انتخابات کشور در مورد واجدین شرایط شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: واجدین شرایطی که در حوزه انتخاباتی که به مرحله دوم کشیده شده است؛ اگر در مرحله اول انتخابات شرکت کرده باشند فقط می‌توانند در همان حوزه رأی دهند، اما افرادی که در مرحله اول انتخابات رأی نداده‌اند می‌توانند در هر کدام از حوزه‌های ۲۲ گانه شرکت کنند.

اسلامی افزود: بازه سنی برای شرکت در انتخابات ۱۸ سال است و بنابراین افراد متولد پیش از ۱۳۸۵/۲/۲۱ می‌توانند در انتخابات روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه شرکت کنند.

وی همچنین گفت: تشخیص اینکه افراد در مرحله اول در چه حوزه‌ای رأی داده‌اند از طریق دستگاه احراز هویت و سیستم‌های موجود در شعب اخذ رأی انجام می‌گیرد.

* اجلاسیه‌های مجلس دوازدهم و مجلس خبرگان رهبری

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اجرای دقیق زمان‌بندی مراحل مختلف انتخابات، اضافه کرد: وزارت کشور اهتمام ویژه دارد تا ان‌شاءالله ملت شریف ایران اسلامی شاهد برگزاری اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز اول خردادماه و برگزاری اجلاسیه دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز هفتم خرداد ماه امسال باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • آمادگی ۲۸۷ شعبه اخذ رأی در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان جنوبی
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • تدارک ۶۴۵ شعبه اخذ رأی برای دور دوم انتخابات
  • آغاز ضبط مناظره تلویزیونی کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی
  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • آغاز مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری از اوایل خرداد
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری اوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • مجلس دوازدهم شورای اسلامی و ششم خبرگان رهبری دراوایل خرداد آغاز می‌شوند
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد