Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، ساعاتی بعد از دیدار وزیر خارجه آمریکا با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه کنفرانس برلین درباره لیبی، آمریکایی‌ها با صدور یک بیانیه خبر دادند، مسائل مرتبط با ایران یکی از محورهای این دیدار دوجانبه بوده است.

طبق بیانیه وزارت خارجه آمریکا، مایک پامپئو وزیر خارجه این کشور در دیدار با جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره طیف گسترده‌ای از مسائل از قبیل لیبی و ایران رایزنی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه آمده است: «آنها (پامپئو و بورل) درباره تلاش‌های جاری به منظور حمایت از یک آتش بس پایدار در لیبی، بازگرداندن روند سیاسی و پایان دادن به مداخله خارجی در لیبی صحبت کردند. وزیر خارجه (آمریکا) و نماینده عالی (اتحادیه اروپا در زمینه سیاست خارجی) همچنین تعهد مستحکم خود در زمینه تداوم حمایت از حاکمیت لیبی را اعلام کردند».

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه از رایزنی ضد ایرانی پامپئو با بورل هم خبر داده است.

در بیانیه این وزارتخانه تصریح شده است: «آنها (پامپئو و بورل) همچنین درباره هماهنگی ایالات متحده- اتحادیه اروپا درباره طیفی از چالش‌های جهانی از قبیل ضرورت مقابله با اقدامات تهاجمی و ثبات زدای ایران در خاورمیانه صحبت کردند».

رایزنی ضد ایرانی پامپئو با بورل در حالی انجام شده که ارتش آمریکا جمعه (ششم دی ماه) اعلام کرد در حمله تروریستی که به وسیله پهپاد صورت گرفته، سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی را به همراه «ابومهدی المهندس»، جانشین رئیس سازمان الحشد الشعبی و چند تن دیگر در نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رساند.

این اقدام غیرقانونی و تحریک‌آمیز آمریکایی‌ها با مخالفت شدید مقام‌های عراقی مواجه شد و آنها نقض حاکمیت و تمامیت ارضی عراق توسط آمریکا را به شدت محکوم کردند.

پیش از بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره دیدار پامپئو و بورل، خود وزیر خارجه آمریکا در پیامی توئیتری نوشته بود: «امروز جلسه‌ مطلوبی را با جوزپ بورل رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در برلین داشتیم و درباره چالش‌های مشترک از جمله راه‌های همکاری مشترک جهت رسیدن به صلح و امنیت بیشتر در خاورمیانه و شمال آفریقا رایزنی کردیم».

رایزنی و دیدار دوجانبه وزیر خارجه آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شرایط انجام شده که به دنبال تحولات اخیر در رابطه با گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات هسته‌ای ایران که به دلیل بی توجهی کشورهای اروپایی باقی مانده در برجام به تعهداتشان برای جبران ضررهای خروج غیر قانونی آمریکا از این توافق انجام شده است، سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به مکانیسم حل و فصل اختلافات (موسوم به مکانیسم ماشه) متوسل شدند.

به دنبال این اقدام، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر خارجه ایران درباره اقدام تروئیکای اروپایی توضیحاتی ارائه داد و گفت: آنچه اروپایی‌ها شروع کردند مکانیسم حل و فصل اختلافات که در بند ۳۶ برجام مندرج است را می‌خواهند شروع کنند.

به گفته او، «مکانیسم ماشه در بند ۳۷ برجام است و بند ۳۶ به طور اتوماتیک به بند ۳۷ منجر نمی‌شود البته راه را می‌تواند باز کند. ابتدا ایران بود که بند ۳۶ را فعال کرد و مراحل این سازوکار را به پایان رساندیم.

عراقچی افزود: «کشورهای اروپایی به لحاظ حقوقی و سیاسی و حتی به لحاظ منطقی نمی‌توانند این سازوکار را در حالی که ما فعال کرده و به پایان رسانده‌ایم، استفاده کنند. الان زود است در باره خروج از برجام صحبت کنیم».

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اروپا وزارت خارجه آمریکا مایک پامپئو تعهدات هسته ای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۸۸۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره نوشت: دولت ترینیداد و توباگو امروز اعلام کرد که کشور فلسطین را به رسمیت شناخته است.

این کشور حوزه دریای کارائیب با تاکید بر اینکه این اقدام را در راستای اهداف صلح پایدار انجام داده، در بیانیه ای آورده است: به رسمیت شناختن فلسطین یک امر اخلاقی و عادلانه است.

در ادامه این بیانیه آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین بیانگر خواسته های مشروع مردم فلسطین و حمایت از آن است.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفته بود: بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا قرار است تا پایان ماه مه، فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسد.

کد خبر 6095728 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • ترینیداد و توباگو هم کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند