Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشف جدید اخترشناسان حاکی از آن است که کهکشان‌های اولیه می‌توانستند عمر کوتاهی داشته باشند و به عنوان مثال یک کهکشان تنها ۱.۵ میلیارد سال پس از مه‌بانگ(Big Bang) شروع به فروپاشی کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، احتمالا شما فکر می‌کنید که کهکشان‌های شکل گرفته در جوانی جهان هنوز زنده و شکوفا هستند، اما لزوماً این طور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان موسسه "نیلز بور" و رصدخانه ملی ژاپن دورترین کهکشان در حال مرگ شناخته شده را کشف کرده‌اند که حدود ۱۲ میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد. به عبارت دیگر، تقریباً ۱.۵ میلیارد سال پس از مه‌بانگ فروپاشیده است.

اولین کهکشان‌ها حدود یک میلیارد سال زودتر به وجود آمده‌اند. محققان برای اندازه گیری حرکت ستاره‌ها از ترکیبی از سامانه‌های تلسکوپی "Keck" و "وری لارژ تلسکوپ"(Very Large Telescope) استفاده کردند و دریافتند که هسته کهکشان تقریباً کاملاً شکل گرفته است.

این یافته‌ها خیلی از آنچه که مدل‌های رایانه‌ای اخیر جهان پیش بینی می‌کردند، دور نیست، اما به اندازه کافی متفاوت هست که بتواند ستاره شناسان را مجبور به تجدید نظر در آن مدل‌ها و تنظیم شناخت خود از روزهای اولیه جهان کند.

ممکن است در آینده نه چندان دور، الگوی اصلاح شده از جهان اولیه را شاهد باشیم. محققان انتظار دارند که تلسکوپ فضایی "جیمز وب" جزئیات بیشتری را ارائه دهد و به یافتن بیشتر کهکشان‌های عادی و نه فقط نمونه‌های دارای شرایط بحرانی کمک کند.

اطلاعات تلسکوپ "جیمز وب" می‌تواند تعیین کند که آیا این کهکشانِ در حال مرگ که به تازگی کشف شده یک استثناء در قانون کلی است یا فقط یکی بین چندین کهکشان مشابه است.

نظریه مِه‌بانگ یا بیگ‌ بنگ مدل کیهان‌شناسی پذیرفته‌شده جهان از کهن‌ترین دوران شناخته‌شده و تکامل آن در مقیاس بزرگ است. این نظریه بیان می‌کند که گیتی از یک وضعیت بسیار چگال (متراکم) نخستین آغاز شده و در گذر زمان انبساط یافته‌ است. این نظریه طیف گسترده‌ای از پدیده‌های مشاهده‌شده را به خوبی توضیح می‌دهد. از جمله این پدیده‌ها می‌توان به فراوانی عناصر سبک اولیه، تابش زمینه کیهانی، ساختار بزرگ مقیاس و قانون هابل اشاره نمود.

اگر در زمان به عقب برگردیم، به نقطه‌ای در گذشته می‌رسیم که در آن قوانین فیزیکی شناخته‌شده کارایی خود را از دست می‌دهند و "نقطه تکینگی" نام دارد. این نقطه، نقطه پیدایش گیتی است و بر اساس اندازه‌گیری‌های جدید، این لحظه تقریباً ۱۳٫۸ میلیارد سال پیش رخ داده است و از این رو سن گیتی ۱۳٫۸ میلیارد سال تخمین زده می‌شود. پس از انبساط اولیه، گیتی به اندازه کافی سرد شد که امکان پیدایش ذرات زیراتمی و بعدها اتم‌های ساده، پدید آید. به هم پیوستن ابرهای غول‌پیکر از عناصر اولیه بر اثر نیروی گرانش، باعث پیدایش ستارگان و کهکشان‌ها شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کهکشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۳۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات هوش مصنوعی آیفون لو رفت!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اپل اینسایدر گزارش می‌دهد که سیری و اسپات‌لایت قرار است به ویژگی‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی مجهز شوند. این ویژگی‌ها در برنامه‌هایی مانند Messages و Mail و Safari کاربرد خواهند داشت.

براساس گزارش زومیت، سافاری ظاهراً با یک ابزار خلاصه‌سازی متن به نام Intelligent Browsing آپدیت می‌شود که به کاربران اجازه می‌دهد خلاصه‌ای از هر صفحه‌ی وب را تولید کنند. سیری ویژگی مشابهی را در پیام‌رسان Apple Messages ارائه خواهد داد.

هوش مصنوعی اپل احتمالاً می‌تواند محتوای پیام را تجزیه و تحلیل کند و به سؤالات مرتبط به متن پاسخ دهد. جست‌وجوی اسپات‌لایت با ویژگی‌های هوشمندانه‌تر و مرتب‌سازی بهبودیافته در اپلیکیشن‌هایی مانند Contacts و Calendar نتایج مفیدتری ارائه خواهد کرد.

منابع مختلف بارها ادعا کرده‌اند که هوش مصنوعی اپل به‌صورت محلی و بدون نیاز به اینترنت روی دستگاه اجرا می‌شود. این ویژگی می‌تواند امنیت کاربران و سرعت پاسخ‌گویی را بالاتر ببرد. هوش مصنوعی اپل احتمالاً برای یک‌سری کارهای پیچیده‌تر به سرورهای ابری متکی خواهد بود.

کنفرانس WWDC 2024 محفلی برای رونمایی از iOS 18 و قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل خواهد بود. این کنفرانس ۲۱ خرداد برگزار می‌شود.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902527

دیگر خبرها

  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • هرآنچه درباره نسل ششم آیپد ایر می‌دانیم
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • جزئیات هوش مصنوعی آیفون لو رفت!
  • تصویر روز ناسا: کهکشانی مارپیچی با طراحی عظیم
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • اعلام جرم پلیس علیه سازمان‌هایی که در قبال کاهش سوانح ترافیکی کرمانشاه کوتاهی می کنند
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • اعلام جرم پلیس علیه کوتاهی مدیران درباره تصادفات
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟