Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر حسن زائری‌لطف امروز در «نشست سراسری مدیران فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور» ضمن تسلیت شهادت سردار قاسم سلیمانی و همچنین در گذشت تعدادی از هم‌وطنانمان در حادثه هواپیمای اوکراینی گفت: اعتقاد دارم که در هر فصل مدیران فرهنگی باید تجربیات و نقطه نظرات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند تا از تجربه‌های همدیگر استفاده بیشتری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزاری نشست مدیران و کارشناس‌های فرهنگی را افزایش سرمایه اجتماعی و فرهنگی دانست و گفت: متاسفانه تمام افراد خودشان را در حوزه فرهنگ صاحب صلاحیت و علامه دهر می‌دانند ولی در اجرای برنامه‌های فرهنگی تنها مدیران فرهنگی هستند که مورد انتقاد قرار می‌گیرند.

وی گفت: مدیران فرهنگی مستقیماً با دانشجویان سروکار دارند و اگر نتوانند این حوزه را به خوبی مدیریت کنند، تبدیل به حوزه‌ای چالش‌زا خواهد شد. دانشجو و خرد دانشگاهی در اجرای برنامه‌های فرهنگی اهمیت زیادی دارد چرا که دانشجویان افراد باهوشی هستند و با آگاهی و نگرش باز اتفاقات را رصد می‌کنند.

کانون‌های غیرفعال تعیین تکلیف شوند

زائری‌لطف با اشاره فعالیت دانشجویان در نهادهای دانشجویی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۴۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در کشور داریم که در زمینه کانون‌ها، تشکل‌ها، انجمن‌های علمی و... فعال هستند. امروز ۷۰۰ کانون در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور داریم اما بسیاری از آن‌ها غیرفعال هستند که درحال حاضر باید کانون‌های غیرفعال تعیین تکلیف شوند.

رسالت علمی و ترویجی انجمن‌های علمی را فعال کنیم

وی فرهنگ را عرصه تعیین کننده در سطح دانشگاه‌ها دانست و گفت: نباید کسانی را که در عرصه‌های دیگر توانایی کافی ندارند را در حوزه فرهنگ به کار بگیریم. فرهنگ حوزه حساس و چالش‌زایی است. هم اکنون ۱۲۱۳ نشریه در دانشگاه‌ها داریم که از این میان ۸۰۰ نشریه فعال هستند. همچنین ۱۷۰۰ انجمن علمی در کشور داریم که ۱۲ انجمن آن کشوری است اما کمتر یافته‌ها و دستاوردهای آن‌ها به جامعه علمی معرفی شده است. علیرغم شرایط خوبی که در انجمن‌های علمی داریم باید رسالت علمی و ترویجی انجمن‌های علمی را فعال کنیم.

سرپرست اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت درباره اخذ مجوز پنج مجمع تخصصی کشوری کانون‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: با همکاری خوبی که بین نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت وجود دارد درخواست ۱۳ مجمع تخصصی کانون‌های فرهنگی داشته‌ایم که پنج مجمع تاکنون مجوز دریافت کرده‌اند و امیدوار هستیم در ماه‌های آینده بتوانیم فعالیت کشوری چند کانون دیگر را مصوب کنیم و انتخابات کانون‌ها را در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کنیم.

فعالیت فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند نقشه راه

وی عمیق‌تر و کیفی‌شدن فعالیت‌های فرهنگی را مهمترین دستور کار این حوزه دانست و گفت: خوشبختانه وضع فعالیت فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مناسب است اما نیازمند نقشه راه مدونی است. در همین راستا در معاونت فرهنگی و دانشجویی کارهای خوبی در دست اقدام است.

رونمایی از سامانه جامع فعالیت‌های فرهنگی در سال آینده

سرپرست اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت ابراز امیدواری کرد: پروژه کارتابل فرهنگی یا سامانه جامع فعالیت‌های فرهنگی در سال آینده به ثمر برسد. تاکنون ۱۰ فرآیند این سامانه آماده شده و پس از بازبینی در حوزه‌های دانشجویی و معاونان و مدیران فرهنگی امیدواریم در سال آینده رونمایی شود. این سامانه کمک می‌کند تا تمام دانشجویان از رویدادهای فرهنگی در دانشگاه‌های مختلف آگاه شوند. علاوه بر اینکه کارتابل فرهنگی زمینه صرفه‌جویی در زمینه تبلیغات سنتی را به همراه خواهد داشت.

زائری‌لطف با اشاره به تدوین تقویم فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور درجهت توانمند کردن فعالیت‌های مدیران و کارشناسان فرهنگی، اظهار داشت: امیدواریم در سال آینده یازدهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ با کیفیت بهتر و با مشارکت بیشتر دانشجویان برگزار کنیم. تاکید می‌کنم که به هیچ عنوان، هیچ فعالیت فرهنگی را تعطیل نمی‌کنم و تمام فعالیت‌ها بدون استثنا و با توان بیشتری پیگیری می‌شود.

مدیران فرهنگی در این نشست به مباحثی چون بودجه فرهنگی، بازنگری آیین‌نامه‌های فرهنگی، احیای کار دانشجویی دبیران کانون‌ها، عدالت در اجرای برنامه‌های فرهنگی و... اشاره کردند. نشست دو روزه مدیران فرهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی در روزهای ۲۸ و ۲۹ دی‌ماه در محل سالن همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.

کد خبر 4828468

منبع: مهر

کلیدواژه: معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کانون های دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه ها قاسم سلیمانی دانشگاه آزاد اسلامی سقوط هواپیما دانشجویان دانشگاه تهران سردار سلیمانی دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه های علوم پزشکی منصور غلامی آزمون استخدامی دانشگاه پیام نور سازمان سنجش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۹۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • وضعیت بلاتکلیف بیمارستان مهرگان مشهد
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی
  • فعالیت تخصصی کانون‌های مساجد آذربایجان غربی در حوزه جمعیت و جوانی
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • یازدهمین سمینار آنالیز هارمونیک و کاربردها در سنندج آغاز شد
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد