Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@22:49:47 GMT

نبرد ترامپ و پلوسی بر سر ایران؛ برنده کیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۸۴۵۴۷

نبرد ترامپ و پلوسی بر سر ایران؛ برنده کیست؟

برایان هریس در المانیتور نوشت: «کنگره قرار است برای محدود کردن اختیارات رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در حمله به ایران رای‌گیری کند، تصمیمی که بار دیگر اختلافات کاملا حزبی میان کنگره و کاخ سفید را روشن می‌کند.»   به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: «نانسی پلوسی، در نامه‌ای که به کارگروه دموکرات‌ها ارسال کرده بود، استدلال کرد که ترور سرلشکر ایرانی، قاسم سلیمانی در عراق، اختیارات جنگی کنگره را که توسط قانون‌اساسی به آن اعطا شده نقض کرده، چراکه قانون‌گذاران هرگز موافق این حمله علیه ایران نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
در همین حال، کاخ سفید تصریح می‌کند که حمله به سلیمانی طبق مجوز نظامی ۲۰۰۲ که به رئیس‌جمهور جورج دبلیو بوش اجازه می‌داد به عراق حمله کند، صورت گرفته ضمن اینکه ترامپ هم پیش‌تر تهدید کرده بود که هر اقدام خصمانه ایران را تلافی خواهد کرد. پلوسی نماینده خود الیسا اسلوتکین، تحلیلگر سابق سیا و وزارت دفاع در رابطه با گروه‌های شبه‌نظامی شیعه را مامور تدوین لایحه‌ای در ارتباط با محدود کردن توانایی ترامپ در حمله به ایران براساس قطعنامه قدرت جنگ سال ۱۹۷۳ کرد. همزمان سناتور تیم کاین، قانون مشابهی را در مجلس سنا مطرح کرد.

قطعنامه قدرت جنگ یا همان لایحه اختیارات جنگی در سال ۱۹۷۳ چیست؟ کنگره قطعنامه اختیارات جنگی را در پایان جنگ ویتنام تصویب کرد تا به وسیله آن اختیارات مقامات جنگ‌طلب کاخ سفید را مشروط کند. در لایحه ۱۹۷۳ تصریح شده که رئیس‌جمهور نمی‌تواند نیرو‌های آمریکایی را بدون مجوز کنگره یا وضعیت اضطراری ملی ایجاد شده به‌واسطه یک حمله به خاک آمریکا یا نیرو‌های مسلح آن وارد درگیری کند. این قانون همچنین روش‌های تسریع شده‌ای را پیش‌بینی می‌کند که براساس آن به هر نماینده مجلس اجازه می‌دهد که رای بدهد تا نیرو‌های آمریکایی را از هرگونه خصومت غیرمجاز که رئیس‌جمهور آغاز کرده، خارج کند.

اونا هاتاوی، مشاور حقوقی سابق وزارت امورخارجه و پنتاگون در دولت باراک اوباما نیز گفت: اگر روشن باشد که کنگره با یک عملیات نظامی مخالف است، این امر واقعا توانایی رئیس‌جمهور را به‌عنوان یک موضوع قانونی برای پیشبرد عملیات نظامی محدود می‌کند. این باعث می‌شود به نوعی اختیارات قانونی وی محدود شود.

اما قانون‌گذاران از نظر تاریخی علاقه چندانی از خود برای استفاده از قطعنامه قدرت‌جنگ برای پایان دادن به مداخلات نظامی غیرمجاز آمریکا در خارج از کشور حداقل تا زمان دولت ترامپ نشان نداده‌اند.

قدرت جنگ با یمن: برنی سندرز، نامزد دموکرات انتخابات پیش رو سال گذشته قطعنامه‌ای را ارائه داد مبنی بر عدم حمایت آمریکا از عربستان برای جنگ علیه شورشیان حوثی تحت حمایت ایران که این قطعنامه به رغم کسب حمایت ۵۴ جمهوری‌خواه نتوانست آرای لازم برای بی‌اثر کردن حق وتوی ترامپ را کسب کند.

قدرت جنگ با سوریه: یکی دیگر از امید‌های ریاست‌جمهوری، یعنی تولسی گابارد نیز تلاش‌های متعددی را برای مجبور کردن ترامپ جهت خروج نیرو‌های آمریکایی از ماموریت تامین نفت در سوریه به کار بسته هر چند که تاکنون موفق به جلب حمایت چندانی حتی مخالفان جنگ با ایران و یمن نشده است.

مجوز جنگ عراق در سال ۲۰۰۲: فعالان ضدجنگ نیز در حال لابی کردن با رهبران دموکرات برای رای دادن به لغو مجوز جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ هستند. رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با استناد به همین مجوز قصد داشت حمله علیه سلیمانی را توجیه کند. وزارت امورخارجه برای اولین بار در سال گذشته در نامه‌ای به کنگره مبانی قانونی را وضع کرد که معتقد بود مجوز عراق در سال ۲۰۰۲ می‌تواند برای حمله به ایران به منظور دفاع از نیرو‌های آمریکایی یا متحدان آن در عملیات ضدتروریستی استفاده شود. هدف از به کار بستن احتمالی آن هم ایجاد یک عراق با ثبات و دموکراتیک بود. پس از آن، دموکرات‌های مجلس نمایندگان اصلاحیه‌ای را از جانب نماینده باربارا لی تصویب کردند تا مجوز جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ را به‌عنوان بخشی از لایحه مجوز دفاع در سال گذشته لغو کنند. با این حال، آدام اسمیت، رئیس خدمات مسلح مجلس، موافقت کرد که این ماده از لایحه نهایی سال گذشته را به‌واسطه مذاکره با کاخ سفید و جمهوری‌خواهان مجلس سنا حذف کند.

مجوز ضدتروریسم در سال ۲۰۰۱: این مجوز به‌عنوان لایحه قانونی و مورد استناد وزارت امورخارجه برای حمله به قاسم سلیمانی استفاده شد. کنگره به‌دلیل حملات ۱۱ سپتامبر، به رئیس‌جمهور وقت جرج بوش اختیار داد تا برای عملیات ضدتروریستی علیه گروه‌های بی‌شمار در بیش از ۴۰ کشور جهان مستقیما و بدون مجوز وارد عمل شود. باربارا لی تنها نماینده کنگره بود که در سال ۲۰۰۱ در مخالفت با این مجوز رای داد و به‌طور ناموفق به دنبال لغو این مجوز بود. هاتاوی به المانیتور گفت: اگر کنگره قانون محدود کردن قدرت جنگ با ایران را تصویب کند، مجددا بیانگر این است که کنگره مجوز‌های سال ۲۰۰۲ یا ۲۰۰۱ را به‌عنوان هرگونه سند قانونی برای عملیات نظامی علیه ایران نمی‌بیند و چنانچه رئیس‌جمهور شخصا فرمان چنین جنگی را صادر کند مرتکب عملی غیرقانونی شده است.

سند طبقه‌بندی شده: دولت ترامپ همچنان با سوالاتی در رابطه با اینکه آیا سردار سلیمانی قصد داشت حمله قریب‌الوقوعی علیه نیرو‌های آمریکایی یا متحدان آن ترتیب دهد یا خیر رو‌به‌رو است و از انتشار شواهدی در این زمینه که بیانگر عمل دفاع از خود باشد هم خودداری کرده است. قطعنامه قدرت جنگ همچنین می‌خواهد که کاخ سفید ظرف دو روز پس از دستور رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر آغاز یک خصومت، دامنه و مدت این خصومت یا شرایط آن را به کنگره گزارش دهد. کاخ سفید برخی اطلاعات مورد نیاز را به کنگره ارسال کرده، اما در مجموع کل سند را تحت طبقه‌بندی قرار داده است. رهبر اقلیت مجلس سنا، چاک شومر و دبیرکل ارشد حزب دموکرات، باب منندز از ترامپ خواسته‌اند تا جزئیات این تصمیم را برای عموم مردم به‌صورت شفاف بیان کند.

اما بعد چه می‌شود؟ به فرض تصویب لایحه مخالفت جنگ با ایران در کنگره، مجلس سنا سد محکمی در برابر آن خواهد بود، جایی که حتی جمهوری‌خواهانی که از لج عربستان سعودی به قطعنامه ضد جنگ در یمن برنی سندرز رای داده‌اند تمایل کمی به محدود کردن اختیارات ترامپ در رابطه با ایران دارند. حتی در صورت تصویب، کنگره احتمالا رای لازم برای رد کردن حق وتوی احتمالی ترامپ را ندارد. علاوه بر این، طرفداران ضدجنگ و برخی از کارشناسان حقوقی درحال‌حاضر در مورد به‌روز کردن قطعنامه سال ۱۹۷۳ صحبت می‌کنند تا این موضوع با درگیری‌های قرن ۲۱ مطابقت داده شود.

استفان مایلز، مدیر مرکز پیروزی بدون جنگ، که لایحه قدرت جنگ با ایران را بررسی می‌کند، گفت: شما در نهایت از قانونی که پس از جنگ ویتنام نوشته شده برای استناد به خطا بودن این تصمیم استفاده می‌کنید. وی گفت: ممکن است کنگره قصد به روز کردن این قانون را داشته باشد و شاید هم نیازی نبیند آن را با سوءاستفاده‌هایی که این دولت از قدرت می‌کند مطابقت دهد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ترامپ نانسی پلوسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی به همت انجمن علمی ایران‌شناسی پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی از ساعت 9 صبح تا 19 عصر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی و ایران‌شناسان جهان، ایران‌شناسی و زبان‌ها و گویشهای ایرانی، ایران‌شنای و متون ادب فارسی، ایران‌شناسی و جغرافیا، ایران‌شناسی و تاریخ ایران، ایران‌شناسی و هویت ایرانی، ایران‌شناسی و فرهنگ و... از محورهای مهم این کنگره است.

بیش از 80 مقاله علمی و پژوهشی در این کنگره پذیرفته شده است. مقالات برگزیدۀ این همایش، در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در مرجع دانش سیویلیکا منتشر خواهد شد.

این کنگره با سخنرانی دکتر محمود جعفری دهقی، رئیس و دبیر علمی همایش، دکتر اصغر دادبه، دکتر زهره زرشناس و محمدعلی عزت‌زاده، دبیر اجرایی همایش، در ساعت 9 صبح پنج­شنبه 20 اردیبهشت در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی کار خود را آغاز می‌کند. پس از پایان مراسم افتتاحیه نشست‌های تخصصی در سه تالار فردوسی، حافظ و خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی اجرا می‌شود. نشست پایانی کنگره با سخنان مهندس محمدرضا سحاب، قرائت بیانیۀ کنگره از سوی آقای زمان رضاخانی، گزارش برگزاری از سوی آقای محمدعلی عزت­زاده و سخنان دکتر محمود جعفری دهقی، تا ساعت 19 به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران به طور قطع برنده جنگ اقتصادی است
  • چهل و پنجمین کنگره علمی جامعه جراحان ایران
  • پدر جغرافیای ایران کیست؟
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • نکته جالب در معماری کنگره آمریکا (فیلم)
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است