Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-جان‌بابایی گفت: در زمینه جذب گردشگر سلامت رقابت مطرح نیست و بیمارستان‌ها می‌توانند با یک یا چند شرکت تسهیل‌گر همکاری کنند.

قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، صبح امروز در مراسم نشست مشترک رؤسای بیمارستان‌های دارای مجوز IPD و شرکت‌های تسهیل‌گر که در سالن امام جواد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: ایران در زمینه گردشگری سلامت نسبت به کشورهایی مانند ترکیه و هند دچار عقب‌ماندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: جایگاه ما از نظر دسترسی بهتر از ترکیه و هند است اما متأسفانه از تمام ظرفیت‌ها استفاده نکرده‌ایم و یکی از نگرانی‌های ما نبود ساماندهی در حوزه گردشگری سلامت است؛ زیرا دلالان در این حوزه، صنعت گردشگری ایران را تحت تأثیر قرار داده‌اند.

جان‌بابایی بیان کرد: دلال پروری حیثیت پزشکی ما را می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد از این رو باید آیین‌نامه‌های بیشتری در زمینه فعالیت شرکت‌های تسهیل‌گر و جذب گردشگر سلامت تدوین کنیم.

او بیان کرد: در حال حاضر صنعت بیمارستان‌ها در زمینه جذب گردشگر بهتر از قبل شده است و یکی از اقدامات بزرگ وزارت بهداشت جذب تعداد زیادی بیمار بین‌المللی است.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شرکت‌های تسهیل‌گر موانع جذب گردشگر سلامت را از میان بر‌می‌دارند، ادامه داد: تلاش ما این است که بیمارستان‌های خصوصی فعالیت بیشتری در زمینه جذب گردشگر سلامت داشته باشند.
لزوم پیگیری روند درمان بیماران بین‌المللی

جان‌بابایی افزود: برای رونق گردشگری سلامت در بیمارستان‌ها باید هر یک از این مراکز درمانی دارای یک مدیر پروژه باشند. پزشکان متخصص در کار پزشکی کارآمد هستند اما ممکن است در زمینه جذب گردشگر تخصص لازم را نداشته‌ باشند.

او ادامه داد: یکی از موضوعات مهم پیگیری مشکلات بیماران پس از ترخیص در خروج آن‌ها از ایران است؛ اگر بیماران بین‌المللی با پزشکان خود در ارتباط باشند تبلیغی برای پزشکی ما محسوب می‌شود و باعث افزایش جذب گردشگران سلامت خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: یکی از مشکلات ما در زمینه جذب گردشگر سلامت مربوط به دوران قبل از پژوهش در بیمارستان‌ها است و معتقدم که هر یک از بیمارستان‌ها باید دارای یک سایت رسا و گویا باشد تا دستاوردهای حوزه پزشکی به خوبی در فضای مجازی نشان داده شود.

جان‌بابایی با اشاره به اینکه برخی از گردشگران سلامت به خاطر فرد خاصی به کشور مسافرت می‌کنند، ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در بحث گردشگری سلامت مسئله آموزش گردشگری است که در این میان شرکت‌های تسهیل‌گر نقش مهمی در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی دارند و معتقدم که این شرکت‌ها باید نقش استارت‌آپی در زمینه جذب گردشگر بین‌المللی داشته باشند.

او ادامه داد: به دلیل آموزش نادرست ممکن است کشور دچار آسیب شود، بیمارستان‌های خصوصی محدودیت‌های مراکز درمانی بخش دولتی را ندارند و به همین دلیل نقش بهتری در حوزه گردشگری سلامت می‌توانند در کشور ایفا کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات مهم الکترونیکی کردن داده‌ها و ارسال آن برای گردشگران سلامت است تا بتوانند اطلاعات پزشکی خودشان را در جای دیگری استفاده کنند و نباید اطلاعات را به صورت کاغذی در اختیار آنان قرار دهیم.

جان‌بابایی ادامه داد: با ایجاد دفاتری در خارج از کشور و شرکت در تمام کنگره‌های بین‌المللی می توانیم پزشکی کشورمان را به دیگران معرفی کنیم و این موضوع یکی از راه‌های جذب بیشتر گردشگر سلامت است.

او ادامه داد: در زمینه جذب و پذیرش بیمار بین‌المللی رقابت اصلا مطرح نیست و معتقدم که بیمارستان‌ها می توانند یک شرکت تسهیل‌گر داشته باشند یا با چند شرکت در زمینه پذیرش بیمار بین‌المللی همکاری کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در زمینه جذب گردشگر سلامت بیمارستان‌ها می‌توانند در قالب یک کنسرسیوم در این زمینه فعالیت کرده و با شرکت‌ در تمام سمینارهای بین‌المللی به خصوص کنگره‌های کشورهای همسایه دستاوردهای پزشکی را به دیگران معرفی کنند.

جان‌بابایی یادآوری کرد: امروزه برخی از پزشکان در خارج از کشور بیمار را ویزیت می‌کنند که این موضوع تأثیر زیادی در تبلیغ دستاوردهای پزشکی ما ندارد و بهتر است همکاران بیمار را در خارج از کشور در زمینه ارائه خدمات سرپایی ویزیت کنند.
سخت‌گیری بیشتر بیمارستان‌ها در زمینه اعتبار بخشی ویژه گردشگری سلامت

در ادامه مراسم عسگری مدیر کل مراکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان گفت: امروزه تحریم‌ها بسیاری از حوزه‌ها را نشانه گرفته که موضوع گردشگری سلامت می‌تواند باعث ارزآوری خوبی برای کشورمان در این شرایط شود.

مدیر کل مراکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان ادامه داد: دلالان و سواستفاده کنندگان در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی می‌توانند آبروی نظام پزشکی ما را خدشه‌دار کنند. باید در زمینه جذب گردشگر سلامت و رونق این صنعت فعالیت بیشتری داشته باشیم.

عسگری تأکید کرد: وزارت بهداشت در زمینه ارتقا بخشی و اعتباربخشی گردشگری سلامت سخت‌گیری بیشتری انجام می دهد تا این کار باعث پذیرش بیشتر بیماران بین‌المللی در کشور شود.

او گفت: ما از نظر درمان و علم پزشکی از بسیاری از کشورها برتر هستیم و انتظار می‌رود که در حوزه گردشگری سلامت اقدامات بهتری انجام شود.

مدیر کل مراکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان گفت: موضوع توریسم درمانی با گردشگری عادی متفاوت است و ما باید از ظرفیت‌ها استفاده بهینه را در زمینه پذیرش بیماران بین‌ا‌لمللی انجام دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان

برچسب ها: وزارت بهداشت ، گردشگر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت بهداشت گردشگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز درباره انگ اجتماعی

 در سال‌های دور، روی پوست بدن برده‌های سیاه پوست و مجرمان داغ گذاشته می‌شد تا نسبت به سایر افراد متمایز باشند و این نشانه‌گذاری در لغت لاتین "انگ (Stigma) " گفته می‌شود! انگ اجتماعی هرگونه نگرش منفی، پیش‌داوری و تعصب یا باور‌های غلط مرتبط با ویژگی‌ها یا شرایط خاص افراد جامعه مثل ویژگی ظاهری، محل سکونت و بیماری روانی و جسمی در جامعه را شامل میشود! به طور کلی این نگرش‌ها، رفتار افراد جامعه را با فردی که گرفتار نوعی انگ اجتماعی است تعیین می‌کند.

از اینکه بگم بیماری روانی دارم، می‌ترسم

در این بین از برچسب گذاری‌ها، بیش از نیمی از افراد مبتلا به بیماری روانی برای اختلالات خود کمکی دریافت نمی‌کنند. آنها اغلب از رفتار و برخورد متفاوت دیگران و یا از این که شغل‌شان را از دست بدهند می‌ترسند! برای همین از درمان خودداری می‌کنند یا آن را به تعویق می‌اندازند. این به این دلیل است که انگ، تعصب و تبعیض علیه افراد مبتلا به بیماری روانی همچنان یک مشکل است. مهم نیست که چقدر آشکار و یا پنهان باشد و یا در چه ابعادی باشد این می‌تواند آسیب‌زا باشد!

حقایقی در مورد انگ، تعصب و تبعیض

انگ اغلب ناشی از عدم درک یا ترس است. بازنمایی نادرست یا گمراه کننده رسانه‌ای از بیماری روانی در هر دوی این عوامل نقش دارد. بررسی مطالعات در مورد انگ نشان می‌دهد که اگرچه عموم ممکن است ماهیت پزشکی یا ژنتیکی یک اختلال سلامت روان و نیاز به درمان را بپذیرند، اما بسیاری از مردم هنوز دیدگاه منفی نسبت به مبتلایان به بیماری روانی دارند.

انگ عمومی شامل نگرش‌های منفی یا تبعیض‌آمیز است که دیگران ممکن است در مورد بیماری روانی داشته باشند. انگ ساختاری بیشتر سیستمی است و شامل سیاست‌های دولت و سازمان‌های خصوصی است که عمدا یا ناخواسته فرصت‌ها را برای افراد مبتلا به بیماری روانی محدود می‌کند. به عنوان مثال می‌توان به بودجه کمتر برای تحقیقات بیماری روانی یا خدمات بهداشت روان کمتر نسبت به سایر مراقبت‌های بهداشتی اشاره کرد. انگ نه تنها مستقیماً بر افراد مبتلا به بیماری روانی تأثیر می‌گذارد، بلکه بر نزدیکان از جمله اعضای خانواده‌ای که از آنها حمایت می‌کنند، هم اثرگذار است.

انگ، اختلاف اجتماعی می‌سازد!

کلیشه‌ها و پیش‌داوری‌ها در بسیاری از نقاط باعث شدند افراد مبتلا به بیماری روانی، خطرناک، بی‌کفایت، مقصر اختلال خود، غیرقابل پیش‌بینی، نالایق و خودسرزنشگر محسوب شوند. علاوه بر آن با تبعیض، کارفرمایان ممکن است آنها را استخدام نکنند، صاحبخانه‌ها ممکن است به آنها اجاره ندهند و سیستم مراقبت‌های بهداشتی ممکن است استاندارد کمتری از مراقبت ارائه دهد. انگ بیماری روانی جهانی است. گزارشی در سال ۲۰۱۶ در مورد انگ ننگ به این نتیجه رسید که "هیچ کشور، جامعه یا فرهنگی وجود ندارد که افراد مبتلا به بیماری روانی ارزش اجتماعی مشابهی با افراد بدون بیماری روانی داشته باشند. "

تاثیرات مخرب انگ اجتماعی بر مردم

انگ و تبعیض علائم و احتمال درمان را بدتر می‌کند؛ کاهش امید، عزت نفس پایین‌تر، افزایش علائم روانپزشکی، مشکلات در روابط اجتماعی، کاهش احتمال ماندن در درمان و مشکلات بیشتر در کار از جمله این علائم است. بی میلی به دنبال کمک یا درمان و کاهش احتمال ماندن در درمان، ایزوله‌سازی اجتماعی، عدم درک خانواده، دوستان، همکاران یا دیگران، فرصت‌های کمتر برای کار، مدرسه یا فعالیت‌های اجتماعی یا مشکل در یافتن مسکن و قلدری، خشونت فیزیکی یا آزار و اذیت، این باور که هرگز در چالش‌های خاص موفق نخواهید شد یا نمی‌توانید وضعیت خود را بهبود بخشید از دیگر اثرات مضر انگ در اجتماع است.

انگ می‌تواند بر خانواده و دوستان تأثیر بگذارد

اعضای خانواده و دوستان که اغلب کمک و حمایت اساسی برای افراد مبتلا به بیماری روانی ارائه می‌کنند، می‌توانند انگ را تجربه کنند. آنها ممکن است ننگ را درونی کنند و خود را سرزنش کنند، یا ممکن است ترس داشته باشند که مردم آنها را به خاطر ایجاد بیماری یکی از عزیزانشان سرزنش کنند یا خانواده را از نظر اجتماعی طرد کنند. این انگ می‌تواند باعث کاهش حمایت عاطفی، انزوای اجتماعی و بی میلی به مراقبت از خویشاوندان شود.

انگ در محل کار

کارمندان با استرس‌های شغلی-زندگی، مسائل خانوادگی، نگرانی‌های مالی، مشکلات روابط یا نگرانی‌های قانونی، مقابله می‌کنند. یک نظرسنجی ملی در سال ۲۰۲۲ از انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) نشان داد که انگ سلامت روان هنوز یک چالش بزرگ در محل کار است. حدود نیمی (۴۸درصد) از کارگران می‌گویند که می‌توانند صریح و صادقانه در مورد سلامت روان با سرپرست خود صحبت کنند که این نسبت از ۵۶درصد در سال ۲۰۲۱ و ۶۲درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته است.

راه‌های کاهش انگ

به گزارش وب گاه تبیان، شناخت یا تماس با فرد مبتلا به بیماری روانی یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش انگ است. افرادی که صحبت می‌کنند و داستان‌های‌شان را به اشتراک می‌گذارند می‌توانند تأثیر مثبتی داشته باشند. وقتی کسی را می‌شناسیم که بیماری روانی دارد، کمتر ترسناک و واقعی‌تر و قابل ملموس می‌شود. بر اساس نظرسنجی ملی حدود چهار نفر از هر ۱۰ نوجوان گفتند که به دنبال افرادی با نگرانی‌های سلامت مشابه بوده‌اند. بسیاری از افراد مشهور مانند دمی لواتو، دواین "راک" جانسون، مایکل فلپس، تاراجی پی هنسون و لیدی گاگا داستان‌های خود را در مورد چالش‌های سلامت روان به طور عمومی به اشتراک گذاشته‌اند و بحث را بسیار بیشتر به رسانه‌های عمومی و گفتگو‌های روزمره آورده‌اند. جوانان به دنبال اطلاعات و این داستان‌های شخصی آنلاین هستند.

اقدامات فردی برای کاهش انگ

اتحاد ملی در مورد بیماری روانی (NAMI) پیشنهاداتی را برای کمک به کاهش انگ بیماری روانی ارائه می‌دهد:

علناً در مورد سلامت روان صحبت کنید، مانند اشتراک‌گذاری در رسانه‌های اجتماعی

به خود و دیگران با به اشتراک گذاشتن حقایق و تجربیات آموزش بدهید

از زبان آگاه باشید، به مردم یادآوری کنید که کلمات مهم هستند

برابری بین بیماری‌های جسمی و روانی را تشویق کنید - با نحوه رفتار آنها با فرد مبتلا به سرطان یا دیابت مقایسه کنید

نسبت به افراد مبتلا به بیماری روانی ابراز همدردی کنید

در مورد درمان صادق باشید - درمان سلامت روان را عادی کنید، درست مانند سایر درمان‌های مراقبت‌های بهداشتی.

به رسانه‌ها اطلاع دهید که وقتی از زبان تحقیرآمیز استفاده می‌کنند و داستان‌های بیماری روانی را به شیوه‌ای انگ‌زننده ارائه می‌کنند

توانمندسازی را به جای شرم انتخاب کنید - "من با انتخاب یک زندگی قدرتمند با ننگ مبارزه می‌کنم. برای من این به معنای مالکیت زندگی و داستانم است و از دادن اجازه به دیگران برای دیکته کردن من به خودم یا احساس من در مورد خودم، امتناع می‌کنم. "

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • رقابت ساره جوانمردی با ستارگان مطرح پاراتیراندازی جهان
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • اولین بانوی المپیکی تاریخ ورزش آذربایجان‌غربی چگونه مطرح و به پاریس رسید / استقبال در بدو ورود به ارومیه
  • اولین سهمیه تاریخ ورزش بانوان آذربایجان‌غربی چگونه مطرح و به المپیک رسید / استقبال از بدو ورود به ارومیه
  • ظرفیت بالای مرکزی در زمینه پزشکی و تجهیزات درمانی
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود
  • پذیرش ۸ هزار بیمار در مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی لرستان
  • حل مشکل جمع آوری و حمل زباله از منطقه گردشگری امامزاده شیخان علی آباد کتول