Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از کالاخبر، علی شریعتی مقدم گفت: اقدامی که در حوزه محصول زعفران از چند سال قبل شروع شده و امروز شاهد مطرح شدن این محصول در دنیا، رشد صادرات و ارزآوری و بهبود شرایط این صنعت هستیم در شرایطی است که سایر اقلام گیاهان دارویی و خشکبار ایران از نظر کمی و کیفی با زعفران هم رتبه هستند و باید برنامه ریزی مناسب برای بهبود بازار داخل و صادراتی این محصولات نیز انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شریعتی مقدم افزود: آنچه مسلم است، نیاز به استانداردسازی و شفافیت باز ار گیاهان دارویی و اقلام خشکبار است که ما نیز باید همانند دنیا از تجربه بورس های کالا در این زمینه استفاده کنیم؛ اتفاقی که در خصوص زعفران، زیره و پسته نیز در بورس کالای ایران رقم خورده است.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه بورس کالا در مقطع اخیر به کمک بهبود فرآیندهای بازاری بخش کشاورزی آمده و باید از این فرصت استفاده کرد، اظهار داشت: پیشنهاد می کنم با یک برنامه ریزی دقیق میان اتاق بازرگانی ایران، وزارت جهاد کشاورزی و بورس کالای ایران، کالاهای بومی استان های مختلف برای ورود به بورس اولویت بندی شوند تا یک اقدام ملی و بزرگ در راستای توسعه صنعت داخلی و صادرات محصولات کشاورزی رقم بخورد.

شریعتی مقدم عنوان کرد: به تازگی از بورس آمستردام بازدیدی داشتم و مشاهده کردم که ظرف چند ساعت انواع گل و گیاه از سراسر دنیا با ارزش بسیار بالا روی تابلوی معاملات این بورس  خرید و فروش می شود و تنها در یکی از مراکز این بورس، ۳ میلیارد دلار صادرات صورت می گیرد. با این تفاسیر چرا ما با این همه گیاهان دارویی و خشکبار درجه یک، از بورس کالا در بالاترین سطح حمایت نمی کنیم؟ به این ترتیب توصیه می شود به زودی با هماهنگی های انجام شده که اتاق بازرگانی آمادگی کامل خود را اعلام می کند، شرایط برای عرضه سایر گیاهان دارویی و خشکبار علاوه بر زعفران و پسته در بورس کالا فراهم شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا خشکبار گیاهان دارویی بورس اوراق بهادار تهران اتاق بازرگانى

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشهد قطب آجیل ایران می‌شود

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سید جمال حسینی اظهار کرد: در حال حاضر دیدگاه کشور ما در مورد آجیل و خشکبار از کالای سنتی و لوکس به کالای ضروری تغییر کرده است و دانش و آگاهی مردم در این مورد افزایش یافته و سلامت محصول برای همه مشخص است و فرهنگ مصرف تغییر کرده است.

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد افزود: یکی از مهمترین مشکلات ما پایین بودن نرخ بهره‌وری در بخش کشاورزی است جهت ارتقای صنعت در بخش صادرات و مصرف داخلی دچار مشکلاتی هستیم، محصولات کشاورزی ما تجاری سازی نمی‌شود و سهولت در تجارت نداریم.

وی گفت: خراسان رضوی محصولات انحصاری زیادی نسبت به کل دنیا دارد و صنعت آجیل و خشکبار در حوزه فعالیت در بازار مقام دوم را در کشور دارد به طوری که در حال حاضر ۸۰۰ صنف دارای پروانه کسب در این حوزه در مشهد فعالیت می‌کند.

آجیل و خشکبار در مسیر صنعتی شدن

در ادامه مسعود نجفی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی اظهار کرد: در آستانه برگزاری سومین رویداد استارتاپی در مسیر دانش بنیان کردن بخش کشاورزی با همکاری اتحادیه آجیل و خشکبار استان با نگاه صنعتی با توجه به مزیت‌هایی که در کشور و استان دارد به سمت صنعتی شدن این حوزه پیش می‌رویم.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی افزود: با توجه به تصمیم گیری در جهت  برگزاری نخستین رویداد ملی عرضه و تقاضای  صنعت آجیل  و خشکبار (ناتک) مشکلات صنعت آجیل و خشکبار  با چند عنوان مشخص در حضور اعضا کارگروه رویداد مطرح و ارزیابی شد.

وی گفت: خشک کردن آجیل و خشکبار، استفاده از سیستم‌های دقیق و هوشمند در طول فرایند فراوری آجیل، روش‌های جدید رفع آلودگی و میکروب زدایی، استفاده از ضایعات آن و استفاده از افزودنی‌های مجاز به منظور ایجاد طعم و.... مشکلاتی بود که طبق آن‌ها فراخوان صادر شد و طرح و ایده‌های مختلفی به دبیرخانه رویداد واصل شد.

نجفی بیان کرد: حدود ۲۵ ایده پذیرفته شد و در طول سه روز بصورت حضوری توسط هیات داوران مورد ارزیابی قرار گرفت و سرانجام ۷ طرح و ایده در محل اصلی رویداد در حضور صنف آجیل و خشکبار از سراسر کشور عرصه خواهد شد و امید است که دستاورد آن انتقال دانش فنی و عقد قرارداد باشد.

دیگر خبرها

  • لایروبی بندر بوشهر از مطالبات فعالان اقتصادی در بوشهر
  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • واکنش معاون صنایع عمومی وزارت صمت به نامه برخی انجمن‌های صنعتی
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار