Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-26@06:53:04 GMT

آخرین تدابیر برای مدیریت سیل احتمالی خوزستان

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۵۹۴۲۹۵

آخرین تدابیر برای مدیریت سیل احتمالی خوزستان

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، داریوش بهارلویی، مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه پس از سیلاب‌های نیمه نخست سال ۹۸ اقدام به آسیب شناسی دقیق در این زمینه کردیم، گفت: در همین راستا اقداماتی داشتیم که از تابستان سال جاری در دو دسته سخت افزاری و نرم افزاری آنها را کلید زدیم که از جمله این اقدامات می‌توان به راهکارهای ایجاد انحراف آب، مدیریت سیلاب‌ها، شناسایی گلوگاهها، تعمیر نقاط آسیب دیده بخش‌های مختلف و … اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در همین راستا ستاد مدیریت سیلاب تشکیل شد تا در پیش از زمان سیلاب و پس از آن، برنامه ریزی ها و اقدامات لازم را با هدف مدیریت سیلاب و کاهش حداکثری آسیب‌ها انجام شود که در این ستاد از حضور کارشناسان و متخصصان دانشگاهی استانی استفاده شده تا بهترین تصمیم را در زمان ایجاد سیلاب و پس از آن بگیریم.

آماده مدیریت سیلاب احتمالی هستیم

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر بیش از ۸.۸ میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی در مخازن سدهای استان خوزستان وجود دارد. این در حالی است که دو اولویت مهم آبی در استان خوزستان داریم؛ نخست، تأمین نیاز آب مصارف مختلف به ویژه مصارف کشاورزی که فصل آن در این استان، پاییز و زمستان است و دیگری رصد و تنظیم ظرفیت سدهای مختلف استان با هدف مدیریت سیلاب احتمالی است.

بهارلویی از ۸.۸ میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی مخازن سدهای استان، ۱.۳ میلیارد متر مکعب را مربوط به حوضه سد دز، ۴.۵ میلیارد متر مکعب را مربوط به حوزه کارون و بیش از ۲ میلیارد متر مکعب را مربوط به حوزه کرخه دانست و اظهار داشت: باقی ظرفیت خالی نیز مربوط به سایز حوضه سدها است. برآوردهای هیدرولوژیکی سازمان هواشناسی و همچنین بررسی‌های ما نشان می‌دهد که امکان کنترل سیلاب احتمالی در استان خوزستان وجود دارد و مشکلی نیست.

۵.۳ میلیاردمترمکعب آب وارد مخازن سدهای خوزستان شد

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با تاکید بر اینکه ورودی آب به مخازن سدهای استان نشان می‌دهد که این میزان مطابق پیش بینی‌ها و قابل کنترل است، تصریح کرد: به همین دلیل آزادسازی آب از مخازن سد نداشتیم اما به طور کلی آمادگی کامل برای مدیریت شرایط سیل را داریم و به مردم توصیه می‌کنیم که در حین بارندگی‌ها به رودخانه‌ها نزدیک نشوند. در همین راستا برنامه ریزی های لازم برای سیلاب‌های احتمالی بهاره را مد نظر داریم. البته در حال حاضر بارندگی‌های استان نرمال و قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه میزان آب‌های وارد شده به مخازن سدها در سال جاری آبی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش را نشان می‌دهد، توضیح داد: ورودی آب به مخازن سدهای استان در سال جاری حدود ۵.۳ میلیارد متر مکعب بوده است که کاهش ۴۷ درصدی را نشان می‌دهد. این حجم آب ورودی به سدها در سال گذشته ۹.۹ میلیارد متر مکعب بود که رقم متوسط آب ورودی به مخازن سدهای استان ۶.۹ میلیارد متر مکعب است.

ردپای خشکسالی در حوضه‌های آبریز/۲۱۴ میلیمتر ارتفاع بارندگی

بهارلویی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در بهمن ماه بارش‌ها نسبت به نرمال کاهش داشته است اما این رقم از حدود اسفند و فروردین ماه سال آبی جاری بیشتر از نرمال خواهد بود اما در حال حاضر در حوضه‌های آبریز در حال تنظیم ورودی‌ها هستیم و مشکلی وجود ندارد البته ورودی آب به حوزه مارون حدود ۴۴ درصد کاهش داشته که نشان از خشکسالی در این حوزه دارد. در حوضه دز و کارون نیز شاهد خشکسالی متوسط و در حوضه کرخه اوضاع تقریباً نرمال است.

این مقام مسئول ارتفاع بارندگی در استان خوزستان را از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۸ دی ماه ۹۸ را ۲۱۴ میلیمتر اعلام کرد و افزود: ارتفاع بارندگی‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۱ درصد کاهش و نسبت به بارش بلند مدت ۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد. به طور میانگین باید در استان خوزستان ۱۷۶ میلیمتر بارندگی را تجربه کنیم.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: سیل خوزستان سیلاب سد کارون 4 سد کرخه سدسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۹۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان، گفت: ۲۰۷ میلیون مترمکعب از سیلاب‌ها مدیریت شد و خسارتی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری شمال کرمان نداشتیم. - اخبار استانها -

علیرضا ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به وجود 10.6 میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز در شمال استان کرمان، اظهار داشت: از این میزان 2.7 میلیون هکتار آن دارای مطالعات تفصیلی و اجرایی است و در حوزه‌هایی که مطالعه تفصیلی داشته باشیم امکان اجرای طرح‌های آبخیزداری وجود دارد.

وی بیان کرد: در سنوات گذشته 8 هزار سازه آبخیز در نزدیک به 1.8 میلیون هکتار حوزه آبخیز شمال استان کرمان که دارای مطالعات تفصیلی بودند، احداث شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در بارندگی‌های هفته گذشته در استان نزدیک به 207 میلیون مترمکعب از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها مدیریت شده است، ادامه داد: با کاهش سرعت سیلاب‌ها این امکان داده شده که آب ذخیره شده و سفره‌های آب زیرزمینی ما تغذیه شود.

وی با بیان اینکه در کنار مدیریت سیلاب‌ها، نزدیک به 90 میلیون تن کنترل فرسایش خاک را داشتیم، گفت: با این اقدامات مانع از دسترس خارج شدن خاک و خسارت به مناطق پایین دست شدیم و بارندگی‌های اخیر در شمال استان کرمان خسارت و مشکلی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری مشاهده نکردیم.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه در سازه‌های آبخیزداری که در سنوات گذشته احداث شده موظف به لوله‌گذاری آنها بودیم، افزود: در مناطقی که سدهایی توسط شرکت آب منطقه‌ای احداث شده توافقنامه داریم که سازه‌های آبخیز را لوله‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در جاهایی که لوله‌گذاری انجام شده عملاً آب به پایین دست و سدها رسیده است، ادامه داد: آب منطقه‌ای موظف است نسبت به لوله‌گذاری سازه‌هایی که در مسیر سیلاب‌هایی که پشت سدها قرار می‌گیرند همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، بیان کرد: در خیلی از سازه‌های که در سال‌های گذشته کار کردیم با توجه به اینکه نقش کنترل رسوب را داشتند، عملاً آبی پشت آنها ذخیره نشده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • استفاده از درس آموخته‌های سیل ۱۴۰۳ در بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت
  • استفاده از درس آموخته‌های سیل۱۴۰۳در بحرانهای ناشی از آب در پایتخت
  • تدابیر شهرداری شیراز در احداث بند‌های کنترل سیلاب مسیل سعدی/ اقدام به موقع گروه‌های جهادی
  • لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب
  • سازماندهی ۴۹۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با حوادث احتمالی سامانه بارشی
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال
  • سیلاب بهاری در جاده سه چاهون بافق+فیلم
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • ترک فعل احتمالی در مدیریت بحران پیگیری می‌شود
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد