Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصاد: حجت‌الاسلام عیسوی ضمن تشریح استنادات قرآنی ساختن اقتصاد قوی اظهار کرد: پایان دادن به وابستگی به دلار، راهکاری برای قدرتمندی در عرصه اقتصادی است. این وظیفه بانک مرکزی است که اقدامات لازم را انجام دهد؛ در غیر اینصورت تحریم‌ها باز هم به صورت جدی ما را آزار خواهد داد.

به گزارش ایکنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی، ۲۷ دی‌ماه، در خطبه‌های نماز جمعه تهران در بخشی از سخنان خود با اشاره به ضرورت قوی شدن در ابعاد مختلف به ویژه اقتصادی، تأکید کردند: این ملت عزیز و این کشور عزیز به فضل الهی قوی‌تر نیز می‌شوند، نه تنها در بعد نظامی بلکه در ابعاد اقتصادی و جهش علمی و فناوری که پشتوانه تحقق این هدف، حضور و صبر و استقامت ملت در صحنه و تلاش و کوشش بی‌وقفه مسئولان و مردم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به فضل الهی این ملت و کشور در آینده‌ای نه چندان دور به نقطه‌ای می‌رسد که دشمنان حتی جرئت تهدید او را هم پیدا نکنند.

برای بررسی بیشتر لوازم قوی شدن اقتصاد، با حجت‌الاسلام والمسلمین محمود عیسوی، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، به گفت وگو نشستیم که وی در ابتدا به ایکنا گفت: در قرآن کریم آیه‌ای وجود دارد که راهنمای ما در این زمینه است. خداوند متعال در این آیه فرموده است: «الَّذِينَ يَتَرَبَّصُونَ بِكُمْ فَإِنْ كَانَ لَكُمْ فَتْحٌ مِنَ اللَّهِ قَالُوا أَلَمْ نَكُنْ مَعَكُمْ وَإِنْ كَانَ لِلْكَافِرِينَ نَصِيبٌ قَالُوا أَلَمْ نَسْتَحْوِذْ عَلَيْكُمْ وَنَمْنَعْكُمْ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ فَاللَّهُ يَحْكُمُ بَيْنَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا؛ همانان كه مترصد شمايند پس اگر از جانب خدا به شما فتحى برسد مى‏‌گويند مگر ما با شما نبوديم و اگر براى كافران نصيبى باشد مى‏‌گويند مگر ما بر شما تسلط نداشتيم و شما را از ورود در جمع مؤمنان باز نمى‏‌داشتيم پس خداوند روز قيامت ميان شما داورى مى‌‏كند و خداوند هرگز بر زيان مؤمنان براى كافران راه تسلطى قرار نداده است» (النساء/141). لذا خداوند اجازه نداده که مؤمنان مسیر را باز کنند که دشمنان بر آنها مسلط شوند. این مفهومی عام دارد و در همه زمینه‌ها مصداق پیدا می‌کند.

تأکید قرآن بر قوی شدن در عرصه اقتصاد

وی ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم در آیه‌ای دیگر فرموده‌ است: «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ؛ و هر چه در توان داريد از نيرو و اسب‌هاى آماده بسيج كنيد تا با اين تداركات دشمن خدا و دشمن خودتان و دشمنان ديگرى را جز ايشان كه شما نمى‌‏شناسيدشان و خدا آنان را مى‌‏شناسد بترسانيد و هر چيزى در راه خدا خرج كنيد پاداشش به خود شما بازگردانيده مى ‏شود و بر شما ستم نخواهد رفت» (الانفال./ 60). بر اساس این آیه هم خداوند متعال تأکید کرده که هر مقدار نیرو که می‌توانید فراهم کنید تا بتوانید با دشمن خود مقابله کنید. بنابراین حرکت بازدارنده در برابر دشمنان بالقوه و بالفعل جامعه اسلامی، حرکتی کاملاً عقلایی و منطقی است.

عیسوی افزود: امروزه ما در زمینه مسائل دفاعی و امنیتی توانسته‌ایم به طور نسبی این توانمندی را از خود نشان دهیم و در مقابل قدرت‌های جهانی، توان رقابت داریم و می‌توانیم به آنها پاسخ دهیم. مردم ما هم با همه وجود احساس می‌کنند که اگر این توان بازدارنده نظامی و امنیتی و این قدرت موشکی نبود صحنه برخوردهای اخیر با دشمنان ایران، صحنه دیگری می‌شد.

راهی غیر از قدرتمند شدن در عرصه اقتصادی پیش‌ رو نداریم

این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: این بهترین درس است که هر جا قدرت داشته باشیم در آنجا می‌توانیم نقش فعال‌تری را ایفا کنیم. اساساً زبان حاکم بر سیاست‌های جهانی زبان قدرت است و هر ملتی که بخواهد سربلند باشد باید قوی شود و هر ملتی که نتواند قدرت کافی را در تعاملات بین‌المللی داشته باشد ناچار به حرف‌شنوی است و راه سومی هم وجود ندارد. بزرگترین قدرت‌های اقتصادی همانند آلمان و فرانسته هم وقتی نتوانند از لحاظ نظامی با آمریکا رقابت کنند ناچار به تبعیت از آمریکا هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: لذا این درس بزرگی برای ما است. البته ما در ابعاد مختلفی همانند نظامی، سیاسی و حتی فرهنگی توانسته‌ایم این قدرت‌ها را کسب کنیم اما متأسفانه در حوزه اقتصادی دارای ضعف هستیم و به همین دلیل آنها نسبت به مواجهه با ایران روی عنصر اقتصادی تأکید زثیادی دارند و تمام دانش و خلاقیت خود را بسیج کرده‌اند تا بتوانند ایران را به لحاظ اقتصادی وادار به تسلیم کنند.

وی گفت: آنها احساس می‌کنند نقطه ضعف ایران را پیدا کرده‌اند و اگر از این نقطه وارد شوند و آسیب لازم را بزنند و ایران را در منگنه قرار دهند ایران ناچار خواهد شد روی میز مذاکره یک‌طرفه بنشیند لذا اگر می‌خواهیم در حوزه دیپلماسی قوی شویم باید در زمینه اقتصادی هم قوی شویم وگرنه دچار مشکلات جدی خواهیم شد.

این کارشناس اقتصاد اسلامی یادآور شد: در زمینه اقتصادی راهی غیر از قدرتمند شدن نداریم و راهش هم این است که باید در درجه اول بر توانمندی‌های داخلی تکیه کنیم. ظرفیت علمی و سرمایه انسانی ما نشان داده که توان اینکار را دارد. اگر در زمینه موشکی پیشرفت کردیم قطعاً در زمینه اقتصادی هم توان اینکار را خواهیم داشت لذا باید به توانمندی‌های درونی تکیه کنیم. بعد از آن می‌توانیم از فرصت‌های منطقه‌ای استفاده کنیم. اگر اینکار را انجام دهیم بسیاری از تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد را می‌توانیم مدیریت کنیم.

لزوم پایان دادن به وابستگی به دلار

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: اگر در فرصت مشخصی شکست سیاست‌های تحریمی آمریکایی‌ها را به آنها نشان دهیم آنها هم از این اقدامات خود کوتاه خواهند آمد. ما در همین شرایط تحریمی هم اقتصاد هفدهم یا هجدهم دنیا هستیم و این نشان می‌دهد اگر به توانمندی‌های خودمان تکیه کرده و اقتصاد مبتنی بر تولید داخلی تکیه کرده و به صادرات به بازارهای پیرامونی تکیه کنیم آنگاه تحریم‌های اقتصادی هم محکوم به شکست می‌شوند.

حجت‌الاسلام عیسوی در پایان گفت: عامل دیگری که ما را تحت فشار قرار داده است وابستگی مبادلات مالی ما به دلار است. دولت به طور جدی باید در این مورد برنامه داشته باشد و با پیمان‌های دوجانبه و چند جانبه با کشورهای مختلف، مبادلات با دلار را پایان دهد. اگر ده سال قبل اینکار را انجام داده بودیم تحریم‌های بانکی هیچ اثری نداشت. این هم راهکاری برای قدرتمندی در عرصه اقتصادی است. این وظیفه بانک مرکزی است که اقدامات لازم را انجام دهد در غیر اینصورت تحریم‌ها باز هم به صورت جدی ما را آزار خواهد داد.

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا اقتصاد قرآنی اقتصاد قوی رهبری بانک مرکزی دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۰۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟

گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.

به گزارش ایسنا، سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان‌ گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوارهای آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشورهایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

طبق گزارش اینوستینگ، راهبردشناسان‌ گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازارهای نوظهور و خانوارهای آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • جهان منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشد؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است