Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه تلویزیونی «بدون توقف» همزمان با نزدیک شدن به انتخابات مجلس در قسمت ۲۰۹ خود با حضور عباس سلیمی و عباس عبدی از پژوهشگران و فعالان رسانه به بررسی نقش مجلس و تضارب آرا پرداخت.

قدس آنلاین: برنامه تلویزیونی «بدون توقف» همزمان با نزدیک شدن به انتخابات مجلس در قسمت ۲۰۹ خود با حضور عباس سلیمی و عباس عبدی از پژوهشگران و فعالان رسانه به بررسی نقش مجلس و تضارب آرا پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدی در ابتدا با بیان اینکه تصویب برجام در مجلس، فرآیندی صوری بود، گفت: در آن برهه زمانی مجلس شورای اسلامی در مقامی قرار نداشت که بتواند برجام را تصویب نکند و به اعتقاد برخی‌ها رأی مجلس در خصوص برجام نیز بسیار ضروری نبود. از سوی دیگر شورای نگهبان با وجود عدم مطابقت برجام با قانون اساسی و شرع آن را تایید کرد که این امر نیز حاکی از عدم توانایی این شورا برای رد برجام دارد.

وی پذیرش و تصویب برجام را تصمیم نظام دانست و افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون دو تصمیم‌گیری مهم در کشور شامل پذیرش قطعنامه ۵۹۸  و دیگری برجام در کشور روی داده است و  تصویب برجام نیز تصمیم کلانی در مملکت بود که تنها رهبر معظم انقلاب قادر به تصمیم‌گیری در خصوص آن بودند. 

عبدی با اشاره به اینکه برجام یک معاهده نبود؛ بلکه تنها یک توافقنامه بود، تصریح کرد: برای پذیرش یک توافقنامه نیازی به تائید مجلس وجود نداشت و مجلس تنها از طریق کمیسیون امنیت ملی می‌توانست در این زمینه مشارکت کند.

این پژوهشگر در ادامه با بیان اینکه اهمیت برجام به مراتب از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ بیشتر بود، گفت: قطعا پذیرش این امر مهم در اختیار مقام معظم رهبری بوده است و اهمیت برجام نیز در نقضی است که پس از آن به وجود آمد و ایران بود که روح برجام را رد کرد. 

عبدی پذیرش دو جانبه ایران و نظام بین‌الملل را معنای روشن برجام دانست و افزود: غیر شفاف سخن گفتن درباره موضوعات مهم کشور ناشی از بزرگ شدن در سیستمی است که انسان‌ها را وادار به عدم شفافیت‌سازی می‌کند.

سلیمی دیگر مهمان برنامه نیز در واکنش به تصمیم‌گیری نظام در خصوص برجام اظهار کرد: سیاست نظام در آن برهه از زمان حاکی براین اصل بود تا با مذاکره، تحریم‌ها را از دوش ملت بردارد و سیاست کلان نظام کشور شامل روسای سه قوه و در رأس آنان، مقام معظم رهبری بر پذیرش این توافقنامه استوار بود.

وی با بیان اینکه  ورود به عرصه مذاکره برای تحریم‌ها قبل از روی کار آمدن دولت فعلی آغاز شده بود، گفت: دولت فعلی کشور با بهره‌گیری از این فضا، تمام بخش‌های مختلف کشور را درگیر این موضوع کرد و حال جامعه است که باید درباره عملکرد مثبت و یا منفی دولت در این حوزه قضاوت کند. 

سلیمی معتقد است که دولت در بحث برجام خوشبینانه عمل کرده است و در این مسیر، ضمانت‌های قابل پیگیری را از سوی آمریکا دریافت نکرده است که این موضوع نشان از دیدگاه خوش‌باورانه دولت نسبت به غرب می باشد.

وی با اشاره به اینکه تیم مذاکره‌کننده در حوزه برجام باید تشکیل شده از کارشناسان باشد، گفت: وجود برادر رئیس جمهور در تیم مذاکره‌کننده نه جنبه کارشناسی داشت و نه حتی ایشان به زبان انگلیسی تسلط داشتند و تنها حکم عامل فشار بودند. البته توجیه صورت گرفته در خصوص حضور ایشان حاکی از این موضوع بود که نتایج مذاکرات را به زبان سرخه‌ای به رئیس جمهور منتقل کنند.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: تمایل دولت بر این وجه بود که این مذاکرات هرچه سریعتر به توافق برسد تا از آن به‌عنوان برگ برنده استفاده کند که نتیجه این امر سبب ضعیف شدن تیم کارشناسی مذاکره‌کنندگان بود. البته در این مسیر عوامل بسیاری دخیل بودند و رهبر معظم انقلاب در این مسیر برا اساس واقعیت ‌ها عمل کرده است.

سلیمی خاطرنشان کرد: فعل و انفعالات کنونی دشمن نشان از حرکت رو به جلو و پیشرفت ایران در عرصه‌های مختلف دارد که رسانه‌های خود را به تب و تاب انداخته‌اند تا تحریکات فراوانی را در زمینه‌هایی مختلف ایران ایجاد کنند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عباس سلیمی نمین عباس عبدی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است

سید محمد حسینی معاون امور پارلمانی رئیس جمهور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به تعطیلی روز‌های هفته گفت: جزئیات لایحه به این صورت بود که به جز روز جمعه یک روز دیگر نیز باید تعطیل باشد. در کمیسیون اجتماعی مجلس نظرات مختلف بر سر تعطیلی پنجشنبه و یا شنبه وجود داشت. با توجه به اینکه عملا در تهران پنجشنبه‌ها تعطیل است نظر دولت بر تعطیل شدن پنجشنبه‌ها بود و بیشترین ارتباط هم با دنیا از طریق تهران است. همه وزارت خانه‌ها منتظر نظر مجلس هستند، اما دولت هم نظر رسمی خود را اعلام کرده است.

وی ادامه داد: دولت تا الان ۴۴ ساعت کاری را مبنا قرار داده بود، اما بعد پیشنهاد ساعت کاری دو ساعت و نیم را داد و بعد هم مجلس این ساعت را ۴۰ ساعت اعلام کرد که دولت هم با آن موافق است و حقوق افراد هم تغییری نخواهد کرد. اگر بخش خصوصی بخواهد اقدام خاصی انجام دهد مربوط به وزارت کار است.

حسینی افزود: در دولت دهم بحث‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه تعطیلی ما از همه جا بیشتر است، اما بعد از بررسی دیدیم که چنین موضوعی صحت ندارد و تازه اگر تعطیلی ما در هفته دوروز باشد تازه میتوان گفت که با برخی از کشور‌ها یکی هستیم. حتی ساعات کاری ما نسبت به برخی ازکشور‌ها بیشتر است. مردم علاوه بر کار زندگی خود را نیز دارند مخصوصا ما که تاکید بر ارتباط با خانواده داریم این تعطیلات کمک کننده است. حتی در دوران کرونا که ساعات کاری کم بود گاهی بازدهی بیشتری داشتیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش خواهد یافت؟
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد
  • با کاهش ساعات اداری حقوق افراد کاهش نخواهد داشت/ ساعات و روزهای کاری ما نسبت به برخی از کشورها بیشتر است
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • نظر دولت در مورد روز تعطیلی جدید/ معاون رئیسی: پنجشنبه‌ها عملا تعطیل است، نمی‌دانم چه شده که عده‌ای می‌گویند شنبه تعطیل باشد