Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به سهمیه آذربایجان‌غربی برای دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، 30 آثار منتخب برای شرکت در ارزیابی نهایی به معاونت صنایع دستی کشور ارسال، و مورد ارزیابی و امتیاز دهی قرار گرفته که در این راستا 13 اثر نشان ملی مرغوبیت را کسب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افسانه رنجبر امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی آذربایجان‌غربی، اظهار کرد: با توجه به سهمیه آذربایجان‌غربی برای دریافت نشان ملی صنایع دستی، پس از تایید کارشناسان استانی و برگزاری مرحله داوری استانی، 30 آثار منتخب برای شرکت در ارزیابی نهایی به معاونت صنایع دستی کشور ارسال و با توجه به معیار‌های اعلام شده، مورد ارزیابی و امتیازدهی قرار گرفته که در این راستا 13 اثر نشان ملی مرغوبیت را کسب کرده اند.

وی با اشاره به اینکه داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی از سال 1390 آغاز شده و هر2 سال یکبار برگزار می‌شود، بیان کرد: امسال با ارسال 30 اثر از شهرستان‌های مختلف آذربایجان‌غربی 13 اثر در رشته‌های مختلف صنایع دستی مورد تایید و دریافت نشان ملی مرغوبیت شد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی افزود: تاکنون 50 اثر صنایع دستی آذربایجان‌غربی موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی و یک مهر اصالت صنایع دستی از یونسکو شده و صنایع دستی چوبی، ساز آشیقی، مشبکاری، منبت کاری، معرق، حکاکی چرمی، صنایع سفالی، و تنور سنتی از جمله آثاری بوده که حائز به دریافت نشان ملی مرغوبیت شده اند.

وی تصریح کرد: نشان ملی مرغوبیت به آن دسته از صنایع دستی اعطا می‌شود که خاصیت کاربردی و خلاقانه داشته و مواد اولیه استفاده شده در آن طبیعی و بومی بوده و از مواد پلاستیکی و پلی استر به هیچ عنوان استفاده نشده باشد و محصول باید دارای نشانه‌هایی از هویت فرهنگی و ارزش‌های زیبایی شناسانی ایرانی و معرف محل تولید خود باشد.

رنجبر با اشاره به اهداف برگزاری داوری نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری داوری ترویج نوآوری، ارائه خدمات آموزشی، ایجاد انگیزه مناسب جهت بروزاستعداد، نوآوری و خلاقیت در تولید صنایع دستی، و ایجاد زمینه های لازم برای پایداری و کمک به بازاریابی صنایع دستی بوده است.


انتهای پیام/61022/

منبع: فارس

کلیدواژه: آذربایجان غربی صنایع دستی میراث فرهنگی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۶۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، محمد ثابت اقلیدی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: با توجه به ثبت ملی مهارت کیسه بافی شهر دژکرد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۴۰۰ و همچنین حمایت معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این ثبت فراهم شده و دژکرد به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
وی با اشاره به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان گفت: شهر دژکرد با داشتن جاذبه های طبیعی فراوان در مسیر این آزادراه قرار دارد و با توجه به آینده این شهر برنامه ریزی می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری برای جذب گرشگر در منطقه نیز تقویت شود.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
همچنین از افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند تقدیر شد.
جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام با هدف معرفی بادام دژ کرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری توریستی، معرفی صنایع‌دستی، تولید محصولات کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار درزمینهٔ‌های صنایع‌دستی و تبدیلی و گردشگری برگزار شد.
بازی‌های بومی و محلی، اجرای موسیقی محلی، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، نمایش آداب‌ و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات کشاورزی از برنامه‌های این جشنواره بود.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

دیگر خبرها

  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • جشنواره کوچ عشایر نشان‌دهنده عظمت و شان جامعه عشایری است
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری
  • پرداخت ۹۰۷ میلیارد ریال تسهیلات خود اشتغالی به جامعه ایثارگری آذربایجان غربی
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • برنامه‌ریزی برای افتتاح ۴۵ پروژه زیرساختی گردشگری
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی