Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنجلا دیوان از کارشناسان سی ان ان در نوشتاری با این مضمون که ماموریت ایالات متحده در عراق می تواند پایانی تحقیرآمیز برای واشنگتن داشته باشد ضمن اینکه این خروج، باعث بیشتر شدن قدرت ایران در منطقه خواهد شد، افزود: دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده علیرغم وعده هایش برای پایان دادن به جنگ های پرهزینه در خاورمیانه، نیروهای خود را از عراق بیرون نکشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به مصوبه اخیر پارلمان عراق و تاکید مقامات عالی این کشور بر ضرورت خروج آمریکایی ها، ممکن است واشنگتن مجبور به خروج از عراق شود و این یک پیروزی بزرگ برای ایران خواهد بود.

این گزارش می افزاید: در واقع پس از ترور سردار سلیمانی به دست آمریکا، نمایندگان پارلمان عراق، جایی که در آن جناح ها و گروه های قدرتمند سیاسی و مردمی روابط ناگسستنی با تهران دارند، فرایندی را برای پایان دادن به حضور نیروهای خارجی در این کشور آغاز کرده اند.  

«در عین حال، برخی کارشناسان بر این باور هستند که خروج ایالات متحده از عراق می تواند مشکلاتی در پی داشته باشد. ممکن است داعش دوباره فعال شود و  همزمان ایران هم قادر خواهد بود نفوذ خود را در بغداد گسترش دهد.»

در گزارش سی ان ان آمده است: از زمان حمله آمریکا در سال ۲۰۰۳، تهران و واشنگتن برای نفوذ در عراق وارد رقابت شدند و تاکنون ایران پیروز این میدان بوده است. راهبرد مداوم و منسجم تهران؛ چیزی که واشنگتن فاقد آن است به ایران این امکان را داده تا حضور خود را در تار و پود عراق امروزی و در لایه های مردمی در این کشور جای دهد. این کشور در سالهای جنگ و اشغال(توسط نیروهای امریکایی) سرمایه گذاری بسیاری در عراق کرده و ضمن همراه شدن با گروه های مردمی و سیاسی عراق، این کشور را به مقصد بزرگ صادراتی خود بدل کرده است.

«به دلیل همین پیوندها، تصمیم پارلمان عراق برای کنار آمدن با ایران پس از حمله به سلیمانی تعجب آور نیست. در واقع به نظر می رسد ترور سردار سلیمانی تاثیر معکوس داشته و به نفع ایران تمام شده چراکه احتمالا منجر به خروج ایالات متحده از منطقه می شود.»

«فاوز گرجز» استاد روابط بین الملل دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن در این خصوص گفت: ایران اکنون تأثیرگذارترین کشور حاضر در عراق است و در صورت خروج ایالات متحده، قدرت آن بیش از پیش خواهدشد.

گرجز تاکید کرد: با خروج ایالات متحده این شبهه پیش می آید که ترامپ علی رغم لفاظی ها، هیچ راهبردی برای خاورمیانه ندارد و در پایان هم بساط خود را جمع می کند و می رود.

از سوی دیگر اجبار به خروج از عراق، پایانی حقارت بار برای ماموریت طولانی ایالات متحده در عراق خواهد بود؛ ماموریتی که صدها میلیارد پول مالیات دهندگان آمریکایی را در این راه صرف کرده و جان هزاران سرباز آمریکایی را گرفته است.

در این میان مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا هرگونه خروج از عراق را انکار کرده اما خاطرنشان کرده است که امکان کاهش شمار نیروهای آمریکایی حاضر در این کشور وجود دارد.  

از سوی دیگر، هدف آمریکا در این کشور عربی بارها و بارها به دلیل نداشتن راهبرد مشخص، تغییر کرده و ابهامات بسیاری به وجود آورده است و از همین رو مقامات عراقی از این دوگانگی به تنگ آمده اند.

پمپئو در تلاش است تا این پیام را به مقامات عراق ارسال کند که ایالات متحده برای نبرد با داعش در عراق مانده، اما اظهارات ترامپ و تمایل واشنگتن به مقابله با نفوذ تهران پیام دیگری می فرستد.  

سال گذشته، ترامپ در مصاحبه با شبکه خبری «سی بی اس» اعتراف کرد که می خواهد برای نظارت فعالیت های ایران، پایگاهی را در عراق حفظ کند.

پرسش دیگری که در اینجا مطرح می شود، چرایی کارزار فشار حداکثری ایالات متحده علیه ایران است. در پاسخ باید تاکید کرد شواهد بسیاری وجود دارد که نشان می دهد هدف آمریکا از تحریم های فلج کننده علیه ایران، تحت الشعاع قرار دادن توان مالی تهران برای برای محدود کردن قدرت و نفوذ منطقه ای ایران است.

برچسب‌ها شبکه سی ان ان ایالات متحده آمریکا عراق ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شبکه سی ان ان ایالات متحده آمریکا عراق ایران دونالد ترامپ شبکه سی ان ان ایالات متحده آمریکا عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • روایت زندگی نخستین فرمانده یزدی/ پنجم اردیبهشت ماه، روز مفتضحانه‌ترین باخت نظامی ایالات متحده در تاریخ کشور ایران