Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:33:33 GMT

احیای معادن کوچک و جلوگیری از تعطیلی آن‌ها

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۰۰۵۹

احیای معادن کوچک و جلوگیری از تعطیلی آن‌ها

معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران از تشکیل کارگروه احیای معادن کوچک و متوسط خبر داد و گفت: با برگزاری این کارگروه‌ها و جلسات، مشکلات معادن، مطرح و توسط ستاد تسهیل صنایع، مشکلات رفع می‌شوند تا معادن کوچک احیاء و از تعطیلی آن‌ها جلوگیری شود.

علی عبدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از معادن استان تهران که دارای پروانه بهره‌برداری هستند، تعداد ۳۵۵ فقره معدن وجود دارد که از این تعداد ۲۸۰ فقره دارای بهره‌بردار هستند که ۲۱۵ فقره، فعال و ۶۵ معدن غیرفعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷۵ معدن الباقی نیز، فاقد بهره‌بردار هستند که لازم است که وارد مزایده شده یا واگذار شوند. به لحاظ استخراج نیز در سال گذشته ۲۸ میلیون تن استخراج داشته‌ایم که نسبت به سال ۹۶، سه میلیون تن افزایش تناژ ایجاد شده است.

معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران با بیان اینکه معادن تهران رتبه سوم استخراجی معادن را در کشور به خود اختصاص داده است، گفت: در سال جاری روند افزایش استخراج ادامه داشته است. در ۹ ماهه سال جاری ۱۸ میلیون تن استخراج انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۷.۷ میلیون تن بوده است، افزایش ۱.۶ درصدی داشته است. علاوه‌ بر این به لحاظ صدور پروانه‌های بهره‌بردای ۳۰۰ درصد افزایش صدور پروانه بهره‌برداری در ۹ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲ مورد بوده و در سال جاری به ۳۵ مورد رسیده است، داشته‌ایم.  

وی افزود: به دلیل توسعه معادن در استان تهران به دلیل مسائل زیست محیطی، صدور پروانه‌های اکتشاف نسبت به سال گذشته را کاهش داده‌ایم که این میزان کاهش در حدود ۳۰ درصد بوده است. ضمن اینکه حقوق دولتی معادن استان تهران در ۹ ماهه سال گذشته ۶۸ میلیارد ریال بوده که در سال جاری با افزایش ۳۲ درصدی به ۱۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

عبدی ادامه داد: با توجه به هدف ساماندهی معادن استان تهران به لحاظ  استخراج فنی، ایمنی و مهندسی، کارگروه‌هایی با منابع طبیعی استان برگزار شده است. همچنین کارگروه سوخت نیز برگزار شده است تا سوخت معادن تامین شوند و گشایش‌های بسیار خوبی صورت گفته است. ضمن اینکه تاکنون دو کارگروه احیای معادن کوچک و متوسط برگزار شده است تا با استفاده از امکانات طرح‌ها بتوان معادن کوچک را راه‌اندازی کرده و معدن‌های نیمه‌فعال و غیرفعال را راه‌اندازی کنیم. در کارگروه ماده ۲۰ همچون ستاد تسهیل صنایع، معادنی که به لحاظ فنی، حقوق دولتی یا ... مشکلاتی دارند، گرد هم جمع می‌شوند و سازمان با ارائه مهلت‌های لازم، مشکلات آن‌ها را حل کرده و تا جایی که امکان دارد از تعطیلی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

معاون معادن و صنایع معدنی سازمان صمت استان تهران با اشاره به اینکه عمده معادن استان تهران، معادن مربوط به تامین مصالح ساختمانی همچون معدن شن و ماسه، آهک، سنگ لاشه و ... است، اظهار کرد: صنایع معادنی ما نیز همچون سنگ‌بری‌ها، سیمان، معادن فرآوری شن و ماسه، واحدهای تولید بتن، آجر، آسفالت و ... هستند که با قوت و شدت سال گذشته و حتی فعال‌تر نسبت به سال گذشته درحال فعالیت هستند و باتوجه به اینکه بیشتر محصولات این معادن در داخل مصرف می‌شود،‌ در زمینه صادرات نیز مشکل چندانی نداشته‌ایم اما قطعا بخشی از سنگ‌بری‌ها سنگ خام معدنی، سنگ‌های تزئینی و نما تولید کرده و صادر می‌کنند و مشکلات خود را برطرف کرده و با روش‌های مختلف تحریم‌ها را دور زده و کار خود را پیش می‌برند.

وی افزود: باتوجه به اینکه مواد اولیه و مصرفی و حتی ماشین‌آلات این معادن بیش از ۹۵ درصد از داخل تامین می‌شود، لذا مشکلی تاکنون وجود نداشته و از این به بعد نیز مشکلی پیش نخواهد آمد؛ بنابراین می‌توان گفت تحریم‌های معادن و صنایع معدنی بر کار معادن استان تهران با توجه به توانمندی و تجربه فعالان این حوزه و معدن‌کاران ما بی‌تاثیر خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معدن معادن کوچک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز در دومین روز از هفته زمین پاک، با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست افزود: حضرت آقا تأکید کرده‌اند مهم‌ترین موضوع ویژه در بحث زمین، کم‌کاری‌ها و نادیده‌گرفتن فرسایش خاک است که بخشیدنی نیست و اگر بدانیم پلاستیک چقدر در فرسایش خاک مؤثر است، به اهمیت این موضوع پی می‌بریم.

وی ضمن بیان این نکته که هر ۱۰۰ مترمربع خاک حاصلخیز، بالغ بر ۱۰۰ سال طول می‌کشد که احیا شود، ادامه داد: این در حالی است که ۴۰۰ سال طول می‌کشد که پلاستیک در خاک فرسایش یابد که تازه به میکروپلاستیک تبدیل می‌شود که آن هم برای خاک مضر است؛ یعنی بالغ بر ۵۰۰ سال زمان برای احیای خاکی که آلوده به پلاستیک است، زمان نیاز داریم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان ضمن قدردانی از شهرداری منطقه ۱۱ در برگزاری این برنامه، اظهار امیدواری کرد، با مشارکت مردم و سیاست‌گذاری‌های درست مسؤولان، مصرف پلاستیک مدیریت و به موضوع احیای خاک بیش از پیش توجه شود.

گفتنی است، جشنواره زمین پاک و کاروان سفیران سبز همزمان با دومین روز از هفته ملی زمین پاک با حضور، موسوی شهردار منطقه ١١، حلیا سادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار، شادی مالکی سرپرست سازمان مدیریت تاکسیرانی شهر تهران و جمعی از مدیران شهری به میزبانی منطقه ١١ در بوستان رازی برگزار شد.

کد خبر 6087377 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه در صحن مجلس پیگیری می‌شود
  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف
  • احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • طی سال گذشته ۱۵ واحد تولیدی در زنجان احیاء شد
  • تحلیل‌های غیر کارشناسی، امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد
  • ۱۵ واحد تولیدی در زنجان احیاء شد
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • آغاز ایمن سازی رایگان دام‌های هویزه برعلیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • برای احیای خاک آلوده به پلاستیک، ۵۰۰ سال زمان لازم است