Web Analytics Made Easy - Statcounter

وضعیت  مسکن به گونه‌ای است که نمی‌توان به ثبات قیمت‌ها در بلندمدت امیدوار بود چرا که در یک ماه اخیر شاهد افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در بیرجند بودیم این در حالی است که خانه زیاد است اما خبری از ارزانی نیست. ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۴ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، روند افزایشی نرخ اجاره بها مدت‌هاست که اجاره نشینی را از خوش نشینی جدا کرده و به قول معروف اغلب آنها را خانه بدوش کرده است، چون هرسال  موعد تمدید قرارداد که از راه می‌رسد تمام خوش‌نشین‌های سابق با این نگرانی دست و پنجه نرم می‌کنند که چقدر قرار است به اجاره ماهانه منزلشان اضافه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستاجرین بیرجندی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و امسال هم دوباره نگرانی‌های گذشته برایشان تکرار می‌شود چون هنوز فصل جابجایی از راه نرسیده بسیاری از مالکان به بهانه نرخ تورم افزایش 10 تا 15 درصدی را برای تمدید قراردادهای اجاره طلب می‌کنند.

اگرچه کارشناسان افزایش قیمت در بازار مسکن را یک معضل کشوری می‌داند اما در خراسان‌جنوبی که استانی محروم و کم‌برخوردار است این روند نگرانی‌های عمده‌ای برای این بخش از جامعه ایجاد کرده است .

مالکان و کمبود خانه عامل اصلی گرانی مسکن در خراسان شمالی استخرم آباد| دولت هیچ نظارتی بر گرانی مسکن نداردانتقاد شدید مسجدجامعی از گرانی مسکن و پولی‌شدن مدیریت شهر: این وضع منجر به تبعید تهیدستان شده است

یکی از همشهریان بیرجندی با گلایه از عملکرد مسئولان می‌گوید: آمارها نشان می‌دهد روند افزایشی قیمت اجاره بها درست زمانی ایجاد شده که آمارها خبر از تعدد  خانه‌های خالی در شهر می‌دهد و باید از مسئولان پرسید چرا اینقدر اجاره گران شده است؟

اکبری یکی از شهروندان بیرجندی در گفت‌وگو با تسنیم خواستار نظارت بیشتر و دقیق‌تر مسئولین بر بازار مسکن شد تا از نوسانات بازار به واسطه دلالان جلوگیری شود افزود: بسیاری از ازدواج‌ها به علت گرانی و کمبود مسکن به تاخیر می‌افتد که باید مسئولان برای این بخش مهم زندگی جوانان تدبیری بیندیشند.

حسنی دیگر شهروند بیرجندی است که در دو ماه گذشته خانه‌اش را برای تعویض با خانه‌ای بزرگ‌تر فروخته، اما با افزایش قیمت‌ها در مدتی کوتاه نتوانسته خانه‌ای بخرد افزود: اجاره نشینی هم گران تمام می‌شود و نگرانی بیشترم برای افزایش اجاره بها و قیمت‌های گران خانه است.

یکی دیگر از مردم بیرجند از افزایش کرایه خانه‌ها در یک ماه اخیر گلایه کرد و گفت: نبود نظارت بر بازار مسکن و فعالیت برخی از مشاوران املاک از طرف مسئولان مهم‌ترین علت نابسامانی در این عرصه است.

مشاوران  املاک بیرجندی نیز از کسادی کار و درآمد این روزها می‌گویند. یکی از املاکت داران به خبرنگار تسنیم گفت: در دو ماه اخیر تنها سه معامله خانه در بنگاه من انجام شده و بازار  در رکود است. خرید  و فروش خانه بسیار کم رقم می‌خورد.

وی با بیان اینکه بازار خرید و فروش در رکود است. اما قیمتها نسبت به ماه‌های اخیر افزایش 10 تا 15 درصدی دارد افزود: قیمت زمین آنچنان زیاد نیست، اما گرانی خانه و زمین در شهر بیرجند وجود دارد  و کسب و کار بی رونق است.

رئیس اتحادیه املاک بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند گفت: در حال حاضر بازار مسکن نسبت به دو ماه قبل تکان خورده و شاهد افزایش 10 تا 15 درصدی قیمت مسکن در بیرجند هستیم و این گرانی مسکن بر روی کرایه خانه‌ها هم اثر گذاشته است.

اربابی با بیان اینکه تا 10 روز گذشته قیمت زمین در بیرجند افزایش داشت اما بعد از آنکه جلوی مزایده‌های زمین تا حدی گرفته شد قیمت زمین افزایش آنچنانی پیدا نکرد افزود: یک هفته است قیمت زمین در بیرجند راکد شده و خرید و فروش مسکن و زمین در بیرجند در رکود است اما با وجود رکود نسبت به ماه‌های قبل شاهد افزایش قیمت هستیم.

به گفته وی بازار راکد است اما از ارزانی خبری نیست و پیش‌بینی می‌کنیم با خبرهایی که از افزایش برخی مصالح ساختمانی به گوش می‌رسد بازار مسکن به همین صورت باقی بماند.

وی در مورد گلایه مردم برای بالا رفتن قیمت‌ها ادامه داد: زمانی که دارایی برای املاک، مالیات‌ها را افزایش داده است چطور می‌توان از مردم انتظار داشت تا قیمت ملک خود را در خرید و فروش و اجاره کاهش دهند.

رئیس اتحادیه املاک بیرجند اظهار داشت: مالیات مغازه سال گذشته 4 میلیون و 400 هزار تومان بوده که امسال اداره دارایی، مالیات همان مغازه را 24 میلیون و 400 هزار تومان افزایش داده و چطور می‌توان از مالک تقاضا کرد تا با قیمت پایین‌تری ملک را اجاره یا به فروش برساند.

وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت خانه تا پایان سال افزایش می‌یابد گفت: تصورمان براین است تا پایان سال دیگر شاهد افزایش قیمت مسکن و زمین در بیرجند بیشتر از وضع موجود نخواهد بود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند با بیان اینکه در شهر بیرجند خانه و مغازه خالی وجود دارد که در اختیار صاحب خانه است اما اجاره داده نمی‌شود افزود: در حال حاضر حدود دو هفته است در مجموع بازار خرید و فروش زمین و مسکن راکد شده و خرید و فروش انجام نمی‌شود.

اربابی افزود: مسئله افزایش قیمت مسکن و مغازه گریبان‌گیر مردم شده است تأکید کرد: باید این مسئله چاره‌اندیشی شود چراکه در غیر این‌صورت شاهد مشکلات و معضلاتی از جمله خالی‌شدن مغازه‌ها و اجاره ندادن خانه‌ها در سطح شهر خواهیم بود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند  افزود: وقتی شاهد افزایش قیمت زمین و مسکن باشیم به تبع قیمت تمامی ملزوماتی که با آن در ارتباط است از قیمت مصالح گرفته تا اشتراک‌های مورد نیاز مسکن همگی افزایش قیمت خواهد داشت پس برای کاهش قیمت ابتدا باید قیمت‌ها را کنترل کرد و با همکاری همه‌جانبه تمامی دستگاه‌های مرتبط در مورد کاهش قیمت اقدام کرد.

اربابی در مورد طرح اقدام ملی مسکن گفت: طرح اقدام ملی اگر در استان به سرانجام برسد و حق فروش برای متقاضی فراهم نباشد طرح خوبی است و مشاهده می‌شود که برخی متقاضیان مسکن ملی از فروش مسکنی که هنوز ساخته نشده خبر داده‌اند در صورتی که این اقدام غیرقانونی است و باید جلوی آن گرفته شود.

وی ادامه داد: باید در زمینه واگذاری مسکن در طرح اقدام ملی بررسی شود و افرادی که مستحق دریافت مسکن هستند ثبت‌نام کنند. حق فروش و واگذاری مسکن را نداشته باشند و متقاضی خودش خانه را بسازد که جلوی دلال‌بازی‌ها نیز گرفته شود.

اربابی افزود: صاحبخانه‌ها، منازل و مغازه‌ها را به دلیل این‌که دارایی هزینه دریافت مالیات را در دفترچه ضریب املاک افزایش داده و در نتیجه از اجاره‌دادن سودی عاید صاحبان خانه یا مغازه نمی‌شود حاضر به اجاره دادن نیستند در شهر بیرجند کمبود مسکن نداریم بلکه کمبود مدیریت و اجرای قانون را داریم. زمانی‌که نتوانیم برای مسکن قانون را اجرا کنیم چه توقعی باید داشت؟

اربابی در زمینه افزایش قیمت زمین در بیرجند اظهار داشت: طی دو ماه گذشته قیمت زمین و مسکن در استان حدود 15 درصد افزایش قیمت داشته است.

وی با بیان این‌که به نظر می‌رسد افزایش قیمت بنزین به افزایش قیمت زمین و مسکن ارتباط داشته باشد افزود: طی دو ماه گذشته قیمت واحدهای آپارتمانی 15 و زمین 10 درصد افزایش قیمت داشته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند  بیان کرد: از زمانی‌که مزایده‌های بنیاد مستضعفان برگزار نمی‌شود خرید و فروش برخی از زمین‌ها راکد شده است.

وی اظهار داشت: طی مدت زمانی که شاهد افزایش قیمت زمین و مسکن در استان بودیم در برخی از استان‌های بزرگ خرید زمین و مسکن تا 30 درصد افزایش قیمت داشته اما در خراسان جنوبی به دلیل عدم‌ تمکن مالی کمتر شاهد خرید بوده‌ایم.

انتهای پیام/254/ز

R41348/P/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۸۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره را راهکاری برای انجام معاملات شفاف در بازار مسکن برشمرد و گفت: این طرح مراحل پایانی تصویب خود طی می‌کند که امیدواریم با تصویب این لایحه و ابلاغ و اجرای آن بتوان بخشی از موانع موجود بر سر راه بازار مسکن را برداشت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تازه‌ترین وضیعت لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها را تشریح کرد و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها طرح مجلس بود که توسط کمیسیون عمران مجلس و با همکاری وزارت راه و شهرسازی تدوین شده است.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه این طرح چندین بار در مجلس تصویب و به شورای نگهبان رفت و از آن شورا برای انجام برخی اصلاحات دوباره به مجلس بازگشت و اخیراً به شورای نگهبان ارسال شد، توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون بخشی از مشکلاتی را که هم اکنون در بازار اجاره، زمین و مسکن وجود دارد، رفع خواهد کرد و به تسهیل‌گری در بخش اجاره می‌پردازد.

نوروزی به تشریح بخشی از ویژگی‌هایی این لایحه پرداخت و افزود: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت، الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای‌عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام‌آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می‌گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ طرح در استان‌هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای‌عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره‌بها و قرض‌الحسنه به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن توضیح داد: حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک‌های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می‌رود.

نوروزی تسهیل در فرایند خرید و فروش و کاهش هزینه‌های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی‌های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، دسترسی‌های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه‌روزی فراهم کند.

وی افزود: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین، برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته‌بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی و یا نصب کنتور و گواهی پایان‌کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه‌ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ادامه داد: رتبه‌بندی مشاوران املاک بر اساس میزان رضایتمندی مشتریان بخش دیگری از این طرح است.

وی اظهار امیدواری کرد تا با تصویب این قانون و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرای قانون جهش تولید مسکن و همچنین بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

دیگر خبرها

  • خبر خوش برای مستاجران
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد
  • جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستاجران
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • نگاهی به طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره در انتطار مصوبه مجلس
  • تصویب طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره، راهکاری برای معاملات شفاف در بازار مسکن
  • پنجره‌ای رو به شفافیت
  • واکنش بازار به تغییر مقررات انتشار آگهی مسکن