Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان ملل در تحقیقی اعلام کرد که طی ۹ سال جنگ در سوریه دختران و پسران سوری از کودکی محروم شدند و به شکل بی‌سابقه‌ای حقوق آنها نقض شده و از سوی گروه‌های مسلح مورد قتل، مهاجرت، اجبار برای مشارکت در جنگ، شکنجه، تجاوز و بردگی جنسی قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الأوسط، کمیسیون بین‌المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه وابسته به سازمان ملل در گزارشی به نقل از "پائولو سرجیو پینه‌رو"، رئیس این کمیسیون آورده است: من از بی‌اعتنایی آشکار به قوانین جنگ و کنوانسیون حقوق کودک توسط گروه‌های مسلح در جنگ سوریه بسیار متعجب هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه مسؤولیت حفاظت از پسران و دختران در این کشور متوجه دولت سوریه است، اما تمامی طرف‌های درگیر در این جنگ باید تلاش‌های جدی‌تری برای حمایت از کودکان و حفظ نسل آینده در این کشور انجام دهند.

این گزارش با عنوان "محو آرزوهای فرزندانم" که برگرفته از اظهارات یک زن در یکی از روستاهای ادلب در سال ۲۰۱۲ است، منتشر شده و در آن به مصاحبه‌های شخصی با حدود ۵۰۰۰ کودک و نوجوان، شاهدان عینی، پزشکان متخصص، اعضای گروه‌های مسلح، کارشناسان مراقبت‌های بهداشتی و وکلا از سپتامبر ۲۰۱۱ تا اکتبر گذشته استناد شده است.

در گزارش کمیسیون بین المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه آمده است که در نتیجه استفاده گروه‌های مسلح از بمب‌های خوشه‌ای و حرارتی و تسلیحات شیمیایی، ده‌ها کودک و نوجوان سوری کشته و مجروح شدند و علاوه بر آن تجارب هولناک کودکان در این درگیری‌ها ماهیت جنسی به خود گرفته است.

طبق این گزارش، زنان به طور نامتناسبی در معرض انواع مختلف خشونت جنسی قرار گرفته‌اند و تهدیدهای تجاوز جنسی منجر به محدودیت شدید فعالیت‌های آنها شده است. بیشتر دختران مجبور به خانه‌نشینی شده و از دسترسی به آموزش در مدارس منع شده‌اند و همچنین برای دستیابی به مراقبت‌های بهداشتی و پزشکی مناسب با موانع قابل توجهی مواجه بودند.

در همین حال، پسران، به ویژه افراد ۱۲ ساله به بالا، به منظور سربازگیری توسط گروه‌های مسلح و شبه نظامیان در زندان‌های مختلف بازداشت شدند.

در همین راستا، یک منبع وابسته به یکی از گروه‌های مسلح و تروریستی در سوریه اظهار کرد: پسران جوان مبارزان بسیار خوبی هستند. آنها با شور و شوق زیادی می‌جنگند و از هیچ چیز نمی‌ترسند. منظورم از این پسران جنگجویان ۱۴ تا ۱۷ ساله هستند که ما آنها را به جبهه‌های مقدم سوق می‌دهیم.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۲.۱ میلیون دختر و پسر در سوریه از ادامه تحصیل مستمر محروم شده‌اند، آمده است که ده‌ها هزار کودک و نوجوان نیز طی سال‌های اخیر فرصت آموزش را از دست داده‌اند.

کارن ابوزید، عضو کمیسیون سازمان ملل، با اشاره به ضرورت اقدامات فوری توسط دولت سوریه برای پشتیبانی از کودکان و نوجوانان این کشور برای بازگشت به مدارس، گفت: گروه‌های مسلح که برای خود قلمرو و سرحداتی مشخص کردند نیز باید هر چه سریع‌تر، زمینه و امکانات لازم را برای آموزش کودکان فراهم کنند تا کودکان بتوانند به کلاس‌های درس بازگردند.

در این گزارش، درد و رنج کودکان و آسیب‌های روحی وارد شده به آنها نیز مورد توجه قرار گرفته و نسبت به تأثیرات عمیق درگیری‌ها بر سلامت جسمی و روانی کودکان سوری ابراز نگرانی شده است؛ چراکه شمار زیادی از دختران و پسران سوری از معلولیت جسمی و همچنین مشکلات روحی و روانی جدی رنج می‌برند. علاوه بر این درگیری‌های مداوم در سوریه منجر به آوارگی بیش از پنج میلیون کودک و نوجوان سوری شده است.

مادری که در ابتدای گزارش به او اشاره شد در این باره می‌گوید: آرزوهای فرزندانم را نابود کردند، آنچه را که در طول زندگی‌مان برای ساختن آن رنج بردیم تخریب کردند. دخترم زمانی که متوجه سوخته شدن خانه‌مان شد دچار افسردگی شد و فرزند دیگرم که سه ساله است در نتیجه بحران فعلی شوکه شده است و همواره می‌بینم که تصویر تانک را نقاشی می‌کند.

کمیسیون بین‌المللی تحقیق در باره نقض حقوق بشر در سوریه در ادامه بر لزوم حمایت از کودکان آواره، از جمله تعهد به بازگشت کودکانی که روابط خانوادگی با برخی از عناصر تروریستی داعش دارند، تأکید کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا سوریه جنگ حقوق بشر مکانیسم ماشه رابرت مک ایر سردار حاجی زاده زینب ابوطالبی شهاب حسینی سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت:گروه بین المللی مرمت ایسکارسا در بازدید از بنا‌های تاریخی شهرستان بازدید اعلام کرد در مرمت تعدای از این بنا‌ها با اداره میراث فرهنگی شهرستان همکاری کنند.

حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال است و مرمت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کند.

او اظهار کرد:شب گذشته ۲ نفر خانم از کشور ترکیه به عنوان نمایندگان و آقای مهرداد حجازی به عنوان نایب رییس گروه بین المللی ایسکارسا از آتشکده ساسانی، مسجد جامع و بقعه شضیخ عبدالصمد بازدید کردند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز بیان کرد: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.

یزدانمهر گفت:در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قرار است کار پژوهشی از طرف گروه بین المللی ایسکارسا انجام شود و مسجد جامع نطنز دارای کتیبه آجری با خط کوفی است که گروه یادشده باید طرح خود برای حفاظت از آن را ارائه کنند.

شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه
  • اعلام جزئیات مشوق های سربازی
  • جزئیات مشوق‌های سربازی اعلام شد
  • مشوق‌های مهارت‌آموزی اعلام شد + جزئیات
  • جزییات مشوق‌های مهارت آموزی برای سربازان
  • خبر خوش سردار کمالی برای مشمولان وظیفه/ ثبت نام مشوق‌های مهارت آموزی از ۱۵ اردیبهشت ماه
  • آرزوهای شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ / «دروازه ری» در انتظار لباس نو
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»