Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم افتتاح کتابخانه و موزه زنده‌یاد نادر ابراهیمی، نویسنده، شاعر و فیلمساز جمعه‌شب ۲۷ دی در خانه شعر و ادبیات منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد برگزار شد.

در این مراسم همسر نادر ابراهیمی، سید محمد حسین حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد، مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، مهدی قزلی رئیس بنیاد شعر و ادبیات داستانی، حسن فتحی کارگردان، سید احمد محیط طباطبایی و سایر فعالان فرهنگ و هنرحضور داشتند و به سخنرانی پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجازی در این‌مراسم پس ابراز همدردی شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، سقوط هواپیما اکراینی و سیلی که جنوب کشور را در بر گرفته افتتاح کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی در خانه شعر و ادبیات را گام مؤثری در زمینه بهبود هنر و ادبیات معاصرِ ایران دانست و گفت: نادر ابراهیمی را همگان نویسنده‌ای خردمند، متعهد، ژرف‌اندیش و انقلابی می‌دانند. در سال‌های پر شور نهضت اسلامی مردم ایران از یکسو در عرصه مبارزات مردمی نقشی پر رنگ داشت و از سوی دیگر به عنوان آموزگار، نویسنده و فعال حوزه کودک و نوجوان، تلاشی مجدانه در جهت تربیت کودکان و نوجوانان ایرانی بر اساس آموزه‌های انقلابی کرد.

وی افزود: وقتی بنا شد در خانه شعر و ادبیات، جایی بسازیم برای پاسداشت مفاخر فرهنگی و ادبی ایران و نمایش میراث مادی و معنوی به یادگار مانده از ایشان، نادر ابراهیمی نخستین شخصیت فرزانه ادبی است که در ذهن متواتر می‌شود.

مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد گفت: این کتابخانه برای عموم مردم خواهد بود و به‌زودی می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد به‌عنوان قلب فرهنگی و گردشگری پایتخت ایران، مفتخر است در ابتکاری جدید با همراهی خانواده زنده‌یاد نادر ابراهیمی، میزبانی کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی را در خانه شعر و ادبیات بر عهده بگیرد. در این‌مجموعه با ایجاد فضایی جدید و طراحی نوین با بهره‌مندی از نزدیک به ۴۰۰۰ کتاب موجود در کتابخانه شخصی نادر ابراهیمی، کتابخانه تخصص شعر و ادبیات تأسیس کرده است.

حجازی همچنین درباره بازسازی فضای موزه ابراهیمی گفت: ضمن بازسازی فضای اتاق آن نویسنده نامی، میراث علمی، ادبی، لوح‌های افتخار و جوایز ملی و بین‌المللی، دست نوشته‌های کتب و تحقیقات، کتاب‌های حاشیه‌نویسی شده، فیلم‌ها و نسخ اول کتب ایشان به‌عنوان موزه در کنار کتابخانه گشایش خواهد یافت. این‌اتفاق، آغازی خواهد بود برای توسعه چنین مجموعه‌هایی در مراکز فرهنگی، هنری، علمی و دانشگاهی کشور و البته شروع جریانی است در خانه شعر و ادبیات تا بتواند با استفاده از ظرفیت آفرینی کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی؛ جریانی را که او در عرصه ادبیات ایجاد کرده، ادامه دهد و این مجموعه محلی برای گردهم آیی صاحبان قلم و شکل‌گیری رخدادهای ادبی و هنری در شهر تهران باشد.

در ادامه این‌مراسم احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: نادر ابراهیمی از جمله نویسندگانی بود که در بسیاری از حوزه‌ها دستی داشت و عشق‌اش به ایران ستودنی بود. ادبیات نادر بسیار به اوضاع جامعه نزدیک بود. جوهر هر فردی در آثار او دیده می‌شود و از نادر هر چه آثار هنری منتشر می‌شد ادا نبود و از ذات او می‌جوشید.

وی همچنین گفت: تجربه‌های شغلی نادر ابراهیمی باعث شد آثاری که خلق می‌کند، رنگ و بوی مردم را بدهد. او آمیخته با مردم این سرزمین بود. در ادبیات معاصر ما، کمتر نویسنده یا شاعری پیدا می‌شود که چون ابراهیمی ابوالمشاغل بوده باشد و این تجربه‌ها را طی کرده باشد. ابراهیمی با مردم آمیخته بود.

مسجدجامعی با بررسی دیدگاه نادر ابراهیمی نسبت به ایران نگاه این نویسنده را با کسی مانند اخوان ثالث متفاوت دانست و گفت: ایران ابراهیمی، همین ایران، همین مردم و همین سرزمین است. در روایت‌های خودش هم جغرافیا، آداب و رسوم و قوانین همین‌جا را می‌گوید. یعنی ایرانی که می‌گوید، نقطه‌چین نیست؛ بلکه ایرانی است که ما در آن زندگی می‌کنیم، نفس می‌کشیم، به آن عشق می‌ورزیم و در کنار مردم آن هستیم و کیست که اگر چنین ایرانی مورد تهاجم قرار گیرد، دست روی دست بگذارد.

وی در پایان سخنانش خواستار آن شد تا مستندی درباره نادر ابراهیمی ساخته شود و آغازی باشد برای ساخت مستندهایی برای هنرمندان معاصری که آثار ماندگاری خلق کرده‌اند.

در بخش دیگر این‌نشست قزلی با اشاره به نخستین شماره همشهری داستان که مربوط به ۱۰ سال پیش می‌شد و آن را به نادر ابراهیمی اختصاص دادند، گفت: در اولین شماره مجله همشهری داستان، با افتخار جلد را به نام نادر ابراهیمی زدیم و با افتخار زیر آن نوشتیم: «مرگ ماه در شب چهارده» و با وجود مخالفت‌های اولیه اما دیدیم که اتفاقاً تصمیمی درستی در این باره گرفته شد. نادر نویسنده بود و تمام عمر خود را به نوشتن گذراند. هرچقدر از آثار این نویسنده بزرگ بگذرد بیشتر قدر آن را خواهیم دانست. نادر ابراهیمی در همان زمان نگارش آثارش شناخته شد؛ مثلاً جلال آل‌احمد کتابش را امضا کرده، سیمین دانشور در آمریکا راجع به او صحبت کرده و داریوش مهرجویی یکی از کتاب‌های او را به زبان دیگری برگردانده بود. بنابراین نادر ابراهیمی مانند جلال آل‌احمد این شانس را داشت که در دوره خودش، فرد شناخته شده و محترمی شود و هرچه که پیش برویم، این احترام بین اهالی واقعی حوزه ادبیات، بیشتر خواهد شد.

فرزانه تهرانی مقدم همسر نادر ابراهیمی نیز در بخشی از این‌مراسم با اشاره به تلاش‌های خود در ۱۵ سال اخیر گفت: پس از سال‌ها تلاش و مشقت فراوان برای آنکه بتوانم آثار نادر را در جایی حفظ کنم و موفق نشده بودم طی یک مصاحبه‎ای به این موضوع اشاره کردم که اگر فکری به حال آثار همسرم نشود آنها را یک جا در حیاط خانه به آتش می‌کشم. در نهایت تصمیم بر آن شد تا موزه و کتابخانه نادر در محلی که در خانه شعر و ادبیات در نظر گرفته شده بود طراحی و تأسیس شود به این امید که افراد بیشتری با آثار و زندگی همسرم آشنایی پیدا کنند.

افشین علاء، شاعر، نویسنده و فعال حوزه کودک هم سخنران دیگری بود که در زمینه فعالیت‌های کودک نادر ابراهیمی گفت: میان هنرمندان، نویسندگان، شاعران و تمامی کسانی که در عرصه فرهنگ کار می‌کنند، باید به‌طور مضاعف قدردان آن‌هایی باشیم که بخشی از کار خود را به کودکان هم اختصاص می‌دهند و به‌طور تخصصی و حرفه‌ای در این زمینه کار می‌کنند. نمونه آن هم کم است و مخصوصاً در دهه‌های اخیر عده کمی پرچم‌دار آن هستند؛ نادر ابراهیمی از جمله آن‌ها است.

در پایان این مراسم، کتابخانه و موزه نادر ابراهیمی توسط فرزانه تهرانی مقدم به همراه مدیرعامل منطقه فرهنگی گردشگری عباس‌آباد و عضو شورای شهر تهران افتتاح شد.

کد خبر 4828467 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: نادر ابراهیمی اراضی عباس آباد کتابخانه سردار سلیمانی گردشگری ترجمه ادبیات رایزنی فرهنگی میراث فرهنگی کتاب و کتابخوانی سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تجدید چاپ دونالد ترامپ نشر مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دفاع مقدس مرکز فرهنگی شهر کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۶۳۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج

 

تابناک _ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم(ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

رهبر انقلاب اسلامی حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ‌ذکر پروردگار به عنوان «منشاء حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی»، نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ‌ جای دیگر نیست مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی اکرم(ص)؛ وگرنه بازار و اجناس در همه‌جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته‌ی بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگی دارد.

ایشان نادیده گرفتن تفاوت‌های ملیتی، مذهبی و قومی را مقدمه لازم وحدت دانستند و افزودند: اجتماع عظیم،‌ یکدست و یک‌شکل پیروان همه مذاهب و فرق اسلامی از همه ملیت‌ها، نمود بارز وجه سیاسی-اجتماعی حج است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ضرورت عبور از تفاوت‌ها و مسائل تفرقه‌انگیز مخصوص حج نیست و در آیات متعدد قرآن بر وحدت و همدلی مسلمانان تاکید شده است.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه فریضه حج باید مشحون از نام مبارک حضرت ابراهیم و تعالیم آن پیامبر بزرگ باشد، برائت از دشمنان دین خدا را از جمله تعالیم ارزشمند ابراهیمی خواندند و گفتند: از ابتدای انقلاب، برائت یک رکن جاری در حج بوده است اما امسال و با توجه به حوادث عظیم و عجیب غزه که بیش از همیشه چهره خون‌آشام مجموعه‌ی برخاسته از تمدن غربی را آشکار کرده است، حج امسال به صورت ویژه حج برائت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حوادث کنونی غزه را شاخصی ماندگار برای تاریخ دانستند و افزودند: حملات وحشیانه سگ هار صهیونیستی از یک طرف و مقاومت و مظلومیت مردم غزه از طرف دیگر در تاریخ می‌ماند و راه را به بشریت نشان می‌دهد که بازتاب شگفت‌انگیز و بی‌سابقه آن در جوامع غیرمسلمان و دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشورهای دیگر، از نشانه‌های این تاریخ‌سازی و شاخص‌سازی است.

ایشان در تبیین وظیفه امت اسلامی در قبال فجایع غزه در فرصت حج ابراهیمی، به نمونه‌های متعدد قرآنی از سیره حضرت ابراهیم(ع) اشاره کردند و گفتند: ابراهیم(ع) جزو پیامبرانی است که دل رئوف و بسیار مهربانی دارد اما همین پیامبر الهی در مقابل دشمنان ظالم و ستیزه‌گر به شدت اظهار برائت و به صراحت اعلام دشمنی می‌کند.

رهبر انقلاب با اشاره به آیات قرآنی که دوستی با دشمنان ستمگر را هم کاملاً نهی می‌کند، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خواندند و افزودند: اگر کمک آمریکا نبود آیا رژیم صهیونیستی قدرت و جرأت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان را داشت؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: عامل قتل مسلمانان و آواره کردن آنها و پشتیبان آن، هر دو ظالم هستند و طبق صریح قرآن اگر کسی با آنها دست دوستی بدهد او نیز ظالم و ستمگر و مشمول لعنت خداوند است.

ایشان با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، رویکرد ابراهیمی به حج یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را ضروری‌تر از همیشه خواندند و گفتند: بر این اساس حجاج ایرانی و غیر ایرانی باید بتوانند منطق قرآنی در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمانده و نمی‌ماند اما اگر دست‌های قوی ملتها و دولتهای اسلامی به کمک و همراهی بیاید، حالت رقت‌بار ملت فلسطین ادامه پیدا نخواهد کرد.

ایشان با تشکر از خدمات و فعالیت‌های بعثه و سازمان حج و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در برگزاری حج، خطاب به آنان تأکید کردند: برای آسایش حجاج ایرانی و انجام حج مبرور و مقبول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که فاصله بین وضع موجود و مطلوب برطرف شود.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سخنانی، شعار حج امسال را «حج؛ قرآن‌محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» خواند و گفت: حج ابراهیمی بستری برای تعلیم خودسازی و همچنین مبارزه با طواغیت بیرونی و دفاع از مظلومان است.

آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر ایرانی به حج امسال، از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در زمینه افزایش کیفیت خدمات بهداشتی، اسکان، تغذیه و حمل و نقل و همچنین راه‌اندازی عمره مفرده پس از ۹ سال توقف و امکان بهره‌مندی مشتاقان زیارت خانه خدا گزارش داد.

دیگر خبرها

  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • پیشنهاد تمدید باشگاه قطری به لژیونر ۳۷ساله ایرانی
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است
  • جمهوری اسلامی؛ عصر شکوفایی ادبیات اقوام/ شیرنوایی نابغه ای که ناشناخته مانده است
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • نویسنده ادبیات نوجوان باید مخاطب را با توانمندی هایش آشنا کند