Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان با انتقاد از رها شدن بازار داخل و توجه بیش از اندازه به صادرات گفت: این خطای استراتژیک بنیادی است که خیلی از دولتمردان در چند دهه گذشته به هوای صادرات، بازار بزرگ ۸۵ میلیون نفری کشور را رها کرده اند. ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۲ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد خوش چهره گفت: اینکه گفته شود یک کشوری خودکفاست و می تواند همه چیز خود را تولید کند شاید در دنیا چنین کشوری وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بالاخره اصولی در اقتصاد وجود دارد که بعضی از کشورها مزیت ها و امکاناتی دارند در بخش های کشاورزی، خدماتی، صنعتی و غیره که بقیه کشورها فاقد این مزیت ها هستند.

وی اظهارداشت: آنچه که قانون اساسی، مقام معظم رهبری و خیلی از دلسوزان نظام می گویند حرف اینکه اقتصاد کشور نباید اقتصاد آسیب پذیر ناشی از وابستگی باشد.

این اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: وابستگی تبعات منفی زیادی دارد و به عنوان خط قرمز نه در ایران بلکه در تمامی کشورهای دنیا مطرح است.

وی افزود: برای مثال کشور ژاپن به شدت وابسته به انرژی خاورمیانه به خصوص خلیج فارس است البته سعی می کند این وابستگی را کاهش دهد و اگر بتواند قطع کند.

خوش چهره بیان داشت: برای کاهش وابستگی به انرژی سبد انرژی ایجاد شده است که در این سبد انواع و اقسام انرژی از قبیل اتمی، بادی، خورشیدی و غیره وجود دارد منتها چون انرژی های فسیلی تجدیدناپذیر ارزان تر است در حال حاضر بیش از 85 تا 90 درصد انرژی دنیا از محل نفت و گاز تامین می شود.

وی ادامه داد: اصل کاهش وابستگی از اصولی است که کشورهای دنیا این مهم را پذیرفته اند و تلاش دارند وابستگی های خود را به نوعی کاهش داده یا قطع کنند.

این اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: اشتباهی که دولتمردان و اهالی خانه ملت طی دو تا سه دهه گذشته در کشور داشته اند این است که برون نگر باشند و به همین دلیل در بازارها بیشتر به دنبال صادرات کالا و خدمات هستند چون فکر می کنند مزیت های صادراتی خیلی زیاد است و دیده اند که بخش زیادی از کالا و خدمات کشورهای پیشرفته صنعتی دنیا سالانه روی ریل صادرات قرار می گیرد اما مسیر طی شده بلوغ را چون ندیده اند به شدت معتقدند کشور باید برون نگر باشد.

وی افزود: این در حالی است که استراتژی های موفق و منطقی در دنیا و همینطور سازمان های مثل یونیدو و آنکتاد که متولی امر توسعه در جهان هستند که برخی از توصیه های این سازمان ها خوب و نسبت به برخی از توصیه های آنان باید هوشیار بود اینکه هر کشوری اقتصاد ملی خاص خود را دارد یعنی اقتصاد خاص خود متناسب با جغرافیای سیاسی، جفرافیای اقتصادی، کارکرد، فرهنگ و ... این طور نیست که همه کشورها قطب را به فرض آمریکا قرار دهند و بعد بگویند اگر به این کشور وابسته شدند دیگر هیچ مشکلی نخواهند داشت.

این اقتصاددان و استاد دانشگاه می گوید: برخی ها تصور می کنند رشد و توسعه کشور باید به شدت وابسته به آمریکا، اروپا و غیره باشد به هیچ وجه چنین چیزی نیست بلکه باید نگاه ها بیشتر به مزیت ها و ظرفیت های داخل کشور معطوف شود.

وی افزود: ایران با بیش از 85 میلیون نفر جمعیت در کشورهای منطقه خاورمیانه جزء جمعیت های بالا محسوب می شود.

خوش چهره اظهارداشت: برای مثال جمعیت کشور قطر در حال حاضر با احتساب افراد مهاجر 600 هزار نفر، بحرین 700 هزار نفر، کویت دو میلیون نفر که 900 هزار نفر جمعیت خودی و بقیه نیروهای کار سایر کشورها هستند.

وی ادامه داد: این خطای استراتژیک بنیادی که خیلی از دولتمردان در چند دهه گذشته به هوای صادرات بازار بزرگ 85 میلیون نفری کشور را رها کرده اند بطوری که 95 درصد چای مملکت در حال حاضر از خارج تامین می شود در حالیکه اگر مسئولان درون نگر بودند بدون شک کشور با رفع مشکلات می توانست در این حوزه خودکفا شود.

این اقتصاددان و مدرس دانشگاه گفت: جدا از این 90 درصد روغن نباتی، 50 درصد برنج، بطور متوسط در یک دوره 10 ساله بین 40 تا 50 درصد گندم، انواع و اقسام میوه از خارج به کشور وارد می شود در حالیکه در همه این بخش ها کشور ایران دارای مزیت است.

وی افزود: صنعت نساجی و پوشاک زمانی دومین صنعت اشتغالزا در کشور بود اکنون ظرفیت تولید این واحدها زیر 25 درصد است.

خوش چهره اظهارداشت: مسئولان باید به معنای واقعی از تولید داخلی حمایت کنند و به یک معنا به ظرفیت های داخلی تکیه و درون نگر باشند.

وی ادامه داد: بدون شک با نگاه به درون بسیاری از مشکلات واحدها تولیدی و تولید کنندگان در کشور برطرف خواهد شد چون نگاه درون نگر نیست مملکت در حوزه های مختلف از جمله تولید، اشتغال و بسیاری موارد دیگر با مشکلات و چالش های زیادی دست وپنجه نرم می کند.

خوش چهره گفت: در حال حاضر نرخ سود تسهیلات برای حوزه تولید بسیار بالا و کمرشکن است و بسیاری از تولید کنندگان با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور توان بازپرداخت اقساط وام ها را ندارند.
 وی افزود: فشار مالیاتی در ایران ابتدا بر روی قشر حقوق بگیر و بعد تولید است به عبارتی سوادگری، دلالی، واسطه گری و قاچاق کالا از قلمروی مالیاتی در امان هستند.

این اقتصاددان و استاد دانشگاه یادآورشد: تمامی این موارد ناشی از عوارض نگاه برون نگر ناپخته است اگر نگاه ها درون نگر باشد خیلی مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، رونق تولید، رشد اقتصادی و غیره با همین نگاه برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

R1012122/P/S7,77,78/CT12 واژه های کاربردی مرتبط صادرات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صادرات صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳

گروه پاکشوما همچنین در مراسم روز ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ از دو محصول جدید خود رونمایی کرد که این محصولات در دسته گروه محصولی تهویه مطبوع قرار گرفته است. - اخبار بازار -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، گروه تولیدی و صنعتی پاکشوما با طرح های متنوع فروش اعتباری و فروشگاهی، متناسب با شرایط جامعه و نیاز بازار مانند طرح های اعتباری کالانو، بهین کارت سپه، رفاه کالا و ... 10.2 درصد افزایش تولید و 11.7 درصد افزایش فروش نسبت به فروردین سال 1402 را داشته است.

گروه پاکشوما همچنین در مراسم روز 28 فروردین 1403 از دو محصول جدید خود رونمایی کرد که این محصولات در دسته گروه محصولی تهویه مطبوع قرار گرفته است.

کولرگازی جدید هوشمند با عنوان Breez مجهز به تکنولوژی IOT یا همان اینترنت اشیا و محصول دیگر خود تصفیه هوای سری GIGA مناسب خانه های در ابعاد متوسط می باشد این محصولات به دلیل استفاده از فناوری یون ساز و همچنین فیلترهای دولایه می تواند هوای محیط را ضدعفونی کند. این هوشمندسازی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی نیز می‌گردد.

شرکت پاکشوما یکی از بزرگترین شرکت های تولیدی و پیشرو در صنعت لوازم خانگی، سرمایه گذاری های بزرگی را در این صنعت انجام داده است که علاوه بر تامین نیازهای بازارهای داخلی سیاست های توسعه و بازار صادراتی کشورهای خلیج فارس، آسیای میانی و آفریقا را در دستور کار خود قرار داده است.

دیگر خبرها

  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • کارگران بازوان توانمند اقتصاد کشور هستند
  • حمایت استاندارد ایلام از رشد تولید در استان
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • افزایش ۱۱.۷ درصد فروش پاکشوما در فروردین ۱۴۰۳
  • کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی