Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@18:18:52 GMT

طرح تحول بانکداری نیازمند اصلاح است

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۲۷۳۸

طرح تحول بانکداری نیازمند اصلاح است

«طهماسب مظاهری» روز دوشنبه در نشست شکل دهی آینده سیاستگذاری پولی و مالی با اشاره به قانون تحول نظام بانکی گفت: طرح تحول نظام بانکی نیازمند بازنگری است تا مشکلات بانک‌ها رفع و نظام بانکی اصلاح شود.

وی افزود: آنچه که امروز به عنوان طرح تحول قانون بانکداری در مجلس در نظر گرفته و بخش اول آن به تصویب رسیده، نمی‌تواند مشکلات اصلی نظام بانکی را رفع کند و آخرین ضربه را نیز به نظام بانکی وارد می‌کند و موانعی جدید را پیش رو قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تضاد قوانین بانکداری در کشور

مظاهری با بیان اینکه قوانین بانکداری در کشور متضاد است، افزود: در نظام بانکی ایران سه قانون مادر داریم که در بسیاری موارد با یکدیگر تضاد دارند و آنچه که اکنون در حال تصویب  قرار دارد، جایگزین این سه قانون می شود که بر خلاف رویه‌های جهانی است .

وی تصریح کرد:  تدوین قانون مادر بانکداری باید بوسیله بدنه کارشناسی، بررسی مشکلات انجام شود، این در حالی است که این طرح توسط تعداد محدودی از نمایندگان مجلس که الزاما دانش بانکی ندارند، تدوین و منتشر شده است.

رییس اسبق بانک مرکزی ضمن یادآوری مشکلات شبکه بانکی گفت: سود فعالیت های بانکی به منزله سختی‌های این بخش محسوب می شود و در طرح جدید نه تنها حل نشده، بلکه مخدوش شده و باید این مسئله تعیین تکلیف شود.

مظاهری خاطر نشان کرد: ترکیب اعضای حاضر در شورای پول و اعتبار باید به نحوی تغییر کند تا اعضای آن افرادی باشند که علم اقتصاد و بانکی را داشته باشند و کار و دغدغه آنها در بیست و چهار ساعت و هفت روز هفته تقویت نظام بانکی باشد؛ بر همین اساس افراد حاضر در این شورا نباید به عنوان نماینده یک قشر خاص باشند.

ضرورت ساماند دهی سیاست های ارزی

وی ضمن تاکید بر ضرورت نظارت بانک مرکزی در بخش ارزی، افزود: بانک مرکزی باید در سیاست‌های ارزی کشور ورود کند و وضعیت را سامان‌دهی کند. وی خاطر نشان کرد: تعیین تکلیف قرض الحسنه و بانکداری بدون ربا از اهمیت بالایی برخوردار است که نیاز است تا بانک مرکزی توجه لازم را داشته باشد.

مظاهری در پایان خاطرنشان کرد: امروزدر شرایطی واقع شده ایم که بانک‌ها و مشتریان در رنج و سختی قرار دارند و ترازنامه بانک‌ها مشکلاتی دارد و مشتریان برای خدماتی مانند تسهیلات تکلیف خود را نمی‌دانند و مشکل دارند.

برچسب‌ها شورای پول و اعتبار طهماسب مظاهری بانکداری بدون ربا بانك مركزي

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای پول و اعتبار طهماسب مظاهری بانکداری بدون ربا بانك مركزي شورای پول و اعتبار طهماسب مظاهری بانکداری بدون ربا بانك مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۲۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت ماه نرخ سود بین بانکی با کاهش یک صدم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۱ درصد رسید.

بیشتر بخوانید: سقف برداشت از حساب‌های بانکی چقدر شد؟

این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به جز هفته منتهی به ۲۹ فروردین ماه. نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شدو با ۴ صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۲ درصد رسید.

نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به ۲۲ فروردین ماه با کاهش نیم درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۴۸ درصد رسید. نرخ بهره بین بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری ۲۳.۶۲ درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش ۴ صدم درصدی همراه شد و به ۲۳.۵۸ درصد رسید.

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال ۱۴۰۲ به ۲۳.۶۶ درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از آبان‌ماه به بعد محسوب می‌شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر ۱۴۰۲ ثبت شده است. نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته منتهی به ۵ مهرماه سال ۱۴۰۲ با رکوردشکنی ۱۰ سال به ۲۳.۸۰ درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان‌ماه به ۲۳.۷۱ درصد کاهش یافت و بعد ان آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.

نرخ سود بین بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به نام بازار بین بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین بانکی گفته می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228396 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۱ درصد رسید + جدول
  • تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود
  • اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • فیلم|بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • کاهش حجم پرونده‌های قضایی با اصلاح قوانین
  • بررسی شرایط واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به کنسرسیوم بانکی
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • حل معضل پیری جمعیت و افزایش نسل نیازمند تلاش همگانی است
  • معرفی توانمندی‌های نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان