Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین-راحله عبدالحسینی: پژوهش‌ها با نگاه موشکافانه و دقیق به موضوعات مختلف می‌پردازند که معمولاً آن دسته از پژوهش‌ها که تحقیقات میدانی در آنها وجود دارد کاربردی‌تر هستند. در حوزه سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری لزوم پژوهش‌هایی با رویکرد آلودگی‌ هوا با توجه به وضع وارونگی هوا و آلودگی هوای پایتخت بیشتر احساس می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«آرش حسینی میلانی» عضو کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر می‌گوید: «تاکنون پژوهش‌های پایه‌ای زیادی در حوزه خدمات شهری و محیط‌زیست انجام شده ولی جای خالی پژوهش‌های کاربردی دیده می‌شود. آلودگی هوا مهم‌ترین دغدغه ما در حوزه محیط‌زیست است.»

 امکان پژوهش‌ در حوزه محیط‌زیست و خدمات شهری چقدر فراهم است؟  
یکی از مشکلات ما در بحث پژوهش‌های مربوط به حوزه محیط‌زیست شهری این است که برخلاف حوزه‌های مهندسی یا شهری اطلاعات ثبتی کمتری داریم. هم دستگاه‌های متولی پارامترهای محیط‌زیستی را اندازه‌گیری نکرده‌اند و در بانک‌های اطلاعاتی منسجمی نوشته نشده و هم اینکه پارامترهای محیط‌زیستی پیچیدگی‌هایی دارند که اندازه‌گیری آنها هزینه‌بر است. به‌طور کلی در زمینه پژوهش‌های محیط‌زیستی در کشور مشکل داریم و پژوهش‌های محیط‌زیستی تا به حال به محیط طبیعی گرایش داشته‌اند. اما محیط شهری کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.  
در حالی که موضوعی مثل آلودگی هوا به شدت نیازمند پژوهش در محیط شهری است.  
خوشبختانه شهرداری در حوزه آلودگی هوا ۲ دهه است که ایستگاه‌های اندازه‌گیری و سنجش آلودگی هوا را فعال کرده و این داده‌ها آنلاین در اختیار پژوهشگران قرار می‌گیرد. از نظر داده‌های پایه در بخش آلودگی هوا پیشرفت خوبی داشته‌ایم.  
از دیدگاه شما اگر پژوهش‌هایی که با رویکرد آلودگی هوا انجام می‌شود به‌صورت منطقه‌ای باشد آیا به نتیجه بهتری می‌رسیم؟  
اکنون در بحث آلودگی‌هوا سنجش وضعیت خیلی خوب صورت می‌گیرد و می‌توانیم بین ادوار مقایسه کنیم. اما در بخش مدل‌سازی موضعی یا منطقه‌ای هنوز کار انجام نشده زیاد داریم. در حوزه طرح ترافیک جدید هم یکی از کمبودهای جدی توجه نکردن به بحث آلودگی هواست که پژوهش می‌تواند ایرادهای آن را برطرف کند. با مدل‌سازی‌های دقیق و صحت‌سنجی آن مدل‌ها اثرات طرح ترافیک بر آلودگی هوا را می‌توان تدقیق کرد. بنابراین در مقوله آلودگی هوا به اطلاعات منطقه‌ای نیاز داریم. چون مقایسه‌ها برای سیاستگذاری کفایت‌ نمی‌کند. تأکید کردیم که شرکت کنترل کیفیت هوا با کمک دانشگاه این کار را در دستور کار قرار دهد.  
در بحث فضای سبز پژوهش‌ها چطور به عرصه عمل درآمده‌اند؟  
در مقوله فضای‌سبز پژوهش‌های متعدد و مفصلی در قالب پایان‌نامه‌ها یا طرح‌های مختلف انجام شده‌است. ایستگاه میدانی یا تحقیقاتی که به‌صورت آزمایشی، داده‌های پژوهش‌ را در شهر تست کنند در شهر تهران جمع شده بود یا اصلاً وجود نداشت. در دوره جدید این ایستگاه‌های تحقیقاتی در حال ساخت است.  
ایستگاه‌های تحقیقاتی می‌تواند زیرساختی برای کاربردی شدن پژوهش‌ها باشد؟  
امیدواریم زیرساخت فراهم شود تا پژوهش‌ها و مطالعاتی که بخواهد در صحنه مدیریت شهری استفاده شود ابتدا از این طریق مورد آزمایش قرار بگیرد. پژوهش‌ها ۲ دسته هستند؛ کاربردی و پایه‌ای. وقتی می‌خواهیدگونه گیاهی جدیدی را معرفی کنید ابتدا باید در شهر تهران این‌گونه را تست و بعد آن را برای کاشت توصیه کنید. اما در شهر تهران با توجه به خلأ پژوهش، ‌گونه‌های گیاهی زیادی کاشته شده و به ثمر نرسیده است. این همان زیرساختی است که حوزه پژوهش فراهم می‌کند. در حوزه کتابخانه‌ای و جمع‌آوری‌گونه‌های فضای سبز موجود کارهای زیادی انجام شده ولی به‌صورت عملیاتی تست نشده‌است. به همین دلیل ممکن‌است مورد پذیرش پیمانکاران قرار نگیرد.  
چقدر از این پژوهش‌ها به صحن شورای اسلامی شهر می‌آید و بررسی می‌شود تا عملیاتی شود؟  
در سیاستگذاری به چندین طریق از پژوهش‌ها می‌توان بهره‌گرفت. یکسری پژوهش‌های پایه است. مرکز مطالعات شهرداری باید در مورد چنین پژوهش‌هایی مطالعات موردی انجام بدهد و این پژوهش را کاربردی کند. بهره‌مندی از پژوهش‌ها در شورای‌شهر به این بستگی دارد که کمیسیون مربوطه یا عضو شورا مسئله را به چه صورت تعریف می‌کند.  
شما در کمیسیون خدمات شهری و محیط‌زیست تجربه‌ای داشتید؟  
موضوعی را در حوزه باغ‌ها در کمیسیون خدمات شهری و محیط‌زیست مطرح کردم. در این‌باره به اطلاعاتی نیاز داشتم که مرکز مطالعات بر مبنای مطالعات و پژوهش‌ها پاسخ داد و در تصمیم‌گیری صحن هم تأثیرگذار بود. اگر شورا بتواند خوب مسئله خود را معرفی کند ظرفیت مطالعاتی و تحقیقاتی در شهرداری وجود دارد.  
پژوهش‌های حوزه خدمات شهری و محیط‌زیست به‌ترتیب اولویت چگونه دسته‌بندی می‌شود؟  
مسلماً آلودگی هوا اولویت دارد. چون دغدغه همه ماست. گام دوم بحث پسماند است که البته پژوهش‌ها در حوزه پسماند مقداری جنبه‌های مهندسی محیط‌زیست دارد. شاید نیازمند کمک‌های فنی‌ـ مهندسی باشد که از دانشگاه‌ها بگیریم و بعد از آن هم حوزه فضای سبز است.  
برگزاری این دوره جشنواره و جمع‌آوری پژوهش‌ها تا چه اندازه می‌تواند در تدوین طرح‌های خدمات شهری و محیط‌زیستی تأثیرگذار باشد؟  
خیلی زیاد. به‌خصوص اینکه ممکن است اکنون برخی از مسائل در شهر از نظر حمایت مغفول مانده باشد.  
به‌عنوان مثال چه طرح‌هایی؟  
 میراث طبیعی شهر تهران شامل‌گونه‌های گیاهی که باید محافظت شود مقوله مهمی است. در این مورد از پژوهش‌هایی که انجام شده است عقب هستیم. الان شهرداری از میراث طبیعی در حوزه شهری حمایت پژوهشی می‌کند. یعنی پژوهشگران را تشویق می‌کند که در این موضوع فعالیت کنند. در حوزه طرح ترافیک جدید یکی از کمبودهای جدی توجه نکردن به بحث آلودگی هواست که پژوهش می‌تواند ایرادهای آن را برطرف کند.

منبع:ویژه نامه شهرپژوه

کد خبر 471918 برچسب‌ها مجله شهر پژوه پژوهش شورای شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پژوهش شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۸۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی برای شناسایی اجساد بیایند

حماس خواستار اعزام تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی برای شناسایی اجساد مفقودین شد.

به گزارش مشرق و به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد با ادامه تلاش تیم‌های پزشکی برای یافتن اجساد شهدایی که توسط ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی اعدام شده و در گورهای دسته جمعی در بیمارستان ناصر در خان یونس دفن شدند، مجدداً از سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی ذی‌ربط می‌خواهیم تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی و تجهیزات لازم را برای جست و جوی مفقودین و شناسایی اجساد شهدا به نوار غزه اعزام کنند، به ویژه اینکه بیش از نیمی از ۲۹۲ جسدی که تاکنون در بیمارستان ناصر کشف شده‌اند، هویت آن‌ها مشخص نشده است.

در این بیانیه آمده است: ما بر ضرورت تشکیل فوری کمیته مستقل بین‌المللی برای تحقیق در مورد این جنایت وحشیانه تاکید داریم که روز به روز ابعاد تازه‌تری از آن مشخص می‌شود، از جمله کشف گورهای دسته جمعی شامل اجساد بیماران و مجروحان غیرنظامی و زنان و کودکان که مورد شکنجه وحشیانه قرار گرفتند، علاوه بر وجود نشانه‌هایی دال بر دفن زنده بعضی از آن‌ها.

حماس تاکید کرد که ما نسبت به چشم‌پوشی از این جنایات و ادامه سیاست حمایت از رژیم اشغالگر و سرپوش نهادن بر جنایات آن و مصون نگه داشتن جنایتکاران اسرائیلی از هرگونه مجازات هشدار می‌دهیم.

از سوی دیگر، با افزایش گمانه زنی‌ها در خصوص احتمال حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح انتقادات در محافل سیاسی از حمله مذکور افزایش یافته است.

در همین راستا اسرائیل زیو رئیس سابق شعبه عملیات رژیم صهیونیستی تاکید کرد: ورود به رفح منجر به تحقق پیروزی نخواهد شد. ترس من این است که این حمله به سلسله شکست‌های دیگری بیانجامد.

از سوی دیگر عیران عتسیون معاون سابق رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تصریح کرد: ورود به رفح از لحاظ راهبردی هیچ اهمیتی ندارد. این عملیات موفقیت آمیز نخواهد بود.

روز گذشته رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد چند تیپ از نیروهای لشکر ۹۹ ارتش این رژیم مجدداً به بخش‌های مابین جنوب و شمال نوار غزه بازگشتند تا جایگزین نیروهای تیپ موسوم به ناحال شوند.

رسانه‌های عبری در روزهای اخیر گفته‌اند که تیپ ناحال همان تیپی است که در حال آمادگی برای حمله به رفح است.

این در حالی است که در روزهای اخیر برخی از تیپ‌های ارتش رژیم صهیونیستی از برخی منطقه‌های غزه از جمله خان یونس خارج شده بودند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی آمار جدیدی را از تلفات نظامیان صهیونیست در نبردهای جاری در نوار غزه اعلام کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی اذعان کرد که در نبردهای ۲۴ ساعت گذشته میان مبارزان فلسطینی و نظامیان صهیونیست در نوار غزه ۱۱ نظامی صهیونیست زخمی شده‌اند.

همچنین ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست به دست مبارزان مقاومت فلسطین زخمی شده‌اند.

بر اساس اعلام ارتش رژیم صهیونیستی از مجموع این ۳۳۰۵ نظامی صهیونیست ۱۵۸۴ نفر در جریان حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه زخمی شده‌اند.

علاوه بر این ۲۴۷ نظامی صهیونیستِ زخمی‌شده در جنگ غزه همچنان تحت درمان هستند که حال ۲۴ نفر از آنان وخیم گزارش شده است.

گفتنی است این دست آمارها در حالی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی مطرح می‌شود که شمار دقیق نظامیان صهیونیست کشته و زخمی‌شده به دست مبارزان مقاومت در غزه بسیار فراتر از آمار اعلامی از سوی ارتش این رژیم است و رژیم صهیونیستی در تلاش است با پنهان‌داشتن شمار دقیق تلفات خود از فشارهای محافل سیاسی صهیونیستی و شهرک‌نشینان صهیونیست بگریزد و روی شکست‌های خود سرپوش بگذارد.

دیگر خبرها

  • حماس: تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی برای شناسایی اجساد بیایند
  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • تاکید دانش آموزان آبادان و خرمشهر بر حفظ زمین پاک
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کار بیایند
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • رضاییان: هواداران بیایند تا فولاد بماند