Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- به دنبال تعطیلی ۲ میدان نفتی اصلی لیبی توسط نظامیان و اعلام حالت فورس ماژور توسط این کشور و همچنین گسترش اعتراضات در عراق که موجب افزایش نگرانی ها از اختلال در عرضه نفت شده است، قیمت نفت روز سه شنبه شاهد افزایش بود.

 به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت امروز با 11 سنت معادل 0.2 درصد افزایش به 65 دلار و 31 سنت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم امروز 20 سنت معادل 0.3 درصد رشد داشت و به 58 دلار و 74 سنت رسید.

تحلیلگران بانک ای ان زد در یادداشتی نوشتند: «افزایش اختلال در عرضه نفت.... در لیبی احتمالا موجب ادامه رشد قیمت نفت در طی روزهای آینده خواهد شد.»

دو میدان نفتی اصلی در جنوب شرق لیبی روز یکشنبه و پس از آنکه نیروهای وفادار به ژنرال هفتر یک خط لوله نفتی را مسدود کردند، فعالیت خود را متوقف نمودند. بر اساس اعلام شرکت ملی نفت لیبی، توقف فعالیت این دو میدان تولید نفت لیبی را به شدت کاهش می دهد.

بر اساس سندی که برای تجار نفتی ارسال شده، شرکت ملی نفت لیبی با اعلام حالت فورس ماژور خواستار معافیت از ایفای تعهدات قراردادی خود در قبال خریداران شده و اعلام کرده که فعلا قادر به بارگیری نفت از میادین شراره و الفیل در جنوب غرب این کشور نیست. شرکت ملی نفت لیبی گفته در صورت ادامه این وضعیت، تولید نفت این کشور به 72 هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت.

در همین حال اعتراضات ضد دولتی در عراق، دیگر تولید کننده عمده نفت نیز یکی دیگر از عوامل رشد قیمت نفت بوده، هرچند که مقامات عراقی گفته اند تولید نفت در میادین جنوبی این کشور از اعتراضات اخیر تاثیری نپذیرفته است.

 تسنیم

برچسب ها: قیمت نفت ، لیبی ، عراق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: قیمت نفت لیبی عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۱۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد

آقای حمید رواسی کاشانی، فعال اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، گفت: قبل از هر چیزی باید به این درک برسیم که جهش تولید به چه معناست و آیا رونق هر تولیدی منجر به جهش تولید و در نهایت، رشد اقتصادی می شود؟ به نظر بنده اینطور نیست و معتقدم باید بر اساس نیاز بازارهای بین المللی و نیاز جامعه جهانی به صنایع و تولیدات بها داده شود و تولید آن ها گسترش یابد.

این کارآفرین با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته، دولت‌ها تنها با چند صنعت به روش سنتی قصد داشتند که اقتصاد را رشد دهند، گفت: نفت و گاز و تولیدات مانند قالی و مشتقات آن، به تنهایی نمی‌تواند اقتصاد کشور را رشد دهد. رشدی که اقتصاد ایران به آن نیاز دارد باید در شاخه‌های مختلفی از فعالیت اقتصادی باشد. در دنیا گردش مالی صنعت فرش ۲ میلیارد دلار است، اما اگر بتوانیم وارد صنعت نیمه هادی‌ها شویم این صنعت در دنیا گردش مالی ۸ تریلیون دلاری را تجربه کرده است.  

آقای وارسی کاشانی ادامه داد: نیمه هادی ها یا همان ریز تراشه هایی که به عنوان سخت افزارها استفاده می شوند، به علت اهمیت بالایشان به موضوع جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین تبدیل شده است. اما در ایران هنوز به این موضوع توجهی نشده است. مسئولان دولتی باید علاوه بر حمایت تولید سیمان، فولاد و نفت و گاز به سمت حمایت از این نوع صنایع نیز بروند. ساخت کارگاه های کوچک برای این تولید کنندگان منجر می شود تا هر کدام از این ها برای کشور درآمد زایی کرده و خود نیز شاغل شوند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این کارآفرین با اشاره به یک تجربه موفق مشارکت مردمی در ایران گفت: ۸ سال دفاع مقدس را می‌توان به عنوان یک بسیج همگانی در نظر گرفت که سراسر کشور درگیر آن شدند. هر کس با حرفه خود و هر فرد با توانایی خود وارد میدان شد. مردم خود دسته بندی و خود وارد عملیات و میدان شدند. ما اگر بتوانیم تجربه این ۸ سال را برای اقتصاد هم اجرا کنیم، قطعا توانمندی‌های زیادی رونمایی می‌شود. چرا که در کشور استعداد بخش خصوصی از توانایی‌های گروه‌های دولتی بسیار بیشتر است.

او ادامه داد: کشورهایی مانند چین که دارای منابعی مانند نفت و گاز نیستند برای پیشرفت کشور به استعدادهای مردمی رجوع کرده اند تا بتوانند با بهره گیری از آن جمعیت، با کسب و کارهای خرد تا کلان اقتصاد را به پیش ببرند. 

آقای وارسی کاشانی با انتقاد به تداوم خام فروشی ها در کشور، گفت: به جای اینکه سیمان یا فولاد یا هر ماده صنعتی را برای صادرات تولید کنیم، باید با آن ها کارخنجات تولیدی ساخت و خط تولید اقلامی که در اقتصاد جهانی بازارهای خوبی دارند را گسترش دهیم. قطعا در این مورد سوددهی بیشتر و بازدهی اقتصادی بالاتری وجود خواهد داشت. نباید نقدینگی ها در بانک های کشور منجمد شوند و یکی از ابزارهای لازم برای حرکت نقدینگی به سمت تولید، جذابیت این بخش و حمایت های به موقع دولت هاست.

او ادامه داد:  باید نقدینگی به تولیدات خرد و کلان در حوزه های مختلف اقتصادی پرداخت شود. همچنین برخی از واردات در دولت ها جلوی تولیدات و افزایش کیفیت تولیدات داخلی را گرفته است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


###

دیگر خبرها

  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • درآمدهای نفتی باعث ایجاد تورم می‌شود؟
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳