Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو هیأت مدیره سازمان بورس گفت: بعد از اجرای قوانین جدید بازار پایه فرابورس، ‌۶ شرکت از این بازار درخواست پذیرش در بازارهای اصلی ارائه کردند.

حسن امیری در مورد اجرای قوانین جدید بازار پایه در فرابورس گفت: قوانین بازار پایه اصلاح شد و رنگ‌بندی شرکت‌ها در این بازار که به سه رنگ، قرمز، نارنجی و زرد تقسیم شده بودند، باعث شد به این امر کمک کند که شرکت‌های حاضر در بازار پایه به شفافیت روی بیاورند و توجه سهامداران بازار به مسئله شفافیت شرکـت‌ها جلب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شرکـت‌هایی که در بازار پایه در تابلوهای رنگی قرار داشتند، کم کم به سمت شفافیت‌ بالاتر حرکت کرده و ظرف چند هفته گذشته ۶ شرکت از بازار پایه درخواست پذیرش گرفتند که به شرکت‌های پذیرفته شده در بازار اصلی تبدیل شوند. تقاضای این شرکت‌ها در جلسات هیأت پذیرش به صورت ویژه بررسی شده است.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس در مورد تعداد سهامداران بورس تهران گفت: در حال حاضر ۱۰ میلیون کد سهامداری در کشور وجود دارد و در دو سال گذشته استقبال خوبی از سوی بخش خصوصی به بازار سرمایه صورت گرفته است. هم از نظر حجم معاملات و هم از نظر تعداد معاملات سهامداران حقیقی رشد کرده است و در برخی از روزها معاملات سهامداران حقیقی از معاملات حقوقی‌ها هم بهتر شده است.

امیری افزود: گاهی تا ۶۰درصد معاملات بورس را افراد حقیقی تشکیل می‌دهند و ۴۰ درصد بقیه مربوط به معاملات شرکت‌های حقوقی بورسی است، البته در مورد سهام هر شرکت و روزهای معامله ممکن است، این ارقام تغییر پیدا کند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا تعداد کمی از شرکت‌های موجود در کشور در بورس حاضر شده‌اند، گفت: البته انتظار نیست که همه شرکت‌های کشور در بورس حاضر شوند، در دنیا هم این گونه نیست، یعنی میلیون‌ها شرکت در کشورهای توسعه یافته وجود دارند، در حالی که تعداد شرکت‌های حاضر در بورس این کشورها صدها هزار شرکت است، یعنی همه شرکت‌ها وارد بورس نمی‌شوند.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس تأکید کرد: حضور شرکت‌ها در بورس بستگی به تقاضای خود شرکت‌ها دارد، هر شرکتی که متقاضی باشد و تقاضای حضور در بورس را ارائه کند، تقاضای او بررسی می‌شود، اما نکته مهم این است که درصدی که شرکت‌های بورسی از تولید ناخالص داخلی کشور یعنی جی‌دی‌پی دارند، باید افزایش پیدا کند.

امیری گفت: اقدام دیگری که توسط سازمان بورس انجام می‌شود، این است که برخی از شرکت‌های متقاضی نمی‌خواهند، در بورس پذیرش شوند، اما برای افزایش شفافیت اطلاعات خود را مطابق ماده ۶ قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ که الزام به شفافیت شرکت‌ها دارد، به سازمان بورس منعکس می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر ۴۵۰ شرکت از این طریق اطلاعات مالی خود را در اختیار سازمان بورس قرار می‌دهند و از طریقه سامانه کدال، اطلاعات ناشران بورسی در اختیار ذی‌نفعان و مردم قرار می‌گیرد.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس همچنین در مورد زمان عرضه سهام عدالت در بورس گفت: برای عرضه سهام عدالت منتظر مصوبه مجلس هستیم و هر وقت مجلس تصویب کند و نحوه آزادسازی سهام عدالت را مشخص کند، آن موقع مشخص می‌شود که با چه ساز و کاری سهام عدالت در بورس عرضه شود.

امیری گفت: براساس مصوبه مجلس مشخص خواهد شد که سهام عدالت به صورت ای‌تی‌اف یعنی صندوق قابل معامله بورسی و یا به صورت عادی آزادسازی شود که اگر مجلس تصویب کند، زیرساخت آن هم برای ارائه در بورس مشخص می‌شود.

وی همچنین در مورد معاملات الگوریتمی بورس گفت: این روش کمک به سرمایه‌گذاران می‌کند که تصمیم‌گیری مناسبی انجام دهند و توصیه می‌کنیم کسانی که اولین بار می‌خواهند وارد بورس شوند، به جای خرید سهام یک شرکت سبد سهام خریداری کنند و اگر دانش لازم را ندارند دوره‌های تخصصی بورس را بگذرانند و تا حد امکان پرتفوی سهام خود را متنوع کنند.

 فارس

برچسب ها: بورس ، شرکت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بورس شرکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند؛ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد

مراسم واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی برگزار شد.

در این مراسم علاوه بر رضا درویش و علی خطیر مدیران دو باشگاه پرسپولیس و استقلال، مسئولان فدراسیون فوتبال حضور داشتند.

بر این اساس ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵ درصد) انتقال پیدا کرد.

۱۰ درصد سهام دو باشگاه نیز پیش‌تر به هواداران واگذار شده بود. طبق اعلام وزیر ورزش قرار است ۵ درصد باقی‌مانده سهام دو باشگاه نیز به زودی به پیشکسوتان واگذار شود.

مالکیت مشترک سرخابی‌ها که در اختیار وزارت ورزش بود مشکل اصلی دو باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا به شمار می‌رفت.

دیگر خبرها

  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند/ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • پرسپولیس و استقلال رسماً واگذار شدند؛ سهم پیشکسوتان؛ ۵ درصد
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل