Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، دکتر موسی حاجیانی ضمن بررسی شهرسازی و نظم هندسی در شهر و ارتباط آن با میزان جرم و جنایت در مناطق حاشیه نشین گفت: یکی از راه‌های موثر این است که این آشفتگی هندسی و عدم الزام استانداردها و سرانه پایین خدمات در این مناطق بهبود پیدا کند. این درحالیست که این موضوع در مناطق حاشیه نشین شهری مغفول مانده و فقط حداقل‌ها رعایت شده و این اصلا مناسب نیست و آنچنان نظمی مشاهده نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه مناطق حاشیه نشین نظم هندسی موزونی ندارند و معمولا سرانه خدمات شهری نیز در آنها پایین است، افزود: این بی‌نظمی، عدم انتظام شهری و عدم اختصاص سرانه سبب می‌شود میزان بزه کاری و جرم در این مناطق به نسبت فضاهایی که شرایط مطلوب تری دارند، بالاتر باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه هارمونی فضا، انضباط و رعایت استانداردهای شهری، مسائل هندسی، سازه‌ای و ساختمانی و فرم‌های کالبدی تاثیر مستقیمی بر میزان جرم و جنایت در این محیط‌ها دارد، اظهار کرد: اگر در این حیطه ساماندهی صورت بگیرد قطعا از میزان اتفاقات ناگوار، از جمله جرم و جنایت در این مناطق کاسته خواهد شد.

وی به نوع ساختار در مناطق حاشیه‌نشین اشاره کرد و گفت: چون که این مجموعه‌های حاشیه‌ای به صورت کلونی رشد می کنند و از قبل طرح هادی یا مدونی برایشان وجود ندارد ساماندهی شان پس از ساخته شدن سخت است و بهتر است قبل از اینکه این اتفاق بیفتد برنامه‌های رشد و توسعه‌ای این نوع مناطق را مدون کنیم.

حاجیانی ادامه داد: چون در غیر این صورت باید به شیوه‌های سخت متوسل شویم تا این کار را انجام دهیم. اما می‌توانیم با قانونمند کردن توسعه ساخت و ساز و نظارت بیشتر فنی و مهندسی روی این مسائل کاری کنیم که حداقل این نوع مناطق با یک شرایط مطلوب و مطابق استانداردهای ملی و بین المللی رشد کنند.

وی با اشاره به اینکه نهادهای بسیاری در این زمینه تاثیر گذار هستند، عنوان کرد: عمده بار مسئولیت روی شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است که برای این نوع شهرها نظم هندسی مشخصی را تعیین می‌کنند.

این کارشناس بافت شهری افزود: شهرداری‌ها ارگان‌هایی هستند که نظم هندسی را پیاده‌سازی کرده و حوزه گسترش شهر را تعیین می‌کنند. سازمان‌هایی مثل نظام مهندسی و شرکت‌های مهندسی که در حوزه ساختمان و شهرسازی و رشته‌های مرتبط با آن فعالیت می‌کنند هم نیروی فنی هستند که طراحی و نظارت بر توسعه و ساخت و ساز هندسی در مناطق حاشیه نشین را می‌توانند کنترل کنند و بهبود دهند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران دانشگاه بافت شهری شرایط مطلوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست

به گزارش خبرنگار مهر، علی بابایی، صبح شنبه در جلسه بازآفرینی شهری کرمان، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت بافت تاریخی شهر کرمان به عنوان سرمایه‌ای مادی و معنوی افزود: بازسازی و بهسازی فضای شهری و ارتقای سطح خدمات عمومی از جمله اقداماتی است که باید در بافت‌های فرسوده انجام شود.

وی، با بیان اینکه ارتقا شرایط کیفی زندگی در سکونت گاه‌ها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها، توسعه و بهبود زیرساخت‌ها، تأمین خدمات شهری و امکان زندگی بهتر برای شهروندان، از جمله نیازهای شهر کرمان می‌باشد تصریح کرد: ساماندهی و احیای بافت فرسوده در کرمان که مساحت قابل توجهی دارد، نیازمند همکاری و هم افزایی فرمانداری، شهرداری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی و دستگاه‌های خدمات رسان است.

علی بابایی، ضمن تاکید بر مزیت گردشگری بافت تاریخی شهری گفت: این مناطق از ظرفیت مطلوبی در جهت تأمین مسکن نیز برخوردار می‌باشند.

وی، همچنین با مطلوب دانستن پروژه‌هایی که اخیراً در میدان ارگ و اطراف آن اجرا شده است افزود: بازسازی بافت تاریخی شهر کرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگر است که نیازهای مردم از قبیل پارکینگ، معابر، انشعابات و خدمات شهری در آن لحاظ شود.

کد خبر 6089952

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • بازسازی بافت تاریخی شهرکرمان نیازمند طرحی کارشناسی و آینده نگراست
  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند