Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@19:19:44 GMT

«جوکر» آمریکایی در بین «معترضان» عراقی

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۷۹۵۸۵

«جوکر» آمریکایی در بین «معترضان» عراقی

در حالی که برخی معترضان عراقی حضور «جوکر» در اعتراضات این کشور را نماد خواسته‌های خود می‌دانند اما برخی دیگر که خواهان تظاهرات مسالمت‌آمیزند، این شخصیت را نماد خرابکاری، خشونت و اقدامات اغتشاش آمیز دانسته، خواستار طرد این شخصیت از صحنه اعتراضات هستند.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، از همان روزهای آغازین تظاهرات و اعتراضات در عراق کاربران در فضای مجازی و صفحات ارتباط جمعی خود تصاویری را منتشر کردند که در آن حضور شخصیت سینمایی «جوکر» در بین معترضان وبه ویژه آن گروه‌هایی را که اعمال خرابکارانه انجام می‌دهند، نمایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی معترضان حضور این شخصیت را نماد خواسته‌های خود به حساب آوردند اما برخی دیگر که خواهان تظاهرات مسالمت آمیز و حصول خواسته‌هایشان از این طریق بودند، این شخصیت را نماد خرابکاری، خشونت و اقدامات اغتشاش آمیز دانستند و خواستار طرد این شخصیت از صحنه اعتراضات شدند.

جمعیت انبوهی از معترضان با تجمع در میدان التحریر بغداد خواستار ممانعت از به انحراف کشیدن اعتراضات از مسیر درست و قانونی شدند و با شعاری تحت عنوان «جوکر آمریکایی باید اخراج شود» تأکید کردند که گروه کوچکی در بین تظاهرات کنندگان نفوذ کرده‌اند که نقاب مشکوک شخصیت جوکر آمریکایی را بر چهره دارند.

فیلم «جوکر» فیلمی هالیوودی است که در آن شخصیت جوکر برای اظهار خشم خود از شرایط موجود به خشونت متوسل می‌شود. بسیاری از کاربران عراق در صفحات خود با راه‌اندازی هشتگ‌هایی تحت عنوان «#اعتراض مسالمت آمیز- جوکر نماینده ما نیست» و «#عراق آتش نخواهد گرفت» با حضور شخصیت جوکر در اعتراضات مخالفت کردند و خواستار تظاهرات مسالمت آمیز شدند.

«مؤید المالکی» یکی از فعالان سیاسی عراق در گفتگو با الجزیره می گوید: اعتراضات در آغاز خواستار اصلاح زیرساخت‌ها، ایجاد فرصت‌های شغلی و برخی مطالبات به حق دیگر بود اما در ادامه ظهور گروهی که می‌خواهند خشک و تر را باهم بسوزانند، اعتراضات را از مسیر اصلی خود منحرف کرد. اصطلاح «جوکریسم»معترضان صلح جو را شامل نمی‌شود، بلکه بیانگر اعمال خرابکارانه مانند آتش زدن اماکن مختلف، سرقت و تخریب اموال عمومی و تعرض به نیروهای امنیتی است.

«جهاد العیدان» نویسنده روزنامه رأی الیوم هم در تحلیل اعتراضات عراق و برخی اقدامات خرابکارانه که با سوءاستفاده از آن صورت گرفته، می‌گوید: تظاهرات و اعتراضات عراق و اتفاقاتی که طی آن صورت گرفته، در واقع سخن حقی است که با مطرح شدن آن به دنبال تحقق یک هدف باطل است. درست است که بخش عمده اعتراضات در عراق مردمی بوده و خواسته‌های به حقی مطرح می‌شود اما در این بین افرادی وجود دارند که خواسته‌های مردمی را به انحراف کشیده، عراق را وارد تونل خطرناک خشونت و آشوب کردند.

وی می افزاید: فراموش نمی‌شود که تغییرات ساختاری مهمی در جامعه رخ داده که بیشتر جوانان در فیسبوک، یوتیوب و سایت های ارتباط جمعی با محرکات صهیونیستی-آمریکایی حضور دارند و از طرف آنها شستشوی مغزی می‌شوند. فقط به بعضی از شعارها و حتی تصاویری که در فضای مجازی منتشر می شود توجه کنید؛ برخی از کاربران تصویر شخصیت آمریکایی جوکر برگرفته از فلیم تروریستی جوکر را منتشر می کنند. ترور برخی افراد به شکل بی شرمانه میزان خطر این افراد را نشان می‌دهد.

نجاح محمدعلی تحلیلگر مشهور عرب نیز طرفداران شخصیت جوکر در اعتراضات عراق را افرادی مرتبط با سفارت آمریکا و نفوذی می‌داند و می‌گوید: روشن است که انتخاب شخصیت جوکر به عنوان نماد خرابکاران پیش از هر چیز اهانت به معترضانی است که برای تحقق حقوق مشروع خود به خیابان ها آمده اند. شخصیت جوکر شخصیتی مورد حمایت آمریکا و کشورهای عربی است که نقش شرورانه آن در تخریب سوریه، لیبی و دیگر کشورهای عربی شناخته شده است. این شخصیت بازیگر پنهان بیشتر تظاهرات‌هاست و انتخاب آن در عراق هم برنامه ریزی شده و هدفمند بوده است.

نجاح محمد علی تاکید می کند که این شخصیت تمایل شدید به قتل دارد و هدف او انتقام کور از جامعه است و حتی از انفجار یک بیمارستان و یا کشتن اعضای خانواده خود هم ابایی ندارد. استفاده از شعار جوکر نشانگر اهدافی است که هیچ سنخیتی با صلح و تسامح و میهن دوستی ندارد و شخصیتی عاریتی برای به بازی گرفتن جوانان و تحریک آنها به تبعیت از سینمائی است که به طور کامل از جوامع ما فاصله دارند.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: جوکر هالیوود آمریکا اعتراضات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد کهما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

حمایت جوانان آمریکایی از فلسطینیان آشکارتر شده است. نظرسنجی پیو (PEW) در آوریل ۲۰۲۴ نشان داد که یک سوم از افراد بزرگسال زیر ۳۰ سال آمریکایی با مردم فلسطین همدردی می‌کنند و تنها ۱۴ درصد این احساس را نسبت به صهیونیست‌ها دارند. جوانان آمریکایی نسبت به مردم فلسطین نظر مساعدتری نسبت به صهیونیست‌ها دارند و از هر ۱۰ فرد زیر ۳۰ سال، شش نفر دیدگاه مثبتی نسبت به مردم فلسطین دارند. در میان آمریکایی‌های جوان، ۳۴ درصد دلایل حماس برای مبارزه با رژیم صهیونیستی را معتبر می‌دانند.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097738

دیگر خبرها

  • لایحه قانونگذار آمریکایی برای اخراج دانشجویان معترض بین‌المللی
  • ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • سرکوب تظاهرات دانشجویی در اروپا پس از رد آتش بس
  • حمله خشونت‌آمیز پلیس هلند به دانشجویان حامی فلسطین
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ادعای مضحک مجری بی بی سی درباره تظاهرات دانشجویان آمریکایی در پخش زنده | واکنش کارشناس برنامه را ببینید | ویدئو
  • معترضان صهیونیست تظاهرات سکوت برگزار کردند
  • حضور پلیس، نتوانست به تظاهرات دانشجویان پایان دهد