Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جلسات و محافل ــ طی این سال‌ها نبود یک طرح ملی منسجم، تمرکز بیشتر امور بر روی مراکز استان‌ها، تبلیغات گسترده برای فعالیت مؤسسات قرآنی، کم‌توجهی به اساتید پیشکسوت در شهرهای مختلف و نبود یک آسیب‌شناسی، اغلب جلسات سنتی و خانگی قرآن را به تعطیلی کشانده است.

با توجه به گزارش‌ها و مشاهداتی که از استان‌ها به دست آمده، در رابطه با حال و روز جلسات سنتی قرآن در منازل، حسینیه‌ها و مساجد باید اذغان کرد که امروز با یک دغدغه و نگرانی مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که به برخی از شهرها وارد می‌شویم، مشاهده می‌کنیم که جلسات قرآن رو به انحلال است و این یک خطر است. برای مثال، استان ایلام، یک جلسه آموزش قرآن مناسب با یک استاد و مربی ممتاز ندارد و چنین وضعیتی در استان کردستان نیز مشهود است. البته برادران اهل تسنن در این استان و یا استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان در زمینه قرآن فعال هستند، ولی سؤال اینجاست که چرا حداقل یک یا چند جلسه قرآن همراه با مربیان ممتاز قرآن در این مناطق وجود ندارد؟ چرا در استانی مانند خوزستان که یک استان قاری‌خیز و حافظخیز است، سازوکاری برای حمایت از اساتید وجود ندارد؟

لازم است تا مراکزی که تاکنون برای دریافت بودجه‌های قرآنی عضو این کمیسیون و آن کمیته می‌شوند، نیم‌نگاهی به استان‌ها و مراکز محروم داشته باشند. این مناطق، پتانسیل بسیار قوی دارند که اگر به آن‌ها ورود نشود، قطع به یقین سرمایه‌های اصلی را از دست داده‌ایم.

این نکته مهمی است که صرف ایجاد مؤسسات قرآنی نمی‌تواند ضامن پیشرفت اهداف قرآنی در کشور باشد. مسئولان امور قرآنی باید به رونق جلسات سنتی نیز اهتمام ورزند و جلسات را به مؤسسات متصل کنند. امروز متأسفانه این اتصال وجود ندارد و در بسیاری از این استان‌ها مؤسسات قرآنی حتی آشنایی اجمالی با اساتید قرآن ندارند.

در این زمینه لزوم اجرای برنامه‌ها و احیانا طرح‌های ملی و جشنواره‌های قرآنی که جنس مردمی دارد، می‌تواند یک راهکار باشد تا قرآنیان دیگر مناطق و استان‌ها نیز این امید را پیدا کنند که به ایشان نیز بها داده شده و فعالیت‌های قرآنی ایشان نیز در اقصا نقاط کشور دیده می‌شود.

برگزاری جشنواره تلاوت‌های مجلسی که امسال در اغلب استان‌ها برگزار شد، باعث شد تا بیشتر به این قبیل مشکلات پی ببریم. لذا ضروری است تا مسئولان قرآنی کشور در نهادهای مختلف هم و غم خود را معطوف مناطق محروم کنند تا امید در بین قرآنیان استان‌های مختلف کشور شکل گیرد و نسبت به اجرای برنامه‌های اثرگذار اقدام کنند.

باز در پایان این نوشتار بر این نکته تأکید می‌شود که متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل تمرکز برنامه‌های قرآنی در مراکز استان‌ها و توجه بیشتر به مؤسسات قرآنی، جلسات سنتی قرآن که بعضاً سال‌ها در شهرها و مناطق مختلف برگزار می‌شود، مورد غفلت واقع شده و بیم آن وجود دارد که جلساتی که چند دهه از برپایی آن‌ می‌گذرد در معرض تعطیلی قرار گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی خطر انحلال جلسات سنتی قرآن استان ها قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان گفت:این کارگاه چه به منظور آشنایی و استفاده بهینه از سامانه جامع امور قرآنی با حضور مدیران موسسات قرآن و عترت استان برگزار شد. امین درخشان افزود: یکی از نکات برگزاری این کارگاه ساماندهی و بسط و گسترش نظام‌مند امورات قرآنی در استان بوده است به نوعی یک سامانه راهبر و پشتیبان برای موسسات قرآن و عترت می‌تواند گام و نقش بسزایی در این زمینه ایفا نماید. درخشان اظهار داشت:این چنین برنامه‌هایی می‌تواند شروع یک جریان سازی قرآنی در استان و به تبع آن کشور باشد و به نوعی رصد مسائل قرآنی در سطح کلان می‌تواند گام مهمی برای تحقق مسائل قرآنی و تصمیم‌گیری‌های کلان برای متولیان و مروجان امورات قرآنی درجامعه باشد. رئیس گروه قرآن و عترت هم گفت: در این کارگاه ضمن اشاره به اینکه سامانه حمد می‌تواند چتر مناسبی برای افراد قرآنی باشد و از این طریق بیمه فعالان قرآنی، ساماندهی کلاس‌های قرآن، ارائه تسهیلات، بهره‌مندی اتحادیه‌هاو تشکل‌های قرآنی و همچنین هیئت‌های رسیدگی به صدور مجوز‌های قرآنی می‌تواند نقطه قوتی برای متولیان وجامعه قرآنی باشد. مصلحی افزود :تقویت و هدایت فعالیت‌های موسسات قرآن عترت سراسر کشور منوط به توجه ویژه مسئولان و در ادامه مدیران موسسات قرآن و عترت سراسر کشور به این سانه می‌باشد.  درپایان مدیران موسسات به بیان مشکلات خود در سامانه حمد اشاره کردند.

دیگر خبرها

  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • مردم نمی‌دانند در چه حوزه‌هایی وقف کنند