Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا،‌ محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در سفر خود به استان هرمزگان جهت بازدید از مناطق سیل‌زده با اشاره بارش‌های سنگین و جاری شدن سیلاب در این استان اظهار داشت:‌ سیلاب‌ها براثر بارش‌های سنگین به طور طبیعی ایجاد خسارت خواهد کرد. خوشبختانه در این سیل با آگاهی داده شده و هوشیاری مردم که به موقع خانه‌های خود را تخلیه کردند، آسیب جانی نداشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی ادامه داد: خسارت به زیرساخت‌ها زیاد است اما هنوز برآورد نهایی اعلام نشده اما با این حال استانداری هرمزگان پیش‌بینی کرده که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان به زیرساخت‌ها صدمه وارد شده است.
 
وی افزود: در این سیل به باغ‌، دام‌ها و زندگی مردم آسیب وارد شده و حدود ۵۳ روستا کلا راه ارتباطی‌شان قطع شده بود. از همان ابتدای کار عملیات بازگشایی مسیرها آغاز شد و حدود ۲۰ روستا در شرق هرمزگان راه ارتباطی‌شان برقرار نشده است.
 
وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به دلایل قطع شدن راه‌های ارتباطی این روستاها اظهار داشت:‌ دلیل این‌که براثر این سیلاب ارتباط این راه‌های روستایی قطع شد به این خاطر بود که به صورت تاریخی و سنتی اکثر این راه‌های روستایی مسیرشان از درون رودخانه‌ها انتخاب شده است. این مساله هم به این خاطر بوده که در دهه‌های گذشته به خاطر خشکسالی همواره فکر می‌شده این مسیرها می‌تواند پابرجا باشد.
 
این عضو کابینه دولت دوازدهم در جریان سفر به استان هرمزگان و بازدید از مناطق سیل‌زده، تصریح کرد: هم اکنون با طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیلاب طبیعی است که همه این مسیرهای روستایی از بین رفته باشد.
 
وی افزود: مسیر جاده اصلی جاسک به کنارک آسیب‌های سنگینی دیده و پل‌های قدیمی کلا از بین رفته‌اند. با این حال خوشبختانه پل‌های جدید ساخته شده که جزو مصوبات سفر مقام معظم رهبری و ریاست جمهور و جزو پروژه‌های مصوب ستاد سواحل مکران است، به واسطه طراحی مناسبی که داشتند، هیچکدام آسیب ندیده‌اند.
 
اسلامی ادامه داد: در وهله به دنبال برقراری ارتباطات هستیم تا بعد از آن بنیاد مسکن برای جبران خسارت آسیب خانه‌ها و زندگی مردم پرونده تشکیل دهد تا وام‌های معیشتی و بلاعوض را پرداخت کند که قرار است زیر نظر استانداری انجام گیرد.
 
وی افزود: همچنین قرار است جهاد کشاورزی برای اراضی کشاورزی، باغ‌ها و دام مردم عزیز این خطه که در سیل آسیب دیده‌اند تشکیل پرونده دهد  تا براساس مصوبه‌ای که دولت به زودی اعلام می‌کند عملیات جبرانی دنبال شود.
 
نماینده ویژه دولت در استان هرمزگان ادامه داد: روز گذشته همراه با دکتر روحانی،‌رئیس جمهوری در چابهار حضور داشتیم که با دستو روی  به عنوان نماینده ویژه دولت امروز در استان هرمزگان و در خدمت مردم شریف، وفادار و فروتن این منطقه هستیم.
 
وزیر راه و شهرسازی با ابراز امیدواری نسبت به این‌که اقدامات لازم برای کمک‌رسانی با حداکثر توان انجام گیرد، تصریح کرد: در سیل استان هرمزگان تعدادی از روستاها باید ایمن‌سازی و یا این‌که جابه‌جا شوند چون خانه‌های مردم آسیب‌پذیر است.
 
وی افزود: پراکندگی در استان هرمزگان زیاد است و ما باید یک طرح مترکز را انجام دهیم تا هم برای معیشت و هم برای زندگی مردم مناسب باشد. قطعا با تراکم پایین و پراکندگی بالا خود مردم و زندگی‌شان آسیب خواهد دید. باید کاری انجام گیرد که آسیب‌ها به زندگی‌شان کمتر باشدو با یک هزینه متناسب بتوان عملیات بهسازی را انجام دهیم.
 
این عضو کابینه دولت دوازدهم درخصوص برنامه جابه‌جایی روستاها و اینکه در این خصوص چه اقداماتی انجام خواهد گرفت، گفت: در این خصوص باید مطالعات هیدرولوژی انجام گرفته و میزان جدیدی که از لحاظ رواناب‌ها سیلاب‌ها در کشور ثبت شده، می‌تواند ملاک این مطالعات قرار گیرد. با این مطالعات که متاثر از داده‌های جدید خواهد بود باید نقاط آسیب‌پذیر مشخص شده تا در خصوص جابه‌جایی یا عدم جابه‌جایی روستاها برنامه‌ریزی انجام گیرد.
 
وی ادامه داد: در استان لرستان این کار انجام شد و تمام خانه‌ها و افرادی که در مسیر رودخانه و بسترهای طغیانی بودند، کلا جابه‌جا شدند. در استان هرمزگان هم باید این کار انجام گیرد و قطعا در جایی که تشخیص بر جابه‌جایی باشد این کار حتما عملیاتی می‌شود. در این مسیر اگر هم نیاز نباشد با یکسری عملیات عمرانی، ایمنی برقرار خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خشکسالی راه و شهرسازی سیل کشاورزی هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: در پی بارش شدید باران و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلف، به محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف، آسیب جدی وارد شده است. 

محمد علی آخوندی امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت اظهار داشت: روزهای پنجشنبه و جمعه، بارندگی‌های شدید و پراکنده را در کل استان به ویژه در شهرستانهای خوسف و نهبندان داشتیم. 

وی با بیان اینکه به تمام زیرساخت های جاده‌ای و راه های عشایری و روستایی در شهرستان خوسف خسارت وارد شده، افزود: آبگرفتگی منازل روستایی خوسف و نهبندان و تخریب تمامی قنواتی که در حاشیه رودخانه ها بوده‌اند، از پیامدهای سیل دیروز است. 

به گفته وی، ابنیه جاده‌ها به طور کامل تخریب شده‌اند. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری از تخریب و خسارت به مزارع سرچاه عماری و محور قلعه زری در شهرستان خوسف خبر داد و گفت: در شهرستان خوسف شاهد قطعی شبکه آب و برق و حتی گاز در روستاهای اکبرآباد، محمدآباد و... بودیم. 

آخوندی از برق گرفتگی دختر بچه ۱۰ ساله به دنبال افتادگی تیر برق گفت و افزود: خوشبختانه جان این دختربچه نجات یافت. 

آخوندی ادامه داد: بندهای خاکی و اراضی کشاورزی در حاشیه رودخانه ها خسارت جدی دیدند چرا که بیشتر  روستاهای خوسف در حاشیه رودخانه واقع شده اند. 

به گفته وی، در شهرستان نهبندان آب به داخل شهر هم نفوذ کرده و مشکلاتی در داخل شهر هم داشته‌ایم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه یک گروه نوجوان هشت نفره  در سیلاب گیر افتاده بودند که  با همکاری نیروهای امدادی نجات یافتند، گفت: منازل قدیمی و آغل‌های دام گنبدی خسارت دیده اند که  بعد از اتمام بارشها، میزان خسارتها برآورد می شود. 

آخوندی افزود: راه دسترسی بعضی روستاهای خوسف از جمله  مزار شاه سلیمان علی(ع) و روستای کشوک مسدود شده است.

وی با بیان اینکه خسارت های سیل در خوسف همانند سیل زیرکوه است، متذکر شد: در شهرستان خوسف، مشابه زیرکوه شرایط خاصی به دنبال سیلاب داشتیم به نحوی که در محورهای مواصلاتی حتی ماشین سنگین هم نمی تواند تردد کند. 

وی تصریح کرد: محور قلعه زری و روستاهای بخش ماژان کلاً تخریب شده‌اند. 

به گفته وی؛ در نهبندان محور شاهکوه به میغان و در طبس هم  محور راور مسدود هستند و بقیه راه ها بازگشایی شده اند اما نا ایمن هستند. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گفت: بیشترین خسارت سیل به راه ها، ابنیه جاده ها، باغات، مزارع و قنوات وارد شده است. 

آخوندی افزود: امروز در قسمت های غربی و شمال استان از جمله شهرستان های طبس، سرایان، فردوس و بشرویه بارندگی شدید خواهیم داشت. 

وی از تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران در خوسف خبر داد و افزود: آماده باش همه دستگاه‌ها و بسیج امکانات را داریم و 48 اکیپ هلال احمر هم در سطح استان فعال هستند. 

آخوندی در پایان از همکاری مردمی، تراکتورداران و نیروهای معدنی و معادن برای بازگشایی مسیرها گفت و تصریح کرد: از مردم می خواهیم تا با نیروهای امدادی همکاری لازم را داشته باشند و به هشدارهای هواشناسی توجه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارات سیل به جاده هاوتردد سخت مردم چابهار
  • خسارت باران و طوفان به زیرساخت‌های آب، برق و کشاورزی گچساران
  • خسارت سیلاب به خط انتقال آب ۳ روستای دزفول
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • پرداخت خسارت به خسارت دیدگان ترکیدگی لوله آب در خیابان مهدی
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی ‌در شفت
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد