Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ در نشست رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با روسای ادارات قرآنی استان‌ها، ضمن تأکید بر اولویت قرار دادن فعالیت‌های قرآنی در بقاع متبرکه، بر تشکیل شدن میز همکاری مشترک بین سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان تبلیغات اسلامی برای توسعه فرهنگ قرآنی تأکید شد.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از واحد رسانه‌ای مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، نشست رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با رؤسای ادارات امور قرآنی استان‌ها طی دو روز 28 و 29 دی ماه در ساختمان مهر سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این نشست، مدیران قرآنی استان‌ها به ارائه گزارش از عملکرد خود طی دوران مسئولیت پرداختند و همچنین پیشنهادات خود را در زمینه ارتقاء فعالیت‌های قرآنی ارائه دادند.
در دومین روز این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدمهدی خاموشی»، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی اخوان‌صباغ، رئیس سازمان ‌دارالقرآن‌الکریم و حجت‌الاسلام غلامعلی عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف به بیان سخنانی پرداختند.

مراکز نخبه‌پروری قرآنی
حجت‌الاسلام خاموشی در بخشی از صحبت‌های خود ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا(س) و شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی به بیان مطالبی درباره اهمیت بقاع متبرکه، اجرای نیّات واقفین، افزایش بهره‌وری موقوفات و ... پرداخت.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه فعالیت قرآنی در بقاع متبرکه اولین اصل است، گفت: باید بقاع متبرکه را به عنوان مراکز نخبه‌پروری قرآنی، مرکز حفظ قرآن کریم، مرکز رقابت‌های قرآنی، مرکز تفسیر و مفاهیم قرآنی و ... قرار دهیم.
وی با تأکید بر اینکه بقاع متبرکه باید مجهز به قراء درجه یک شود و مجالس بزرگ استماع قرآن کریم در آنها تشکیل شود، گفت: مسابقات بین‌المللی قرآن کریم باید در استان‌های دیگر نیز اجرا شود و توصیه می‌کنم برای آینده در خوزستان و سیستان و بلوچستان برگزار کنیم. بعضی از اتفاقات و رویدادها را باید در جغرافیاهای متفاوت برگزار کرد تا جغرافیای مختلف کشور دیده شود.

تأسیس اداره قرآنی موجب تفرقه نشود
در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه طرح‌های خوبی برای توسعه موقوفات قرآنی ارائه شده است، گفت: توسعه موقوفات قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی نقش بسزایی دارد. موضوع قرآن، موضوعی است که دل‌های مردم آمادگی دارد تا بیایند و وقف قرآنی ایجاد کنند و باید در ابتدا از خود قرآنی‎های هر استان شروع کرد.
عادل با تأکید بر اینکه همکاری ادارات فرهنگی و قرآنی باید تنگاتنگ باشد، بیان کرد: فرهنگ ما قرآن است و قرآن ما فرهنگ ماست. تأسیس اداره قرآنی برای تقویت فعالیت‌های قرآنی، نباید موجب جدایی و تفرقه و جبهه‌گیری شود. کلیه ادارات فرهنگی جهت امور اجرایی آماده همکاری با ادارات قرآنی هستند تا شاهد فعالیت‌های قرآنی پرثمر باشیم.

میز همکاری ایجاد شود
در بخش دیگری از این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی اخوان صباغ، رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم، با بیان اینکه تشکیلات سازمان دارالقرآن الکریم تا شهرستان‌ها توسعه پیدا کرده و ظرفیت بسیار خوبی برای یک حرکت قرآنی بزرگ است، گفت: طی سال‌های گذشته در این سازمان، اتفاقات بزرگ آموزشی، اعطای مدرک و کرسی‌های تلاوت صورت گرفته است. اینکه ما بتوانیم با دستگاه‌های قرآنی مختلف تعامل کنیم و در اجرای برنامه‌های مختلف هم‌افزایی کنیم، بسیار مطلوب است.
اخوان اظهار کرد: ما باید یک میز همکاری ایجاد کنیم تا یک گام در تقویت فعالیت‌های قرآنی جلو برویم و به عمل و رفتار قرآنی نزدیک شویم. یکی از مواردی که می‌تواند بی‌سوادی قرآنی را از بین ببرد و عمل و رفتار قرآنی را تقویت کند، جلسات قرآن خانگی است. ما طرح‌هایی را در دست اجرا داریم تا کرسی‌های تلاوت و تفسیر دائمی قرآن کریم را در مساجد ایجاد کنیم که در این راستا می‌توانیم با همکاری مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از ظرفیت بقاع بهره ببریم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی سازمان اوقاف نشست هم اندیشی ادارات استانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۹۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به‌منظور توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی، گسترش و تقویت فرهنگ و تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی، تفاهم‌نامه مشترکی میان سازمان نهضت سوادآموزی به نمایندگی رئیس سازمان نهضت سوادآموزی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سرپرست این معاونت منعقد شد.

سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه مشترک که در معاونت قرآن و عترت برگزار شد گفت: در دههٔ ۶۰ موج قرآنی گسترده‌ای در کشور راه افتاد و بعد از آن بنا به اتفاقاتی دچار نوسان شد و به لطف خداوند این موج در حال حاضر دوباره در حال شکل‌گیری و جای خشنودی است که همه سازمان‌های مردم‌نهاد مثل نهضت سوادآموزی قدم در ماندگاری آن برداشته و از این جریان به نحو مطلوب بهره برداری می‌کنند.

شبیر فیروزیان با ابراز خرسندی از فعالیت مشترک با سازمان نهضت سوادآموزی تصریح کرد: این معاونت می‌کوشد با پایبندی به تعهدات این تفاهم‌نامه برای معرفی افراد علاقه‌مند، روحانیان، مبلغان، معلمان، مربیان و مدرسان قرآن، فعالان فرهنگی داوطلب و خیران برای بهره‌گیری از توانمندی‌های آنها به‌ویژه در امر شناسایی، جذب، نگه داشت و آموزش سواد به جامعه هدف، همکاری لازم را با سازمان نهضت سواد آموزی داشته باشد و در راه تحقق اهداف و توافقات مشترک با درایت و برنامه ریزی به نتیجه مطلوب دست یابد.

وی افزود: راهبری و کمک در تبلیغ و ترویج و حمایت‌های ستادی از دفاتر استانی و همچنین نظارت کلان بر عملکرد آنها در این معاونت انجام خواهد شد.

فیروزیان اظهار کرد: تشکیل کمیته‌های راهبری و عملیاتی، انتخاب و سازماندهی افراد واجدالشرایط و صدور ابلاغ برای آنان برای فعالیت در واحد‌های زیر مجموعه، برنامه‌ریزی جهت توانمندسازی، نظارت وارزیابی مستمر برحسن اجرای برنامه‌ها و تهیه و تولید محتوا‌های تبلیغی، ترویجی و فرهنگی ویژه گروه هدف با رویکرد مفاهیم قرآنی از جمله فعالیت‌های این مدیریت در تحقق اهداف تفاهم‌نامه است.

در ادامه رئیس سازمان نهضت سوادآموزی موضوع انعقاد این تفاهم‌نامه را شناسایی و تهیه بانک اطلاعات افراد دارای سواد قرآنی بدون مدرک تحصیلی و بی‌سوادان علاقه‌مند به باسوادی از مسیر قرآن‌آموزی و جذب آنان باهدف باسوادی عنوان کرد.

علیرضا عبدی گفت: از جمله اهداف این تفاهم‌نامه تنوع‌بخشی به روش‌های سوادآموزی از مسیر قرآن‌آموزی و توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه و جلب مشارکت و هم‌افزایی فعالان و خیران قرآنی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد در کاهش بی‌سوادان کشور است.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به روش مکتب‌خانه‌ای و کاربرد‌های این نوع آموزش در زمان‌های گذشته درباره طرح سواد قرآنی اظهارکرد: یکی از مسائلی که ریشه در فرهنگ ما دارد و مورد غفلت واقع شده، موضوع سواد قرآنی است. سوادی که با آموزش قرآن انتقال پیدا می‌کرد و گوشه‌ای از این فرهنگ، یادگیری مهارت خواندن و نوشتن بود.

وی ادامه داد: افراد بسیاری در سنین مختلف هستند که تاکنون شرایط استفاده از فضای مدرسه برایشان مقدور نشده است؛ ولی از مسیر قرآن، خواندن و نوشتن را آموخته‌اند بسیاری از این افراد موفق به دریافت مدرک تحصیلی نشده‌اند و به همین دلیل سال‌ها مسیر رشد آنها مسدود مانده است. با اجرای این طرح سازمان نهضت سوادآموزی می‌کوشد تا افرادی را که سواد قرآنی دارند شناسایی شوند و بر مبنای توانمندی‌هایشان، مدرک تحصیلی دریافت کنند تا بتوانند در مقاطع بالاتر تحصیل کنند.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: مورد دیگر در اجرای سواد قرآنی برای افرادی است که بنا به هر دلیلی تمایل دارند از طریقی غیر از مسیر‌های رسمی موجود، آموزش ببینند.

عبدی اظهار کرد: نیاز به اجرای این طرح از مراجعه افرادی شکل‌گرفته است که متقاضی یادگیری سواد هستند، اما نمی‌خواهند به‌صورت رسمی درس بخوانند؛ زیرا فقط تمایل دارند؛ قرآن و دعا خواندن را یاد بگیرند؛ بنابراین آموزش سواد قرآنی ظرفیتی است که برای این افراد فراهم می‌شود و افراد داوطلب می‌تواند از این مسیر باسواد شوند و مدرک تحصیلی دریافت کنند. علاوه بر این با ارائه مدرک تحصیلی مسیر پیشرفت در حوزه دانش برای این افراد هموار می‌شود.

وی در پایان مراسم انعقاد این تفاهم‌نامه اضافه کرد: امید است با اجرای توافقات مشترک گام بزرگی در جهت اهداف هر دو سازمان برداشته شود.

این تفاهم‌نامه مشتمل بر ۷ ماده و در دو نسخه تنظیم و به امضاء طرفین رسید و مدت و زمان اعتبار آن به مدت ۲ سال است که در صورت توافق طرفین، قابل‌تمدید است.

دیگر خبرها

  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • استفاده از اقتصاد دریا از فاصله ۱۳۰۰ کلیومتری!
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • تفاهم نامه میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی منعقد شد
  • تبلور موقوفات منفعتی در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • تربیت میلیونی حافظان قرآن کریم باید به یک مطالبه عمومی و گفتمان تبدیل شود
  • خراسان رضوی میزبان بزرگترین رویداد قرآنی است